آزادسازی زندانی و تهیه پوشاک برای کودکانِ نیازمند با فروش کتاب
دکتر ناصر پروانی، نویسنده و شاعر در گفت‌وگو با خیر ایران اظهار کرد: عواید کتاب «کمی بی‌شعور باشیم» را به کار خیر اختصاص داده‌ام که تاکنون این امر با تهیه پوشاک برای کودکان نیازمند و آزادسازی یک مادر دربند اجرا شده است و همچنان ادامه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، کتاب «کمی بی‌شعور باشیم» بیست‌و‌چهارمین اثر دکتر ناصر پروانی در جرگه کتاب‌های انگیزشی است که به تازگی  از سوی انتشارات گرایش منتشر شد. یکی از نکات مهم مطرح‌شده در این کتاب توجه به تعادل در هر زمینه‌ای حتی محبت کردن و پرهیز از نادیده‌گرفتن خود است. 

 در این کتاب از مهرطلبی انتقاد شده و برخی از پیامدهای آن که به مرور موجب فرسایش روحی و روانی و حتی جسمی فرد می‌شود، تبیین شده است. نویسنده کتاب درنظر دارد تمام عواید حاصل از فروش کتاب «کمی بی‌شعور باشیم» را صرف تهیه پوشاک برای کودکان بی‌بضاعت کند. به منظور اطلاع بیشتر از این کتاب و کار خیری که قرار است با آن صورت گیرد، گفت‌وگویی با دکتر ناصر پروانی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 کتاب «کمی بیشعورباشیم» نه شعر است و نه داستان و رویکرد متفاوتی نسبت به بقیه آثارتان را در این اثر شاهدیم. درست است؟

کتاب«کمی بیشعور باشیم» جزو کتاب‌های روانشناسی قرار گرفت. کتاب‌های قبلی من در حوزه شعر و رمان دسته‌بندی شد اما این کتاب در گرته‌بندی روانشناسی قرار گرفت. این کتاب قرار بود بهمن ماه به چاپ برسد اما همین موضوع چاپ آن را به تاخیر انداخت و اسفند ماه از زیر چاپ خارج شد. این کتاب در واقع نقدی جامع بر روش زندگی ترویج شده در آثار قبلی بنده است که با رویکردی انگیزشی و بهره‌جستن از مفاهیم روانشناسی تالیف شده است. از نکات بارز این کتاب استفاده از شعر در متن جهت تبیین موضوعات مورد بحث است.

این کتاب در حال حاضر به چاپ چندم رسیده است؟

 چاپ اول تماماً پیش فروش شد. عرضه واقعی آن از فروردین امسال آغاز شد. چاپ دوم به فروش تکی رسید. چاپ سوم این کتاب در نمایشگاه کتاب امسال در مدت ۱۰ روز نمایشگاه به پایان رسید. در حال حاضر چاپ چهارم کتاب تمام شده است. امیدواریم اینطور که پیش می‌رود در اوایل تابستان کتاب به چاپ پنجم برسد. خوشبختانه ترجمه انگلیسی کتاب نیز به اتمام رسیده است. ترجمه را خانم «دنیا شهامتی» انجام داده است که از سوی گرایش تازه به  چاپ خواهد رسید. 

بازخورد مردم نسبت به شما در فضای مجازی یا فضاهای دیگر چگونه بوده است؟

 بله خوشبختانه استقبال خوب بوده است، کتاب «کمی بیشعور باشیم» کتابی متفاوت است و من بازخوردهای خیلی زیادی از مخاطبان گرفتم. در شبکه مجازی بیش از هزار دایرکت داشتم. صدها نفر تکه‌ها و جملاتی از کتاب را برای خودم ارسال کردند. یکسری از افراد که این کتاب را  خواندند و متولد دهه ۶۰ بودند اذعان کردند که اشتراکات زیادی در این کتاب پیدا کردند و در موارد بسیاری با آن همزادپنداری کردند. برخی به من گفتند که انگارشخصیت این کتاب، خودِ ماست. 

 این کتاب، جزء کتاب‌هایی است که اهل کتاب و کتابخوانی آن را به همدیگر معرفی می‌کنند. یکی از اساتید برجسته روانشناسی به من گفت: «من این کتاب را به مراجعینم معرفی کردم و آن را  برابر ۱۲ جلسه تراپی می‌دانم.» به نظر من کتاب «کمی بیشعور باشیم» دلنوشته‌ای ساده و روزمره است که با یکسری تکنیک‌های نویسندگی انجام شده است و  امیدوارم که به درد خوانندگان آن بخورد و همانطور که عوایدش صرف کار خیر می‌شود، خواندن آن هم عواید ذهنی و تربیتی برای خواننده داشته باشد و بتواند کمکی باشد که خوانندگان در مسیر زندگی بهتر پیش بروند. علت دیگر استقبال از این کتاب به نیت خیر آن بر می‌گردد.

                                                       

 اشاره کردید یکی از دلایل استقبال از این کتاب، نیت خیری است که برای آن در نظر گرفته شده است. در این مورد بیتشر توضیح دهید.

تمام عوائد حاصل از فروش این کتاب برای تهیه پوشاک کودکان نیازمند صرف می‌شود. کتاب در اسفند سال قبل منتشر شد. چاپ اول و کمی از چاپ دوم را توانستیم قبل ازعید پیش فروش کنیم و بسته‌هایی برای کودکان نیازمند تهیه کردیم. ۳۵۰ قطعه لباس اعم از پیراهن، شلوار و بلوز را تهیه و در چهار نقطه در تهران و شهرستان‌ها توزیع کردیم. البته با قسمتی از عوائد آن به تازگی یک زندانی هم آزاد کردیم.

قرار بود عوائد حاصل از فروش این کتاب صرف تهیه پوشاک برای کودکان نیازمند شود، چه شد که صرف آزادی زندانی هم شد؟

 خوشبختانه نیت اولیه کتاب قبل عید انجام شد. در کانون‌های دانشگاهی و انجمن دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی پیشنهاد دادند که بخشی از عواید حاصل از فروش این کتاب صرف آزادسازی زندانی غیرعمد شود. راستش من ذهنیتی از این موضوع نداشتم و تصور می‌کردم این کار با این پول‌ها نشدنی است. در جریان کار متوجه شدم که به خاطر مبالغ حدود ۵۰ میلیون تومان هم افرادی هستند که در زندان به سر می‌برند. ما تقریباً با فروش هزار و 500 نسخه از کتاب که بخشی از چاپ دوم و سوم بود، موفق به انجام آزادسازی زندانی شدیم. در راستای نیت اصلی، انجام کار خیر دیگر را به دوستان در انجمن دانشجویان و کانون‌های دانشگاه شهید بهشتی سپردم که تصمیم بگیرند. مطمئن هستم که آن‌ها انتخاب‌های خیر و جذابی خواهند داشت.

 درباره زندانی‌ای که آزاد شد، توضیح می‌فرمایید؟

 ۵۰ میلیون تومان ازعواید حاصل از فروش بخشی از کتاب، صرف آزادسازی یک خانم ۶۱ ساله که مادر سرپرست خانوار بود، شد. این مادر به خاطر بدهی به میزان ۵۰ میلیون تومان زندانی شده بود. طی تحقیقی که داشتم فکر می‌کنم برای اولین بار است که کار خیر این چنینی یعنی آزادسازی یک زندانی با کتاب در سطح کشور انجام می‌شود. خوانندگان زیادی مانند محسن چاوشی در عرصۀ موسیقی این کار را انجام دادند اما من در فضای کتاب تاکنون به شخصه چنین کاری ندیدم و خوشحالم که برای اولین بار این کار با کتاب «کمی بیشعور باشیم» آغاز شد.

                                                                               

فکر می‌کنید این کتاب با توجه به استقبال مخاطبان و نیتی خیری که پشت آن است، به چاپ چندم برسد؟

 اگر در مورد این کتاب با استاد شمس که فرد شناخته شده‌ای در حوزه روانشناسی است مصاحبه شود، خوب است چون در معرفی آن اثرگذار خواهد بود. تبلیغات در مورد کتاب اثر دارد اما فکر می‌کنم این کتاب بعد از خوانده شدن توسط حلقه اول که گروه جویای کتاب و همچنین معرف کتاب هستند تازه دیده خواهد شد. کتاب «کمی بیشعور باشیم» حلقه اول را که رد کند تازه مطرح می‌شود و مسیر واقعی خود را در پیش می‌گیرد. به نظرم کتاب «کمی بیشعور باشیم» هنوز جوان است و از عمرش کمتر از چهارماه می‌گذرد با این حال به چاپ چهارم رسیده است. برای همین فکر می‌کنم که مسیر خوبی را در پیش می‌گیرد به خصوص که نیت خیری برای آن در نظر گرفته شده است.

کتاب‌های دیگری دارید که تازه از شما منتشر شده باشد؟

 اخیراً دو کتاب دیگر از من رونمایی شد؛ یکی با عنوان «قالی کرمانی‌ها» و دیگری با عنوان «به وقت کرونا». دو سال بر روی کتاب به وقت کرونا کار کردم. مجموعه خاطرات کادر درمان در دوران کرونا جمع‌آوری شد و در قالب ۱۰۰ خاطره به همت انتشارات بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس به چاپ رسید. این کتاب بسیار ظریف است و ۵۰ صفحه دارد که آخرین روز نمایشگاه کتاب با حضور دکتر زالی رونمایی شد. کتاب دیگر «قالی کرمانی‌ها» است که بعد از حادثه تروریستی در کرمان با فضای عاشقانه و رنگ و بوی خاص اجتماعی  در ۳۰۰ صفحه نوشته شد که انتشارات شاهد آن را منتشر کرد.


گفت‌و‌گو از مریم داوری

                                                            

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

دیدگاه‌های بازدیدکنندگان

کاش بقیه ی نویسنده ها و سلبریتی ها اهل فرهنگ از ایشان و محسن چاووشی یاد بگیرند و فقط به فکر زندگی لاکچری در ایران و کانادا و.. با پول مردم نباشند

ارسال پاسخ 03 تير 1403

چطور میشه این کتاب رو تهیه کرد و در این کار خیر شریک شد؟ چه کتابفروشی هایی این کتاب رو داره؟

ارسال پاسخ 03 تير 1403

از طریق سایتهای انتشارات گرایش تازه، طاقچه و ایران کتاب می تونید ، کتاب رو تهیه کنید.

ارسال پاسخ 09 تير 1403

سلام و احترام
بسیار عالی بود
خداروشکر که هنوز هم انسان های شریف و با منِش وجود دارن

ارسال پاسخ 04 تير 1403

سلام. آقای پروانی،کارهای خير زیادی انجام دادن و میدن که در این مصاحبه اشاره ای بهش نکردن چون بسیار بزرگ و متواضع هستند

ارسال پاسخ 05 تير 1403

سلام جناب پروانی اهل کارهای خیر هستن هر چند وقت یکبار به همراه عمو پورنگ به کودکان محک سر میزنند و با هدایای خود دل این کودکان را شاد میکنند.

ارسال پاسخ 17 تير 1403