تلاش بنیاد خیریه «پزشکان مسلمان بدون مرز» برای تبیین مسائل فقهی-پزشکی
مدیر بنیاد بین‌المللی خیریه پزشکان مسلمان بدون مرز در دومین همایش «دین، سلامت و کمک‌های بشردوستانه» توجه به فقه پزشکی و تبیین دیدگاه اسلام درباره مسائل فقهی - پزشکی را از اهداف این همایش و بنیاد دانست.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیل خیر ایران، دومین همایش «دین، سلامت و کمک‌های بشردوستانه» که با حضور فعالان بنیاد خیریه بین‌المللی پزشکان بدون مرز و مجمع جهانی اهل بیت (ع)، دوشنبه 17 اردیبهشت در دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران برگزار شد. در این همایش، محمدحسین نیکنام؛ مدیر بنیاد بین‌المللی خیریه پزشکان مسلمان بدون مرز بیان کرد: نگاه دین اسلام به موضوع سلامت و معضلات پزشکی و درمانی مستضعفان عالم با توجه به شرایط امروز، نگاهی متحولانه ایجاد کرده است.

 وی با اشاره به اهداف بنیاد بین‌المللی خیریه پزشکان مسلمان بدون مرز و مأموریت خدمات پزشکی این بنیاد افزود: توجه به فقه پزشکی و تبیین دیدگاه اسلام درباره مسائل فقهی پزشکی از موضوعات این جلسه و اهداف بنیاد خیریه پزشکان بدون مرز است. کشور ما در گسترش شبکه بهداشتی بی‌نظیر است و به گفته سفیر فنلاند، نظام سلامت ایران یک نظام سلامت توسعه‌یافته است.

 پزشکان مسلمان و کمک به ارتقای سلامت مستضعفان جهان

 نیکنام شاهد این صحبت‌ها را گستردگی شبکه‌سازی سلامت در جهان دانست و افزود: کمک به ارتقای سلامت مستضعفان جهان در بیش از ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی در ۶۸ دانشگاه جهان که دست مسلمانان محقق را برای تحقیق بیماری‌ها باز می‌گذارد، نمونه‌ای از دستاورد‌های پزشکان مسلمان است که از تأثیر دین و علم خبر می‌دهد.

 مدیر بنیاد بین‌المللی خیریه پزشکان مسلمان بدون مرز، توجه به فقه پزشکی را در موضوع پزشکی لازم دانست و اضافه کرد: تبیین دیدگاه اسلام درباره مسائل فقهی - پزشکی، یکی از موضوعات این جلسه و اهداف بنیاد خیریه پزشکان بدون مرز است. باید در این زمینه‌ها جلساتی برگزار و در آن‌ها دید‌گاه‌های فقهی برای مردم تبیین شود. مسائلی نظیر سلول‌های بنیادی، بارداری‌های خارج از رحم و ... نمونه‌‌‌ای از این مسائل است که سؤالات شرعی را در ذهن مردم ایجاد می‌کند و برنامه‌های تبیینی در این مورد در حال برنامه‌ریزی است.

 ساحت دین جامع و به دور از کلیشه است

 براساس این گزارش، آیت‌الله رمضانی؛ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، با حضور در این همایش، در خصوص تلاش شرق و غرب برای کمرنگ کردن دین گفت: غربی‌ها معتقد بودند کسی که عالم و دانشمند است به سمت دین نمی‌رود و این نگاه‌ها وجود داشته است، اما ساحت دین، ساحت جامع و به دور از کلیشه است که به تدریج در علم به آن می‌رسند.

 وی افزود: دین متولی تربیت روح و روان است و حتی در بُعد جسمانی که در سلامت جسم مؤثر است نیز این موضوع دیده می‌شود. امروزه دینِ بدون خدا را برای کارکرد اجتماعی مطرح می‌کنند که نسبت به آموزه‌های دینی تعمق ندارند و نسبت میان زبان عقل و فطرت، هیچ‌نگاه به صورت عمیق تعریف نشده است، در حالی که در مقابل، نگاه به معنویت روزبه‌روز بیشتر هم خواهد شد.

 کمک‌های انسان‌دوستانه به دین و معنویت گره خورده است

 رمضانی، کمک‌های انسان‌دوستانه را گره‌خورده به مسئله دین و معنویت دانست و ادامه داد: در شرایط سخت کرونا دیده شد که جهاد پرستاران، طلاب و پزشکان با اهداف انسان‌دوستانه شکل گرفت که با نگاه معنوی و انسانی خطرات را به جان می‌خریدند تا جان مردم را نجات دهند. امروز می‌بینیم نگاه معنوی به مردم در جهان، موجب بیداری شده و پای دین و نگاه انسانی دین وسط آمده است.

 دبیرکل مجمع اهل بیت (ع) درباره خروجی این همایش گفت: نیازمند وحدت پیروان اهل بیت (ع) در حمایت از مردم غزه هستیم. امروز باید این پیام را به دنیا معرفی کنیم که غزه، محتاج نگاه بشردوستانه است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...