به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از ایکنا؛ از سامانه مشارکتهای اجتماعی، روز یکشنبه ۳۱ تیرماه با حضور سینا کلهر؛ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، علی پارسانیا؛ مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه جوانان و محسن ولیئی؛ معاون مشارکتهای مردمی سازمان امور اجتماعی کشور رونمایی شد.
علی پارسانیا؛ مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه جوانان با اشاره به روند فعالیت سامانه مشارکتهای اجتماعی گفت: این سامانه روند کارشناسی ویژهای را با حضور صاحبنظران و کارشناسان طی کرده است و دستورالعمل آن امروز ابلاغ میشود. ارتقاء، صدور و تمدید مجوز در این سامانه پیشبینی شده است. تأکید ما بر تسهیل این فرایند بوده است. در گذشته این مجوزها در ۲۵ مرحله و در بازه زمانی ۵ ماه صادر میشد و در دستورالعمل جدید به ۵ مرحله و طی دو هفته کاهش یافته است و بدون مراجعه حضوری انجام میشود.
وی ادامه داد: هدف ما فراهم کردن بستر رشد جوانان است تا به راحتی بتوانند نسبت به دریافت مجوز در سامانه اقدام کنند. هر چهار هزار جوان یک سمن در برنامه هفتم هدفگذاری شده است تا بتوانتد نقش مؤثری در حل مسائل اجتماعی داشته باشند.
سخنران دوم نشست، سحر زارع، سرپرست مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت ورزش و جوانان بود که درباره سامانه توضیحاتی داد. به گفته او در نسخه جدید سامانه مشارکتهای اجتماعی بهبودهایی در حوزه کاربری و راهبری رخ داده است، همچنین امکان بهرهبرداری افراد ناتوان فراهم شده و با انواع سیستمها و وسایل الکترونیک اعم از موبایل، تبلت و... سازگار است و اتصال واحد به پنجره هوشمند خدمات دولت و کاربرپسند بودن آن از ویژگیهای دیگر این سامانه محسوب میشود.
سینا کلهر، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان دیگر سخنران نشست بود که رونمایی از سامانه مشارکتهای اجتماعی را نقطه عطفی در تسهیل تشکیل سمنها و تشکلها دانست و گفت: ما بدون تغییر دستورالعمل در تشکیل سمنها ۲۵ درصد رشد داشتیم و حمایت از سمنها ۴ برابر شده است و برای اولین بار در ۲۹ استان دوره توانمندسازی سمنها برگزار شده است.
وی افزود: با تغییر و اصلاح دستورالعمل صدور مجوز سمن، با حضور حداقل سه نفر امکان تشکیل سمن وجود دارد. از الگوی سمنهای وزارت کشور استفاده کردیم و اگر هر مسئولی در میانه کار کوتاهی کند، سامانه به صورت خودکار این روند را دنبال و تأیید میکند. پیش از این نظارت بر سمنها نامشخص بود و در این حوزه سعی کردیم نقایص را رفع کنیم. در مرحله اجرا باید بررسی کرد که کار کارشناسی سامانه چگونه بوده است. در ماههای آتی میتوانیم مشکلات احتمالی را براساس بازخوردها رفع کنیم.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، دشواری مشارکت را یکی از مسائل جدی دانست و بیان کرد: مشارکت فقط در مسائل سیاسی و بحران نیست و اگر در اینباره صحبت میکنیم منظور روحیه مسئولیتپذیری و عدم بیتفاوتی و حساسیت است و جامعهای که بیتفاوت باشد و مسئلهای در محیط زیست و اجتماع خود نداشته باشند، خطرناک است. همچنین روح امر به معروف و نهی از منکر، بیتفاوت نبودن است. در این راستا بیتفاوتنبودن نسبت به مسئولان نیز حایز اهمیت است و امیدوارم روحیه مشارکت اجتماعی توسعه یابد.
کلهر تصریح کرد: جوانی که به ۱۸ سالگی میرسد، باید بیاموزد که با جماعت میشود، کار کرد و این موضوع ابتدا باید در خانواده و سپس در مدرسه نهادینه شود تا در ۱۸ سالگی بتواند در این زمینه فعالیت جدی داشته باشند. البته ما قصد داشتیم شروع مشارکت از ۱۲ سالگی باشد، اما متأسفانه نهادها جوان و نوجوان را به درستی آماده نمیکنند و بخشی از نسل Z که در رسانهها برجسته شده است که مسئولیتپذیری ندارند، بخش اندکی هستند و اغلب آنها نسل باهوش و آگاهی هستند و قدرت استدلال بالایی دارند و باید بتوانیم زمینه مشارکت را برای آنها فراهم کنیم. او اظهار امیدواری کرد که محدودیت قانونی سن مشارکت اجتماعی حل شود.
کلهر حمایت و هدایت سمنها را حائز اهمیت شمرد و اشاره کرد که تشکلها باید فرصت مشارکت داشته باشند و این مشارکت باید داوطلبانه، غیرانتفاعی و جمعی باشد. اینکه سمن تبدیل به قرارداد مالی شود، صحیح نیست و امیدواریم این حمایت از تشکلها و هدایت آن تقویت شود.
ولیئی، معاون مشارکتهای مردمی وزارت کشور آخرین سخنران نشست بود. او با بیان اینکه ۸۵۸۰ سمن در وزارت کشور ثبت شده و اکنون به ۱۱ هزار مورد رسیده است، گفت: در حال حاضر طرح ملّی نهضت مشارکتهای اجتماعی در راستای ارتقا سطح مشارکت اجتماعی کنشگران فرهنگی و اجتماعی و ساماندهی فعالیت نهادهای مردمی و ... راهاندازی شده است که ۱۸ هزار تشکل با هر مجوزی ثبتنام کردهاند و برای پیوستن به این طرح قرار است تشکلها خود را معرفی کنند و اقداماتی را در زمینه کاهش و مقابله با آسیبهای اجتماعی درموضوعات کودکان کار، طلاق، اعتیاد، خودکشی و ... انجام دهند.
وی افزود: با توجه به اینکه مجلس به دنبال این است که سمنها دارای قانون و رویه فعالیت مناسبی باشند، امیدوارم قانون مربوط به سمنها تصویب شود. یکی از مشکلات عمده تشکلها، طولانی شدن روند صدور مجوز است و این سامانه میتواند کار را تسهیل کند.
ولیئی ادامه داد: ۲۲۰ هزار سمن و تشکل در کشور ثبت شده است که از این تعداد ۱۱ هزار سمن در وزارت کشور و ۵۳ هزار گروه جهادی، فعالیت میکنند و هر یک پروانه فعالیتهای مختلفی دارند و ممکن است اعتبار پروانه آنها نیز متفاوت باشند، بنابراین باید مرجعی برای کنترلگری، تنظیم صدور پروانه و تعدد پروانههای صادر شده وجود داشته باشد و ما از لحاظ کمی در وضعیت خوبی هستیم، اما از نظر کیفی ضعف داریم.
در پایان این نشست، از سامانه مشارکتهای اجتماعی به نشانی saman.msy.gov.ir رونمایی شد.
دیدگاه خود را بنویسید