18 شهریور 1403
نشست نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد / حضور سخنگوی دولت در جمع ان‌جی‌اویی‌ها
نخستین نشست رسمی دکتر احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالان اجتماعی و مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد، شنبه 17 شهریورماه به همت شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه برگزار شد. دکتر فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت نیز در بخشی از این نشست حضور پیدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نخستین نشست رسمی دکتر احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالان اجتماعی و مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد، شنبه 17 شهریورماه به همت شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه در محل کانون اسلامی انصار برگزار شد. 

  بخشی از این نشست سه‌ساعته که 23 نفر از نمایندگان مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد در آن به بیان دغدغه‌ها، انتظارات و پیشنهادات خود از وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداختند، با حضور دکتر فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت نیز همراه بود.

  در ابتدای این نشست، دکتر محمود اولیائی؛ نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه ضمن خیر مقدم به حاضران و ذکر اهمیت اقتصادی و اجتماعی وزارتخانۀ تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: امیدواریم در طول چهار سال پیش رو، این وزارتخانه با هدایت دکتر میدری موفق شود. موفقیت مؤسسات خیریه و موفقیت این وزارتخانه به نوعی با هم ارتباط دارند. در شبکه ملی آمادگی داریم تا در زمینۀ مهارت‌آموزی در کنار سازمان فنی و حرفه‌ای بایستیم و به این سازمان کمک کنیم. 

 در ادامه، دکتر فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت با بیان اینکه اهمیت فراوانی برای ان‌جی‌او ها قائل است،گفت: ما انسان‌ها به خیر جمعی نیاز داریم و با کار خیر، علاوه بر کمک به همنوع، حال خودمان را هم خوب می‌کنیم. به همین جهت است که در کشورهای اسکاندیناوی با وجود رفاه بالا، تعداد سمن‌ها و خیریه‌ها همچنان بالاست. 

 وی با بیان اینکه «فقر» محصول سیستم است و به شکل سیستماتیک باید فقرزدایی کرد، گفت: با این حال، سمن‌ها نقش مهمی در بهبود وضعیت دارند، واقعیت این است که در سال‌هایی که گذشت اگر سمن‌ها نبودند مشخص نبود در حوزه‌های مختلف چه اتفاقاتی رخ می‌داد. جمله‌ای خواندم از نویسنده‌ای با این مضمون که دنیا را از آنچه گرفته‌اید بهتر تحویل بدهید، خواه با کاشتن یک گل، خواه با تربیت یک فرزند. امیدوارم ما نیز اینچنین پیش برویم.

 سخنگوی دولت تاکید کرد: از اینکه در کنار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستم احساس غرور می‌کنم زیرا او از جنس، کار و تغییر است. امیدوارم و مطمئن هستم که این جلسات ادامه خواهد داشت.

 در ادامه و بر اساس قرعه‌کشی، نمایندگان مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد، یک به یک پشت تریبون رفتند و هر کدام در حدود 4 تا 6 دقیقه به بیان دغدغه‌ها، انتظارات و پیشنهادات خود پرداختند که در ادامه به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود. 

انتظارات نمایندگان خیریه‌ها و ان جی او ها

 احمد قویدل؛ مشاور هیئت‌مدیره کانون هموفیلی ایران ضمن انتقاد از مشکلاتی که مصرف‌کنندگان دارو با سازمان تأمین اجتماعی دارند، به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توصیه کرد: شبکه‌های ملی مؤسسات خیریه را به رسمیت بشناسید و در تصمیم‌سازی‌ها و اقدامات مهم از نظرات مشورتی شبکه‌ها استفاده کنید. 

 محمد جودی، از گروه برابری معلولان ضمن تشکر از فراخوان وزارت رفاه برای ریاست سازمان بهزیستی از وزیر درخواست کرد نهایت دقت خود را برای انتخاب ریاست سازمان بهزیستی به کار گیرد زیرا معلولان در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارند. وی همچنین درخواست کرد عدالت اجتماعی برای معلولان برقرار شود و میان معلولان و جانبازان سرافراز که نور چشم معلولان هستند، هیچ تبعیضی نباشد.

 دکتر احمد خاکی؛ مدیرعامل کانون حمایت از مراکز شبه خانواده کشور با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه حمایت خاصی از مسائل اجتماعی نشده است، گفت: یکی از مشکلات ما در مراکز شبانه‌روزی نگهداری از ایتام این است که تأمین اجتماعی هیچ تخفیفی به ما نمی‌دهد. وی همچنین از اینکه برخلاف قانون، به مؤسسات خیریه زمین واگذار نمی‌شود، انتقاد کرد و اعلام کرد 99 مورد از مشکلات مهم خیریه‌ها را لیست کرده است که آمادگی دارد به وزیر تقدیم کند.

 گلناز گیلکی نظامی؛ مدیرعامل خیریه ایزددوستان شمال از استان گیلان با ابراز نگرانی از افزایش سالمندی و کمبود نیروی کار توانمند در استان گیلان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست توجه ویژه‌ای به این استان داشته باشد. وی همچنین پیشنهاد کرد یک کارگروه مشورتی و پژوهشی با حضور ان‌جی‌او ها در وزارت رفاه تشکیل شود.

 محمد زابلی؛ مدیرعامل مؤسسه مهرانه مکران از استان سیستان و بلوچستان با انتقاد از وام‌های اشتغالزایی بهزیستی گفت: بر روی این وام‌ها نظارتی نیست و این سرمایۀ اولیه، افراد را به سمت شغل‌های کاذب مثل سوخت‌بری سوق می‌دهد. وی همچنین از وضعیت آموزش فنی و حرفه‌ای در این استان انتقاد کرد و گفت بیشتر ساختمان‌های فنی و حرفه‌ای خالی شده و یا به ارگان‌های دیگر واگذار شده‌اند. 

 افخم صباغ؛ بنیانگذار و عضو هیئت امنای مؤسسه مهر و ماه با بیان اینکه کودکان را فقط به کودکان کار در خیابان محدود نکنیم، درخواست کرد تا مشکلات کودکان کولبر و سوخت‌بر هم درک شوند. وی عنوان کرد که در حوزه کودکان کار، به شبکه فعال نیاز داریم.

 زهرا حاجی‌‌زاده؛ مدیرعامل انجمن احیا این مطالبه را مطرح کرد که زنان مبتلا به ویروس اچ آی وی مثبت از حق کار کارکردن محروم نباشند، چنانچه سال گذشته در این زمینه به وزیر نامه نوشتیم اما تأثیری نداشت.

 فاطمه قمیشی از انجمن ضایعات نخاعی استان تهران، خسرو منصوریان از فعالان پیشکسوت اجتماعی، تبری از انجمن آشنا، خدیجه عزیزی مترجم ناشنوایان از کرمانشاه و دکتر مجید بهروزی‌نیا؛ رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز توانبخشی غیردولتی معلولین کشور از جملۀ دیگر افرادی بودند که در این نشست به طرح مطالبات و نکات خود پرداختند. 

یک رابطۀ سازندۀ چهارساله بسازیم

 دکتر احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست اظهار کرد: درخواست من برای برگزاری این جلسه به این دلیل است که نه تنها بهزیستی و رفاه اجتماعی بلکه هیچ حوزه‌ای را بدون حضور مردم نمی‌توان بهبود بخشید. در همه جهان نیز این قاعده حاکم است. شرط برقراری رابطه ‌ این است که صبر داشته باشیم و دیگران را نیز به صبر دعوت کنیم. همانطور که قرآن می‌فرماید: یا ایها الذین امنوا اِصبروا و رابِطوا. بین دولت و جامعه نیز باید این ارتباط شکل گیرد تا پس از آن به رستگاری و شکوفایی دست یابیم.

وی گفت: دیوار بی‌اعتمادی از جامعه به دولت نیز منتقل شده است. بین موسسات خیریه نیز شکاف وجود دارد. اینکه چطور می‌توان شکاف و بی اعتمادی را از بین برد نکته ای است که باید آن را دنبال کنیم. نشان دادن ابعاد مختلف فقر باعث می‌شود جلوی بسیاری از اتلاف منابع گرفته شود. باید به کمک یکدیگر نشان دهیم که چه واقعیت‌های تلخی در جامعه وجود دارد که نیاز به تغییر دارند.

 میدری تصریح کرد: برای رفع مشکلات جامعه، ‌نیازمند ارتباط سازمان‌یافته هستیم و هر وقت بتوانیم به این سمت حرکت کنیم حتما به موفقیت می‌رسیم. سرنوشت کشورها وابسته به ارتباط سازمان‌یافته است. امروز در جمع سازمان‌های مردم‌نهاد هستیم تا یک ارتباط سازنده را شکل داده و برای چهار سال آن را ادامه دهیم.

تلاش برای بهبود زندگی کودکان کار

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بی‌پرده صحبت کردن در جلسات اینچنینی باعث می‌شود بتوانیم مسائل را حل کنیم. مشکلات در سطح افقی حل نمی‌شوند و به سطح عمودی می‌رسند که در این مرحله دیگر قابل حل نیستند؛ به این معنی که ارتباط انجمن‌های معلولان باید با معاونت توانبخشی سازماندهی شود، آن‌هم نه صرفا در تهران، بلکه در شهرها و شهرستان‌های دیگر. برخی از مسائل در سطح یک معاونت در شهرستان قابل حل است و نیاز به حضور وزیر و تجمیع مطالبات ندارد.

 وی تصریح کرد: برخی معتقدند که کودکان کار باید از خیابان حذف شوند و هیچ خدمتی به آن‌ها داده نشود تا از بازتولید کار آن‌ها جلوگیری شود. برخی نیز قویاً معتقد هستند که باید کودکان کار را به رسمیت شناخت. هر دو گروه باید با هم گفت‌وگو کنند و به یک راه میانه برسیم. من معتقد هستم آن‌ها حتی اگر ایرانی نباشند، بالاخره «کودک» هستند و باید برای بهبود زندگی‌شان اقدام کنیم.

تغییرات بزرگ نیاز به حضور سمن‌ها دارد

میدری افزود: همه مسائلی که اینجا مطرح شد، مسائل درستی بود و حل بعضی از آن‌ها به تغییرات بزرگ نیاز دارد که سمن‌ها می‌توانند به شکل ویژه‌ای به حل آن کمک کنند. مانند عدم پرداخت به موقع هزینه داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و تجهیزات. درخواست من این است که جلسه بعدی هرچه سریعتر توسط دوستان ما در شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه پیش‌بینی شود و حدود دو، سه هفته آینده بتوانیم در یک جلسه مجازی به همه نکاتی که نمایندگان ان جی اوها پاسخ بدهیم و برای حل آن‌ها با همکاری هم راهی پیدا کنیم.  


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...