به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در سال ۲۰۲۴ فعالیتهای نیکوکاری و کارهای خیریه همچنان مسیر دگرگونی و تحول را پشتسر گذاشته است و پیشرفتهای تکنولوژیکی، اولویتهای اجتماعی جدیدی را بهوجود میآورند. این رویکردهای جدید نوآورانه، نیازمند روابط قویتر با حامیان و اهداکنندگان کمکهای مالی هستند. یک شرکت مدیریتی در انگلستان که بخشی از فعالیت خود را به تحقیق و پژوهش در مورد خیریهها اختصاص داده است، نتیجه تحقیقات خود را در مورد آینده کار خیریه در سال 2024، بر اساس دادههای تحقیقی خود پیشبینی کرده است.
«ویل پرینگل»، از مدیران شرکت «شرکای برویک» (Berwick Partners)[1]، تحولات خیریهها را در بخشهایی مختلفی میبیند. به نظر آقای پرینگل، روند جذب کمکهای مالی در خیریهها در حال تغییر است و در آینده نزدیک این موسسات از فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی (A.I.) برای مقابله با کمبود بودجه و مدیریت هزینهها استفاده خواهند کرد. از سوی دیگر، ما شاهد این واقعیت خواهیم بود که تعداد اهداکنندگان کمتر اما سقف مبالغی اهدایی بیشتر خواهد شد. کاهش کمکهای مالی و افزایش تقاضا برای خدمات، تابآوری خیریهها را با مشکلات بیشتری روبرو خواهد ساخت.
چالشها و فرصتها
در کنار همه تحولات ذکرشده، در سال 2024، بخش خیریه خود را در میان چشماندازی مملو از چالشها و در عین حال سرشار از فرصتهایی برای نوآوری و همکاری خواهد یافت. مدیرعامل موسسه «ان- کامپس» انگلستان، که در عرصه توانمندسازی جوامع فعالیت دارد، با توجه به این موضوع، چالشهایی را برای خیریهها پیشبینی کرده است. وی معتقد است که افزایش تورم یک چالش مهم برای خیریههای خدمات اجتماعی است و ایجاد تعادل در هزینههای عملیاتی با حفظ کیفیت خدمات، نیازمند مدیریت مالی چابک و آیندهنگری استراتژیک است.
افزایش تقاضا در میان بحران هزینههای زندگی، تقاضا برای خدمات بیشتر میکند. فشار زندگی بر کارکنان بخش خیریه نیز اثر خواهد گذاشت، بنابراین، رسیدگی به نگرانیهای مالی آنها برای اطمینان از حفظ و جذب استعدادهای برتر بسیار مهم است. این مشکلات، نگرانیهایی را نیز در مورد ثبات بخش داوطلبانه ایجاد میکند و در نهایت مؤسسات خیریه کوچکتر با آسیبپذیری بیشتری روبرو هستند.
فرصتهای خیریهها نیز در سال پیشرو میتواند در برخود با چالشها ایجاد شود. برای مثال در مقابله با هزینههای قراردادها میتوان در تعامل با مقامات محلی در تنظیم قیمتهای قرارداد مطابق با واقعیتهای اقتصادی، بازنگری کرد. همچنین در مقابله با بحران و چالشهای پیشرو، استفاده از فناوری برای بهرهوری بیشتر، بسیار کمککننده است. پذیرش فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی و اتوماسیون، کارایی عملیاتی را افزایش میدهد. همچنین با سرمایهگذاری استراتژیک منابع موجود، یک خیریه امکان این را مییابد تا تأثیر تورم را کاهش داده و از سلامت مالی خود در درازمدت محافظت کند. تعادل نقدینگی با رشد بلندمدت، انعطاف پذیری در انجام ماموریت یک خیریه را تضمین خواهد کرد.
اولویتدادن به رفاه کارکنان از طریق ارائه مزایا، نیروی کار با انگیزه و پایدار را پرورش میدهد و سرمایهگذاری برای کارکنان، فرهنگ کاری مثبت را نیز پرورش میدهد. یک خیریه باید به این مسئله توجه کند که همکاری در جهتیابی چالشهای اقتصادی، ضروری است و با ایجاد مشارکت با سرمایهگذاران و سازمانهای داوطلب، میبایست حمایت متقابل را تقویت کرد. در سال 2024، انعطافپذیری، نوآوری و وحدت، قطبنمای فعالیت خیریهها هستند و آنها میتوانند با استفاده از فرصتها و مقابله با چالشها، راه را برای آیندهای روشنتر در بخش خیریه هموار کنند.
پی نوشت:
[1] - Berwick Partners یک شرکت بزرگ مشاوره، جستوجو و استخدام رهبران و مدیران ارشد در صنایع و بخشهای مختلف است که با سازمانها همکاری میکند تا استعدادهای برتر را برای جایگاههای کلیدیِ رهبری شناسایی و استخدام کنند و به آنها کمک کنند تیمهای قوی و موثری بسازند.
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید