به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از ایسنا، آیین رونمایی از دو عنوان کتاب «مدیریت علائم در سرطان گوارش» و «قارچشناسی پزشکی» به همت انتشارات جهاددانشگاهی لرستان، ۲۰ خرداد برگزار شد.
این مراسم با حضور مؤلفان، اساتید، دانشجویان و صاحبنظران حوزه سلامت و امین آزادبخت؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد لرستان در سالن جلسات شهید مطهری دانشکده پزشکی پردیس کمالوند دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد و طی آن محمد غلامی و اصغر سپهوند؛ مؤلفان این دو کتاب به معرفی کتابهای منتشر شده پرداختند.
غلامی در این مراسم گفت: کتاب مدیریت علائم در سرطان گوارش با مشارکت اصغر سپهوند، پژمان پیرینژاد، اتابک حاتمیکیا، رضا سالاری و سپیده قزوینه تألیف و توسط انتشارات جهاددانشگاهی چاپ شده است و ویراستاری علمی آن را فاطمه گودرزی و طراحی جلد آن را سینا نوری برعهده داشتهاند.
وی با بیان اینکه سرطان گوارش از شایعترین علل مرگومیر مرتبط با سرطان در جهان و ایران است، اظهار کرد: بیماران مبتلا به سرطان گوارش در زندگی روزمره با این بیماری، چالشها و مشکلات متعددی در زمینه مدیریت عوارض درمان و پیامدهای مستقیم این نوع سرطان بر عملکرد فردی و اجتماعی خود، تجربه میکنند.
غلامی با بیان اینکه با توجه به شیوع بالای سرطانهای گوارشی، مدیریت علائم در این بدخیمیها بسیار مهم و کاربردی است و از طرفی کتب موجود کمتر به جنبههای مراقبتی و کیفیت زندگی در این سرطانها میپردازند، ادامه داد: حمایت و مراقبت بهینه در سرطان یکی از رسالتهای مهم در نظامهای سلامت دنیا محسوب میشود و مراقبت در سرطان از سختترین مسئولیتهای کارکنان سلامت است.
مؤلف کتاب مدیریت علائم در سرطان گوارش اضافه کرد: کارکنان سلامت در مواجه با تنشها، عوارض و تظاهرات بالینی متعدد مثل دردهای مقاوم، موکوزیت گوارشی، دیسفاژی و کاشکسی ناشی از سرطان گوارش، نیاز به یک دانش منسجم و مبتنی بر شواهد برای ارتقاء کیفیت زندگی و مهارتهای خودمراقبتی در این گروه از بیماران دارند.
وی افزود: در این کتاب تلاش شده است با دیدگاه مراقبت جامعنگر و ملاحظه مراقبتهای دارویی و غیردارویی مثل آموزش خودمراقبتی و طب مکمل، با هدف بهبود کیفیت زندگی و توانبخشی بیمار و خانواده، توصیههای کاربردی و منعطفی را در اختیار دانشجویان و کارکنان مراقبت سلامت قرار دهد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان راهاندازی انجمن خیریه مراقبت از بیماران سرطانی را پیشنهاد داد و گفت: در این انجمن خیریه میتوان از ظرفیت پرستاران بازنشسته، دانشجویان رشته پرستاری و افرادی که علاقهمند به انجام کارهای خیر و مراقبت از بیماران هستند، استفاده کرد.
دیدگاه خود را بنویسید