18 شهریور 1403
پایان داوری آثار جشنواره ملی عکس نیکوکاری / اعلام اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی
با اتمام جلسات داوری نخستین جشنواره‌ ملی عکس نیکوکاری، راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره که آثار آن‌ها در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت، اعلام شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، با اتمام جلسات داوری نخستین جشنواره‌ ملی عکس نیکوکاری در بخش‌های مختلف هنری معاصر، مستند، ویژه و کودک و نوجوان در مکان دبیرخانه، روند انتخاب عکس‌های برگزیده به اتمام رسید و راه‌یافتگان به مرحله نهایی مشخص شدند. آثار همۀ راه‌یافتگان به مرحله نهایی، در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. 

 داوران این دوره از جشنواره، دکتر مهدی مقیم‌نژاد، مهدی وثوق‌نیا و شادی قدیریان در بخش هنری معاصر، فاطمه بهبودی، سیدعباس میرهاشمی و سیف‌الله صمدیان در بخش مستند و ویژه و علیرضا کریمی صارمی، بهنام زهری سامیان و مامک یحیی‌پور در بخش کودکان و نوجوانان بوده‌اند، همچنین حسن غفاری، دبیری جشنواره را بر عهده داشته و دکتر مهدی صادقی، مشاور نیکوکاریِ جشنواره بوده است. 

 در این جشنواره که فراخوان آن، اردیبهشت‌ماه سال جاری منتشر شد و فرایند ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تا 20 مردادماه ادامه یافت، مجموعاً سه هزار و 864 اثر در بخش‌های مختلف دریافت شد که در بخش آثار مستند، هزار و 936 مورد در قالب تک‌عکس و 146 مورد در قالب مجموعه‌عکس بوده است. همچنین در بخش هنری معاصر، 69 مجموعه‌عکس، در بخش کودکان و نوجوانان 55 اثر و در بخش ویژه (جهان از نگاه افراد دارای معلولیت) 272 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. 

در بخش مستند تک‌عکس، 30 نفر عبارت از: سعید قاسمی از اهر، علی سوته از شیراز، حسین ملکی از اردبیل، مجید حجتی از تهران، حسین خسروی از شیراز، پانته‌آ نیکزاد چالشتری از تهران، امین رحمانی از تاکستان، اسداله قربان‌زاده از زنجان، علی محمدی از اهواز، احمد بلباسی از تهران، مهدی محبی‌پور از ساری، شمال شکیبایی از مهاباد، شایان حاجی نجف از اهواز، سیدرضا مهری از سبزوار، محمدرضا بهمرام از اهر، مجتبی اسماعیلی‌زاد از ارومیه، علی ابک از سرخه، اسحاق آقایی از یاسوج، سیدمحمدصادق حسینی از شیراز، طاهره رخ‌بخش زمین از شیراز، سیدعلی رضویان از بیجار، علی هاشمی کوشان از همدان، جواد رضایی از ابدال آباد، جمشید فرجوند فردا از بیجار راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره هستند که آثار آن‌ها در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. سه نفر از این افراد به عنوان برگزیدۀ نهایی در روز اختتامیه مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهند گرفت.

در بخش مستند مجموعه‌عکس، 5 نفر عبارت از: عرفان کوچاری از تهران، حامد ملک‌پور از تهران، سیدمتین هاشمی از تبریز، مریم آل مؤمن دهکردی از چهارمحال و بختیاری و احمد صالحی از اصفهان راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره هستند که آثار آن‌ها در نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد. یک نفر از این افراد به عنوان برگزیدۀ نهایی در روز اختتامیه، معرفی و تقدیر می‌شود.

در بخش هنری معاصر، 6 نفر عبارت از: شایان حاجی نجف از اهواز، بهرام بیات از زنجان، احمد صالحی از اصفهان، مژگان پیله‌ور از تهران، احمد بلباسی از تهران و ستاره اسماعیلی از شیراز راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره هستند و آثار آن‌ها در نمایشگاه در معرض دید مخاطبان قرار خواهد گرفت. یک نفر از این افراد به عنوان برگزیدۀ نهایی در روز اختتامیه، مورد تجلیل و تقدیر قرار خواهد گرفت.

در بخش کودک و نوجوان، 6 نفر عبارت از: زهرا شکریان از بوشهر، آیما کاظمی از قزوین، محیا اسمعیلی از تهران، زینب آخوندی از تاکستان، ستایش داوری از چهارمحال و بختیاری و کیارش شاهرخی از کهگیلویه و بویراحمد راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره هستند که آثار آن‌ها در نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد. سه نفر از این کودکان و نوجوانان به عنوان برگزیدگان نهایی در روز اختتامیه، معرفی و تقدیر می‌شوند.

سرانجام در بخش ویژه (جهان از نگاه افراد دارای معلولیت)، 12 نفر عبارت از: داود عامری از گرگان، فاطمه حاجی علی از پردیس، هما شریفی نیک‌نفس از تهران، علی رضا صفرزاده از مشهد، زینب رضایی از مشهد، آیدا راکی از فولادشهر، امین چاهشوری از بوشهر، زهرا رضایی فرد از تبریز، حامد راستی از نیریز، حمید واحدی از سقز، معصومه عالی از کرج و علی بحرائی از تهران راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره هستند که آثار آن‌ها در نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد. سه نفر از این افراد دارای معلولیت به عنوان برگزیدگان نهایی در روز اختتامیه، مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهند گرفت.

زمان برگزاری نمایشگاه و اختتامیه

بر اساس این گزارش، نظر به اتمام جلسات داوری نخستین جشنواره‌ ملی عکس نیکوکاری، دبیرخانۀ این جنشواره در روزهای آتی، اسامی برگزیدگان نهایی و زمان و مکان دقیق برگزاری نمایشگاه و اختتامیه را در پایگاه اطلاع‌رسانی جشنواره اعلام خواهد کرد که در پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران نیز انعکاس خواهد داشت.

آشنایی بیشتر با نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری

این جشنواره از ابتدا سعی داشته است تا مفهوم نیکوکاری را در ابعاد مختلف و با زبانی عکاسانه در جامعه‌‌ ایرانی معنا کند و بروز و ظهور این مضمون والا را بهتر و زیباتر به نمایش بگذارد. مرکز فرهنگِ نیکوکاری خیر ماندگار از طریق جشنواره‌ ملی عکس نیکوکاری و در جهت گسترش توجه به فرهنگ نیکوکاری و ایجاد همبستگی اجتماعی در سطح نخبگان، انجمن‌ها و نهادها برای خیرخواهی عمومی، سعی در آگاهی‌رسانی و ایجاد محیطی هنری داشته است.

 با توجه به استقبال هنرمندان، از شروع فرآیند ارسال آثار و افتتاحیه در بخش هنری معاصر جشنواره، مفهوم نیکوکاری در رویکردی جدید همراه با دخل و تصرف سوژه‌ی عکاسی در جنبه‌های بدیع‌تر مانند تولید تصویر مفهومی (کانسپچوال)، یا رویکردهای تولیدی از قبیل عکاسی دست‌کاری‌شده، عکاسی کارگردانی‌شده، کولاژ، فتومونتاژ، هوش مصنوعی و... نشان داده شده است؛ اما بخش مستند برخلاف بخش هنری معاصر با نگاهی عینیت‌گرایانه و واقع‌گرا، سعی داشته است مضمون نیکوکاری را در میان مردم بازنمایی کند. 

 یکی از نکات برجسته این جشنواره، اختصاص دادن یک بخش ویژه برای افراد دارای طیف‌های مختلف معلولیت بود که سعی داشت بواسطه آن، هنرمندان این قشر را به ارسال آثار و شرکت در رویدادی هنری با سطحی ملی و حرفه‌ای ترغیب نماید. بدین ترتیب زمینه‌ای ایجاد شد تا این افراد مهارت و توانایی خود را در عرصه‌ عمومی به نمایش بگذارند و دیگران، جهان را از دید این طیف مستعد ببینند.  بنابراین این جشنواره با ایجاد بخش ویژه توانست 272 اثر از افراد دارای طیف‌ها و زمینه‌های مختلف معلولیت دریافت کند. 

 جشنواره‌ ملی عکس نیکوکاری در حین برگزاری خود، به ایجاد همکاری مؤثر با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدام کرد و توانست با اضافه‌کردن بخش کودکان و نوجوانان به بخش‌های جشنواره، آثاری ارزشمند از این قشر خلاق و سرشار از ایده دریافت کند. در جلسه‌‌ داوری این بخش، مامک یحیی‌پور، علیرضا کریمی صارمی و بهنام زهری سامیان از طرف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مشورت نشستند و آثار هنری کودکان و نوجوانان را داوری کردند. 


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...