به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از مؤسسه خیریۀ نجات کودکان (save the children)، یافتههای یک تحقیق نشان میدهد تعداد کودکانی که در مناطق جنگی، واکسیناسیون معمولی دریافت نمیکنند، سهبرابر بیشتر از سایر نقاط جهان است. بنابر این گزارش، میزان کودکانی که هرگز واکسیناسیون معمولی انجام ندادهاند (که اغلب به آنها کودکان با دوز صفر گفته میشود) در مناطق درگیری 22.7 درصد یعنی سهبرابر بیشتر از سایر نقاط جهان (7.1 درصد) است. این سازمان خیریه حقوق کودک همچنین در گزارش خود آورده است که تعداد کودکان با دوز صفر در کشورهای آفریقایی دو برابر بیشتر از سایر نقاط جهان است؛ یعنی 18.7 درصد (کودکان با دوز صفر در کشورهای آفریقایی) در مقایسه با 6.9 درصد (کودکان سایر نقاط جهان).
تحلیل این مؤسسۀ خیریه با استفاده از دادههای سازمان ملل متحد و نتایج کنفرانس پاریس در مورد واکسنسازی در آفریقا[1] که در تاریخ 20 ژوئن برگزار شد، به دست آمده است. مؤسسۀ نجات کودکان تحقیقاتی را در راستای افزایش بودجه برای «اتحاد جهانی واکسن» (Gavi)[2] انجام داده و در این کنفرانس مشارکت فعالی داشته است. مؤسسۀ نجات کودکان، با مشارکت Gavi، تقویت واکسیناسیون و خدمات مراقبتهای بهداشتی برای دسترسی بیشتر کودکان به واکسن را انجام میدهد.
دستاندرکاران این خیریه بینالمللی معتقدند که هر کودکی براساس حق سلامت، حق دریافت واکسن را دارد. کودکانی که در مناطق درگیری جنگی زندگی میکنند در حال حاضر در وضعیت سلامتی بسیار ضعیفی قرار دارند؛ زیرا آوارگی، دسترسیِ آنها به خدمات را مختل کرده است و به گسترش بیماریها کمک میکند. مؤسسۀ نجات کودکان اشاره میکند که با افزایش قابل توجه بودجه، «اتحاد جهانی واکسن» (Gavi) قادر خواهد بود در زمینۀ ارتقاء ظرفیت سیستمهای بهداشتی و ارائۀ واکسنهای بیشتر با تمرکز بر کودکانی که هرگز واکسنی دریافت نکردهاند یا کسانی که به طور کامل واکسینه نشدهاند، سرمایهگذاری کند. این طرح شامل کودکانی است که در مناطق درگیری یا در مناطقی که دستخوش تغییرات آب و هوایی است، زندگی میکنند. تقریباً نیمی از کشورهای واجد شرایط برای دریافت کمک مالی از Gavi به عنوان کشورهای شکننده و متأثر از درگیری، طبقهبندی میشوند.
اقدامات مؤسسۀ نجات کودکان برای واکسیناسیون در مناطق جنگی
«اینگر اشینگ»؛ مدیرعامل مؤسسۀ بینالمللی نجات کودکان میگوید: «هر کودکی حق زندهماندن دارد، با این حال تعداد زیادی از کودکان بر اثر بیماریهای قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند، تنها به این دلیل که به واکسیناسیون دسترسی ندارند. آنان اغلب کودکانی هستند که علاوهبر عدم دریافت واکسن، به دلیل تجارب غیر قابل تحمل درگیری و آوارگی، چیزهای زیادی از دست دادهاند. ضروری است که همۀ کودکان شامل واکسناسیون شوند. ما باید شاهد باشیم که دولتها، بخش خصوصی و نهادهای همکار، زندگی و رفاه کودکان را در اولویت قرار دهند و به طور کامل از Gavi حمایت کنند.»
مؤسسۀ نجات کودکان برای واکسیناسیون کودکان در مناطق جنگی و کشورهای آفریقایی اقدامات متعدد دیگری را نیز انجام داده است که از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:
- ایجاد و ادارۀ کلینیکهایی در مناطق صعبالعبور و ناامن تا به کودکانی که به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند، واکسن بزنند. این کلینیکها توسط کارکنان آموزشدیده اداره میشوند و طیف وسیعی از واکسنها را ارائه میدهند
- آموزش والدین و مراقبین در مورد اهمیت واکسیناسیون و نحوۀ محافظت از کودکان در برابر بیماریهای قابل پیشگیری از طریق واکسن. این سازمان همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه مراقبت از کودکان بیمار ارائه میدهد
- همکاری با مقامات محلی برای اطمینان از اینکه همۀ کودکان به واکسنهای مورد نیاز خود دسترسی دارند و همچنین به دولتهای آفریقایی و درگیر جنگ کمک میشود
- حمایت از تحقیقات و توسعه برای افزایش دسترسی به واکسنهای موجود در کشورهای در حال توسعه
این خیریه در جمهوری دموکراتیک کنگو، در حال کار برای واکسیناسیون کودکان در برابر فلج اطفال، سرخک و سایر بیماریهای قابل پیشگیری از طریق واکسن است و با مقامات محلی برای تقویت سیستمهای بهداشتی و افزایش دسترسی به واکسنها همکاری میکند.
در سومالی، مؤسسۀ نجات کودکان به ارائۀ واکسن به کودکانی که به دلیل خشونت و ناآرامی از خانههای خود آواره شدهاند میپردازد و با والدین و مراقبین آنها در مورد اهمیت واکسیناسیون، تعامل دارد. در نیجریه نیز این مؤسسه برای افزایش نرخ واکسیناسیون سرخک میکوشد و برای اجرای کمپینهای واکسیناسیون و آموزش والدین و مراقبین در مورد اهمیت واکسیناسیون با مقامات محلی همکاری میکند.
منبع و پینوشتها:
[1]- کنفرانس پاریس به میزبانی مشترک Gavi، اتحادیۀ آفریقا و دولت فرانسه برگزار شد و هدف آن جذب فرصت سرمایهگذاری Gavi برای سالهای 2026 تا 2030 جهت تولید واکسن در آفریقا است. فقدان ظرفیت تولید محلی در آفریقا در زمان کویید 19 علت اصلی این کنفرانس است؛ زیرا در این دوران کشورهای آفریقایی به دلیل عدم امکان تولید واکسن، باید بیشتر منتظر میماندند. هدف این کنفرانس، تأمین بودجه قابل توجه برای ایمنسازی و معرفی یک ابتکار جدید برای افزایش تهیه و تولید واکسن در آفریقا است.
[2]- The Global Vaccine Alliance
[3]- African Vaccine Manufacturing Accelerator
دیدگاه خود را بنویسید