29 خرداد 1403
تلاش گسترده و بین‌المللی یک خیریه در عربستان برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان
طبق تحقیقات، در جوامع کشورهای حاشیۀ خلیج‌ فارس، پیری بیولوژیکی، بیشتر از سن تقویمی واقعی افراد است. بر این اساس، یک خیریه در عربستان سعودی به نام «هیوولوشن» با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری و همکاری با مراکز تحقیقاتی مختلف در جهان، پروژه‌هایی را دنبال می‌کند که منجر به جلوگیری از پیری زودرس و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در این کشورها شود.

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، به‌ دلیل هجوم انواع بیماری‌ها که گریبان‌گیر اغلب سالمندان می‌شود، این مرحله از زندگی، یکی از سخت‌ترین مراحل حیات است. در دوران سالمندی، افراد ممکن است با محدودیت‌هایی روبه‌رو شوند که می‌تواند بر زندگی آن‌ها تأثیرگذار باشد. این محدودیت‌ها شامل مواردی مانند: کاهش قدرت فیزیکی، مشکلات حافظه و تمرکز و افزایش خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، افزایش خطر افسردگی و انزوا و محدودیت‌های مالی است.

 توجه و مراقبت مناسب از سالمندان باعث کاهش این محدودیت‌ها و افزایش کیفیت زندگی آن‌ها می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 جمعیت بالای 60 سال در جهان دو برابر شود و به دو میلیارد نفر برسد. همچنین، دو سومِ افراد بالای 60 سال جهان، در کشورهای کم‌درآمد و متوسط زندگی خواهند کرد. 

 یک خیریه در عربستان سعودی با نام «هیوولوشن» (Hevolution) با اقدامات نوآورانه خود، تحقیقاتی را برای افزایش طول عمر سالم سالمندان راه‌اندازی کرده است. این پروژه تحقیقاتی علمی (HF GRO) مرتبط با طول عمر سالم و دستیابی به دستاوردها و اکتشافات تحول‌آفرین در این زمینه، با ارزش کلی 115 میلیون دلار و شامل جوایزی برای 49 دانشمند فعال در زمینه تحقیقات است که هدف اصلی آن افزایش سرمایه‌گذاری در کشف علل اساسی پیری بیولوژیکی است.

 سرمایه‌گذرای، حمایت، تحقیق و همکاری

 بنیاد خیریه هیوولوشن، اولین مؤسسه خیریه در حوزه سالمندی و یک سازمان تخصصی و غيرانتفاعی در عربستان است که  دفاتری در سراسر آمریکا، اروپا و آسیا دارد. این خیریه با ارائه کمک‌های مالی و سرمایه‌گذاری‌ در پروژه‌های نوظهور و نوآورانه برای بهبود زندگی سالم فعالیت می‌کند. بنیاد خیریه هیوولوشن، اولین سازمان تخصصی است که با تعهد به تأمین مالی اکتشافات علمی جهانی، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های خصوصی و حمایت از کارآفرینان علاقه‌مند در حوزه سالمندان فعالیت می‌کند.

 هیوولوشن براساس این نیازسنجی تشکیل شد که در کشورهای شورای همکاری خلیج‌ فارس، پیری بیولوژیکی، بیشتر از سن تقویمی واقعی افراد است. اگرچه این منطقه یکی از جوان‌ترین جمعیت‌ها را در جهان دارد، اما ساکنان آن به دلیل بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت، در معرض مرگ‌ومیر بیشتری هستند. بنابراین هدف این خیریه در ابتدا دستیابی به تعادل بین سن بیولوژیکی و سن تقویمی بود و بعد از گذشت مدتی به ابتکارات دیگری نیز در حوزه سالمندی دست پیدا کرد.

 این خیریه در زمینه علوم مرتبط با سالمندی، به پیشرفت‌های درمانی مرتبط با سالمندی رسیده است که براساس آن می‌توان پیری را به تأخیر انداخت و پیامدهای آن را کاهش داد. هیوولوشن با ایجاد مشارکت، اعطای کمک‌های بلاعوض و سرمایه‌گذاری، با گروه بزرگی از نخبگان شامل دانشمندان، پزشکان، متخصصان و کارشناسان از سراسر جهان همکاری می‌کند.

 نگاهی بر برخی از نوآوری‌های هیوولوشن

 بعد از همه‌گیری کرونا، محققان هیوولوشن به این نتیجه رسیدند که سالمندان به‌ویژه افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، از آسیب‌پذیرترین و در معرض خطرترین گروه‌های جامعه هستند. به همین دلیل این خیریه با بودجه سالانه تقریباً یک میلیارد دلار، تصمیم گرفت تا به حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی بپردازد. نوآوری این خیریه، کنار هم قرار دادن حمایت، درمان و تحقیقات همه‌جانبه در کنار یکدیگر است و باور دارد که موفقیت مبتنی بر همکاری جهانی و نوآوری‌ها از راه‌های زیر حاصل می‌شود:

1- بهره‌گیری از طیف گسترده‌ای از ابزارها

 راه‌اندازی این خیریه، نقطه عطفی برای جمع‌آوری تیم متخصصان حوزه سالمندی  از سراسر جهان است. چشم‌انداز هیوولوشن، افزایش طول عمر و زندگی سالم بشری است که با بهره‌گیری از طیف گسترده‌ای از ابزارها و تکنیک‌ها، تمام تلاش خود را برای افزایش طول عمر سالم انسان و درک درست از مراحل پیری انجام می‌دهد. برخی از این اقدامات عبارتند از:

  •  افزایش تعداد افرادی که در سراسر جهان تحت درمان‌های ایمن و مؤثر قرار می‌گیرند
  •  استفاده از جدیدترین ابزارها و تکنیک‌ها برای گسترش درمان‌ها در کمترین زمان
  •  افزایش دسترسی به درمان‌هایی که باعث طول عمر سالم افراد می‌شود
  •  افزایش تعداد محققان متخصص در زمینه سالمندی در سطح جهان
  •  افزایش تعداد شرکت‌های فعال در زمینه سالمندی
  •  جذب منابع مالی بیشتر برای سرمایه‌گذاری در حوزه سالمندی

2- حمایت از  نوآوری در زمینه علوم زیستی

 این خیریه به‌دنبال بهبود طول عمر یک فرد به‌جای تمرکز بر طولانی‌کردن عمر او است. برای دستیابی به این هدف، پیشنهادات تحقیقاتی از طریق کانال‌های رسمی بنیاد خیریه اعلام می‌شود که انواع تحقیقات در حوزه سالمندی از جمله: زیست‌شناسی پایه سالمندی، دوران پیری و تحقیقات و آزمایشات بالینی را پوشش می‌دهد. هیوولوشن در نظر دارد با کمک‌های مالی به محققان جوان در سمت‌های شغلی مختلف، رشد استعدادهای جدید در این زمینه را ارتقا دهد. این خیریه از نشر علوم از طریق کنفرانس‌ها و مطالعاتی که با هدف درک جنبه‌های قانونی و نظارتی در حوزه سالمندی انجام می‌شود، حمایت می‌کند.

3- تمرکز بر استارتاپ‌ها

 درمان‌هایی که طول عمر سالم را افزایش می‌دهند به مراقبت‌های بهداشتی در قرن 21 کمک خواهند کرد. بنابراین تمرکز اصلی سرمایه‌گذاری این خیریه بر روی استارتاپ‌هایی است که درمان‌ها و فناوری‌های این حوزه را توسعه می‌دهند. هدف این خیریه محدود به بازاریابی تجاری کوتاه‌مدت نیست، بلکه به‌دنبال ایجاد یک اثر پایدار و بلندمدت با تأمین مالی بهتر در زمینه زندگی سالم است.

4- مشارکت استراتژیک

 هیوولوشن بنا دارد مشارکت‌های استراتژیک را در سطح منطقه‌ای و جهانی برای دستیابی به اهداف استراتژیک سلامت ایجاد کند که برای خیریه‌های سلامت امری کم‌سابقه است. با توجه به اهمیت دوران سالمندی، این خیریه با مؤسسات علمی پیشرو در سراسر جهان برای دستیابی به اهداف خود همکاری ‌می‌کند تا به هدف خود یعنی «سالمندان سالم» دست پیدا کند.

 دیدگاه خیریه هیوولوشن برای دوران سالمندی

 دکتر «محمود خان» رئیس این سازمان خیریه می‌گوید: بنیاد ما به‌دنبال افزایش طول عمر سالمندان و درک بهتر عوامل حیاتی پیری است و از آن‌جایی که اثرات پیری از فردی به فرد دیگر متفاوت است، این خیریه روی درمان‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند که علل اصلی پیری را هدف قرار می‌دهند.

 وی در یک مصاحبه می‌گوید: «من به عنوان یک دانشمند، پزشک و انسان متوجه شده‌ام که دوران پیری آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است و با وجود افزایش میانگین طول عمر در جهان، تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن افزایش یافته است. بله، ما بیشتر عمر می‌کنیم، اما لزوماً بهتر زندگی نمی‌کنیم. با افزایش جمعیت جهان، تعداد افراد مسن نیز افزایش می‌یابد و بیماری‌های غیرواگیردار را به‌عنوان عامل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان تبدیل می‌کند. به این ترتیب، پس از تغییرات آب‌وهوایی، پیری دومین چالش بزرگ پیش‌روی بشر است.»

گزارش از دکتر عاطفه جعفریان و زهرا میرابیان

منبع:

  1. بنیاد خیریه «هیوولوشن»


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...