نگاهی بر توجهات اخیر «شهید امیرعبداللهیان» به عرصۀ خیرخواهی
وزیر امور خارجه فقید کشورمان با وجود همه مشغله‌ها در حوزه دیپلماسی، از توجه به امور خیر و خیرین غافل نبود و نگاهی همدلانه به این حوزه داشت. دیدار با جمعی از خیرین داخل و خارج کشور، بازدید از خانه بیماران پروانه‌ای (EB) و عیادت از یک استاد خیّر دانشگاه، از جمله اقدامات اخیر شهید امیرعبداللهیان در حوزه نیکوکاری بوده است که در این گزارش به آن پرداخته‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، شهید حسین امیرعبداللهیان (1403-1343)؛ وزیر امور خارجه فقید کشورمان با وجود همه مشغله‌ها در حوزه دیپلماسی، از توجه به امور خیر و خیرین غافل نبود و نگاهی همدلانه به این حوزه داشت. دیدار با جمعی از خیرین داخل و خارج کشور، بازدید از خانه بیماران پروانه‌ای (EB) و عیادت از یک پیشکسوت خیّر، از جمله اقدامات اخیر شهید امیرعبداللهیان در حوزه نیکوکاری بوده است که در این گزارش به آن پرداخته‌ایم.

تمرکز امور خیریه در حوزه آب‌رسانی ضروری است

 جمعی از خیرین مطرح ایرانی داخل و خارج از کشور بهمن سال گذشته با حضور در وزارت امور خارجه با شهید دکتر امیرعبداللهیان ملاقات کردند. در این نشست آخرین دستاوردها و خدمت‌رسانی‌های این خیرین و مهمترین مسائل و اولویت‌ها برای افزایش جلب مشارکت خیرین به ویژه در حوزه آب‌رسانی به مناطق محروم کشور بررسی شد.

 شهید امیرعبداللهیان در این نشست موضوع تنش‌های آبی در مناطق روستایی و کم‌برخوردار کشور را مهم دانست و گفت: تمرکز امور خیریه در حوزه آب‌رسانی ضروری است. کمک خیرین برای ارتقای زیرساخت‌های حوزه آب‌رسانی سبب مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها می‌شود که این امر به تقویت امنیت پایدار در کشور منجر خواهد شد.

فعالیت‌ خیرین ایرانی داخل و خارج کشور موجب رشد ایران اسلامی است

وی با اشاره به ماندگاری و ارزشمند بودن فعالیت‌های خیرین ایرانی داخل و خارج از کشور در رشد و پیشرفت ایران اسلامی، از اقدامات تخصصی و کارشناسانه خیرین به منظور شناسایی اولویت‌ها و چالش‌های اصلی کشور قدردانی کرد.

وزیر امورخارجۀ فقید کشورمان، حفظ و تقویت ارتباط میان هموطنان داخل و خارج از کشور و شبکه‌سازی میان آن‌ها در زمینه‌های مختلف را ضروری دانست و افزود: شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، وظیفه بسیج امکانات و بسترسازی لازم برای جلب مشارکت هموطنان مقیم خارج از کشور را در کمک به رشد و پیشرفت کشور برعهده دارد.

تلاش برای کاهش دردهای بیماران پروانه‌ای با استفاده از ظرفیت‌ دیپلماسی

 شهید امیرعبداللهیان مهر سال 1401 از خانه بیماران پروانه‌ای (EB) بازدید کرد و در جریان مشکلات این بیماران قرار گرفت؛ بیمارانی که به خاطر تحریم نمی‌توانند از پانسمان مخصوص این بیماران که در کشور سوئد تولید می‌شود، استفاده کنند. 

 عده‌ای از بیماران به خاطر این مسئله دچار آسیب‌های جدی جسمانی مانند قطع عضو شدند، برخی به خاطر تشدید زخم‌ها جان خود را از دست دادند و عده‌ای نیز با درد و رنج ناشی از نبود پانسمان لازم با مشکلات فراوان زندگی را می‌گذرانند. دولت سوئد مرداد سال گذشته در اقدامی عجیب دادخواست وکیل بیماران پروانه‌ای ایرانی برای الزام شرکت سوئدی «مولنیکه» جهت ارسال پانسمان‌های مخصوص برای بیماران ایرانی را رد کرد.

 شهید دکتر امیرعبداللهیان در این دیدار بعد از توضیحات حجت‌الاسلام هاشمی، مؤسس خانه بیماران پروانه‌ای گفت: امیدوار هستم در پی دیدار از این موسسه بتوانیم گام‌های موثری را برای کاهش آلام بیماران برداریم. چند شرکت دانش‌بنیان بصورت شبانه‌روزی در حال تولید این پانسمان‌ها هستند و ان‌شاءالله در این حوزه نیز خودکفا خواهیم شد.

ضرورت توجه به استعداد و ظرفیت بیماران پروانه‌ای

 وی با بیان اینکه حدود ١۵ مقام آمریکایی و اروپایی و حدود چهار نهاد در موضوع تحریم‌ها نقش دارند و چنین وضعیتی برای بیماران پروانه‌ای ما ایجاد کردند، عنوان کرد: آن‌هایی را که به عنوان عامل اغتشاشات، تحریک به ترور و ترویج ناامنی و افراط‌گرایی عمل کردند، در لیست سیاه تروریستی وزارت خارجه و تحریمی قرار دادیم و به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد.

 وزیر امورخارجۀ فقید کشورمان با اشاره به اینکه مسئله بیماران پروانه‌ای برای ما و دولت موضوع بسیار مهمی است، بیان کرد: از ظرفیت‌های دیپلماتیک و سیاسی استفاده خواهیم کرد که به کاهش آلام و بهبود وضعیت این عزیزان کمک شود. به شدت تحت تأثیر قرار گرفتم، اما علیرغم شرایط سخت و نامطلوبی که این عزیزان در آن قرار دارند در بین آن‌ها از دانشجوی مقطع دکتری گرفته تا افراد تحصیلکرده، هنرمند و نقاش در سطح درجه یک را در این جمع دیدم و بسیار برای من جالب بود و توجه به ظرفیت بزرگی که این عزیزان دارند، ضرورت دارد.

پروانه‌هایی که به خاطر تحریم آمریکا و همراهی اروپا درد می‌کشند

 شهید امیرعبداللهیان متاثر از این بازدید در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره به حضور امروز خود در خانه بیماران پروانه‌ای نوشت: همه کودکان، حق دارند شب را بدون درد و در آغوش گرم خانواده خود سر کنند، اما کودکان پروانه‌ای حتی از نوازش مهربان مادران و پدران خود محرومند چرا که تن نحیف آن‌ها،حتی توان تحمل نوازش مادرانه را نیز ندارد.

وی افزود: بدن نحیف و شکننده پروانه‌های ایران، نیازمند پانسمان‌هایی است تا ساعاتی آرامش به آن‌ها هدیه کند، اما این مرحم، سال‌هاست که به‌دلیل تحریم آمریکا و همراهی اروپا از آن‌ها دریغ شده است.

چه ارتباطی میان شعارهای حقوق بشری و تحریم پانسمان بیماران پروانه‌ای هست؟

 وزیر امور خارجۀ فقید کشورمان تصریح کرد: ایران، دردمند بیش از هزار «پروانه» است. این فرشتگان، هر روز در مقابل چشم مدعیان حقوق بشر، زجر می‌کشند و پر پر می‌شوند. در نگاه این پروانه‌ها، می‌توان درد را دید، رنج را شمرد. کدامین قلب پاک، عکس‌های این فرشتگان را می بیند و از شب با خیال راحت سر بر بالین می‌گذارد؟ آیا وقت آن نرسیده که مصلحان جهان و نیز مدعیان حقوق بشر از خود بپرسند، چه ارتباطی میان شعارهای حقوق بشری و تحریم صادرات پانسمان بیماران «ای‌بی» و یا داروی بیماران خاص به ایران وجود دارد؟

 شهید امیرعبداللهیان تاکید کرد: تاریخ از ما خواهد پرسید که در کدام سمت ایستاده‌ایم، آیا پاسخی خالی از شرم داریم؟

عیادت از عضو هیئت‌مؤسس بنیاد خیرین حامی دانشگاه دامغان

 از دیگر اقدامات اخیر شهید دکتر امیرعبداللهیان می‌توان به عیادت از دکتر علی‌اصغر عالمی؛ عضو هیئت‌مؤسس بنیاد خیرین حامی دانشگاه دامغان و استاد دانشگاه بالتیمور (واقع در مریلند آمریکا) در شهریورماه 1402 اشاره کرد. تأسیس صندوق بورس تحصیلی مدیرعالمی، تأسیس کتابخانه شهرستان دامغان و راه‌اندازی لابراتور زبان از جمله اقدامات این خیّر در دانشگاه دامغان است. 

 این دیدار، نشان از ارزش و احترامی است که شهید امیرعبداللهیان برای خیرین قائل بود. وی ضمن اینکه در جریان فعالیت‌های خیرخواهانه این استاد قرار گرفت برای این خیّر و عالم گرانقدر از خداوند متعال عافیت، سلامتی و طول عمر مسئلت کرد.

                                                                                                

 شهید دکتر امیرعبداللهیان پس از این دیدار در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در منزل دکتر علی‌اصغر عالمی در دامغان حضور یافتم و جویای احوالش شدم. وی استاد بازنشسته دانشگاه بالتیمور مریلند آمریکا و از خیرین دانشگاهی در ایران است. عشق به ایران و سرزمین مادری در کلام و عمل این فرهیخته‌ خیراندیش جاری است. ‏از خدای سبحان برای استاد، سلامتی کامل آرزومندم.»

 فارغ از این موارد، شهید امیرعبداللهیان از بزرگترین حامیان مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین در مجامع بین‌المللی بود و دبیرکلی دبیرخانهٔ دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضهٔ فلسطین و مدیرمسئولی فصلنامهٔ گفتمان راهبردی فلسطین را بر عهده داشت. دفاع جانانۀ او از ارزش‌های انسانی در منطقه، ماندگارترین وجه تلاش‌های انسانیِ وزیرخارجۀ مجاهد و فعال کشورمان بود.  

 گفتنی است حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 که به همراه رئیس جمهور و چند تن از مسئولان آذربایجان شرقی برای افتتاح سد قیز قلعه سی عازم شده بود به دلیل سانحه هوایی ناشی از شرایط جوی نامناسب به درجۀ رفیع شهادت نائل آمد و نامش با اقدامات مؤثری که برای اعتلای نام کشورمان در حوزۀ دیپلماسی انجام داد، جاودان خواهد شد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...