کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی خیرین به دانشگاه تهران در سال 1402
محمود کمره‌ای؛ مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران بیان کرد: بیش از ۱۲۰۰ خیّر نیک‌اندیش در قالب عضویت در بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در طول سال گذشته مبلغی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه تهران کمک کرده‌اند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، سیدمحمد مقیمی؛ رئیس دانشگاه تهران در دوازدهمین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به نقش خیرین در تأمین بودجه‌های دانشگاه‌های معتبر در دنیا گفت: با پیشینه ارزشی، فرهنگی و دینی در ایران، انتظار این است که در زمینه حمایت خیرین از نهادهای علمی و آموزشی پیشگام باشیم، ولی ملاحظه می‌کنیم که برخی دانشگاه‌های مهم دنیا که این ظرفیت‌های فرهنگی را نیز در اختیار ندارند، بیش از ما از حمایت خیرین برخوردار هستند.

 مقیمی افزود: تلاش می‌کنیم در یک چشم‌انداز بلندمدت بتوانیم به همان میزان که از بودجه عمومی و بیت‌المال می‌کاهیم، به سهم خیرین اضافه کنیم تا به نقطه‌ای برسیم که دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور، بدون اتکا به بودجه دولتی بتواند بودجه خود را از محل کمک‌های خیرین و واقفین تأمین کند و از سهم بودجه عمومی خود به نفع کشور و برای حل مسائل مختلف به‌ویژه فقرزدایی خرج کند و حتی بتواند بخشی از کمک‌های خیرین را برای پیشرفت و آبادانی اقتصادی و اجتماعی کشور هزینه کند.

 رئیس دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران گفت: ۹۰ سال بیانگر قدمت واقعی دانشگاه تهران نیست. همه ما می‌دانیم که دانشگاه تهران ریشه در فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی دارد و با مروری بر سیر تکامل نهاد علم در ایران و جهان خواهیم دید که جایگاه درخشان ایران به عنوان یکی از تمدن‌های اصلی جهانی در میان سایر ملل و تمدن‌ها از نظر آموزش عالی جایگاه ویژه‌ای است.

 مقیمی با اشاره به ثبت دانشگاه جُندی‌شاپور به عنوان قدیمی‌ترین نهاد آموزش عالی جهان از سوی یونسکو در سال ۲۰۱۷ افزود: این افتخار با تأسیس دانشگاه جُندی‌شاپور در ۱۷۵۷ سال قبل آغاز شده و این سیر تکاملی ادامه پیدا کرده است و امروز دانشگاه تهران میراث‌دار این تاریخ پرافتخار محسوب می‌شود.

 بنیان‌گذاری نماد آموزش عالی در قرن هفتم توسط یک خیّر

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه تاریخچه اثرگذاری و نقش خیرین و واقفین در پیشبرد امور و گسترش آموزش عالی در ایران، همزمان با بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد گفت: نقش خیرین در سیر تکاملی نهاد آموزش عالی به روشنی نمایان است و مجموعه آموزشی «ربع رشیدی» که به عنوان نماد آموزش عالی در قرن هفتم بوده است، توسط یک خیّر و واقف بنیان‌گذاری شده است.

 مقیمی به نقش دانشگاه جندی‌شاپور در تمدن‌سازی در جهان اشاره کرد و گفت: نقش تمدن‌سازی جندی‌شاپور پس از پیوند ایران با تمدن غنی اسلامی پُررنگ‌تر شد. در حقیقت دانشگاه جندی‌شاپور نقطه تلاقی تمدن ایرانی و اسلامی است و باعث هم‌افزایی تمدنی گردید. با ورود اسلام به ایران، این دانشگاه اهمیتی مضاعف پیدا کرد و با فعالیت بیت‌الحکمه‌ها، نظامیه‌ها و ربع رشیدی، شاهد تداوم نهادهای آموزش عالی در ایران هستیم.

 رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه هدف‌گذاری دانشگاه این است که همانند دانشگاه‌های معتبر دنیا بخش اعظمی از بودجه خود را از محل کمک‌های خیرین تأمین کند اظهار داشت: بررسی تاریخی جندی‌شاپور در دوره ایرانی و اسلامی بیانگر این نکته است که همیشه خیرین و وافقین، بخشی از ذات و تمدن فرهنگ ایرانی بوده‌اند و فرهنگ غنی اسلامی و مبانی دینی، این فرهنگ را تکمیل و غنی‌تر کرد.

 مقیمی با اشاره به برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران، از برگزاری ۹۰ رویداد مهم در سال جاری خبر داد و با دعوت از خیرین برای مشارکت در این برنامه‌ها گفت: حضور خیرین فقط ناظر به تأمین منابع مالی نیست، بلکه حضور آن‌ها نورانیت و برکت به دانشگاه می‌بخشد و به مدیران دانشگاه روحیه و انگیزه می‌دهد تا بتوانند در راه خدمت ثابت‌قدم‌تر و با همت و وجدان کاری بیشتر فعالیت کنند و در واقع حس مسئولیت‌پذیری و وجدان کاری را در دانشگاهیان تقویت می‌کند. همچنین دستاوردی که از همکاری و مشارکت حامیان نصیب دانشگاه می‌شود، در بخش روانی و اجتماعی به مراتب بیش از بخش‌های مالی و تأثیرات فیزیکی است.

 کمک 300 میلیارد تومانی خیرین به دانشگاه تهران

در ادامه این مراسم، محمود کمره‌ای؛ مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران با بیان اینکه بنیاد حامیان دانشگاه تهران یک سازمان مردم‌نهاد و در جهت حمایت از توسعه کمی و کیفی دانشگاه است، به ارائه آماری از روند رشد خیرین دانشگاه تهران پرداخت و گفت: سال ۱۳۹۲ تعداد خیرین بنیاد حامیان ۳۹ نفر و حمایت‌های مالی ایشان ۱.۵ میلیارد تومان بود. در سال ۱۴۰۲ تعداد خیرین به ۱۲۰۰ نفر و حمایت‌های مالی به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

 وی در ادامه افزود: علاوه بر واقفین و خیرین خارج از دانشگاه، حدود ۶۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه تهران به صورت ماهانه مبلغی برای این کار اختصاص می‌دهند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...