می‌کوشیم دانشگاه‌های وقفی راه‌اندازی شوند
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از تلاش این سازمان برای ترویج وقف علمی خبر داد و گفت: طرحی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهیم داد که مانند سایر نقاط جهان، دانشگاه وقفی داشته باشیم.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط‌ عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در همایش اعطای جوایز شصت‌ودومین دوره جایزه البرز که ۱۷ اردیبهشت‌ماه در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد، بیان کرد: امام صادق (ع) می‌فرمایند: «أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّه فِی قَلْبِ مَنْ یشآء». بر این اساس منشأ معلومات عالم خداوند است. اگر وحی الهی به بشریت نباشد، انسان‌ها در فهم خیلی از موضوعات عاجر هستند.

وی در ادامه افزود: خداوند به پیامبر (ص) می‌فرمایند: «الم * غُلِبَتِ الرُّومُ * فِي أَدْنَى الْأَرْضِ وَهُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ * فِي بِضْعِ سِنِينَ لِلَّهِ الْأَمْرُ مِنْ قَبْلُ وَمِنْ بَعْدُ وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ؛ الف لام ميم * روميان شكست‏ خوردند * در نزديكترين سرزمين، ولى بعد از شكستشان در ظرف چند سالى به زودى پيروز خواهند گرديد * [فرجام] كار در گذشته و آينده از آن خدا است و در آن روز است كه مؤمنان از يارى خدا شاد مى‏‌گردند». (روم/ 4-1) همچنین می‌فرماید: «وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا؛ و خدا شما را از شكم مادرانتان در حالى كه چيزى نمى‏ دانستيد بيرون آورد». (نحل/ 78) رسولان الهی اینها را به ما تذکر می‌دهند که بدانیم نظام خلقت، نظامی است که شما می توانید هرچه بیشتر بخواهید، بفهمید.

 علم‌آموزی چگونه توسعه می‌یابد؟

 خاموشی اظهار کرد: حضرت علی (ع) درباره علم الهی، می‌فرماید: خداوند عدد قطرات باران، حتی عدد نعره وحوش را در بیابان‌ها می‌داند و بشر بدون اتصال به خدا چیزی نمی‌داند. اما پرسش این است که چه کاری انجام دهیم تا علممان بیشتر شود. پاسخ در قرآن است: «فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ» (بقره/ 152)، یعنی باید به خدا باشیم. اگر بشر شکرگزار آنچه می‌داند و آنچه که به‌ دست آورده است باشد در علم‌آموزی بیشتر پیشی خواهد گرفت، اما اگر کسی بگوید کافی است و من فهمیدم نشان می‌دهد که جاهل است؛ زیرا علم در حال پیشرفت دائمی است.

 رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: دوستانی که در علم پزشکی با آن‌ها همکاری می‌کنیم اتفاقاتی را رقم می‌زنند که نشان می‌دهد در برخی از شاخه‌های علم پزشکی جهش‌های بسیار زیادی صورت گرفته است. نسل جوان تمام داشته‌های گذشتگان را مطالعه کرده و امروز در حال فتح قله‌هایی است که البته آیندگان، قوی‌تر از این پیشرفت خواهند کرد. بنابراین راه رسیدن به علمِ بیشتر عمل به این آیه است: «فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُونِ؛ پس مرا ياد كنيد [تا] شما را ياد كنم و شكرانه‌‌ام را به جاى آريد و با من ناسپاسى نكنيد» (بقره/ 152) برای اینکه به کمال که منشأ علم حقیقی است برسیم نیز باید به این آیه عمل کنیم: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد از شكيبايى و نماز يارى جوييد؛ زيرا خدا با شكيبايان است» (بقره/ 153) بر این اساس در این زمینه نیازمند دو بال کمال یعنی نماز و روزه هستیم. هر عالمی هر چقدر که در مقابل خدا کرنش داشته باشد و خود را در مقابل حق کوچک کند، در مقابل مردم عظیم‌تر می‌شود.

 منزلت اجتماعی ایران ناشی از مدیریت علمی است

 وی در ادامه با اشاره شهید سلیمانی تصریح کرد: حاج قاسم عزیز به رحمت خدا رفت و بدترین دشمنان او را شهید کردند. در روایت داریم که: «من کان لله کان الله له» یعنی کسی که برای خدا باشد، خدا برای او است. عالم عامل این‌گونه است. دانشمندان جوان ما وعده صادق را عملی کردند. مدیریت علمی که در این عرصه بود، در جهان معاصر برای ما منزلت اجتماعی را به ارمغان آورد. این ثمره دانش و علم دانشمندان محترم، نسل جوان و ایثارگر است که توانسته قدرت حقیقی را با اتخاذ از روش ایثار، شهادت و اطاعت از رهبر معظم انقلاب و ولی امر مسلمین، به منصه ظهور برساند و ان‌شاالله در آینده نیز پیشرفت‌های شگرفی را شاهد باشیم.

 رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از دو دهه است که فرمایش امام علی (ع) را تذکر می‌دهند که فرمود: «اَلعِلمُ سُلطان». بر همین اساس، تأکید می‌کنند که علم‌آموزی را بومی‌سازی کنید و در کشور رشد دهید. میزان دفاعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسیر رشد علمی دارند، ما کمتر داریم. ایشان در حال اداره کردن امور هستند و مختصات مسیر و خط زمان آن را طی می‌کنند. ما به عظمت امام و رهبر انقلاب این مسیر را تا اینجا طی کرده‌ایم و آینده روشن‌تر خواهد بود.

 وی در ادامه با اشاره به جایزه البرز اظهار کرد: در جایزه البرز، نهاد وقف نهفته است؛ یعنی شخصی کل اموالش را وقف کرده است. من از همه خیرین و صاحبان سرمایه و افرادی که دلشان برای علم، کشور، دین و فرهنگ می‌سوزد درخواست دارم این وقفنامه را مطالعه کنند. هر سال جوایز البرز با درآمد این موقوفه افزایش می‌یابد. توان این موقوفه عظیم این امکان را می‌دهد که از دانشمندان، نخبگان و صاحبان پژوهش‌ تجلیل کنیم.

 خاموشی بیان کرد: مرحوم البرز راهی را به ما نشان داده است که برای جاودانه‌ ماندن باید ایثار کرد. البته وقف در نیت‌های مختلف است. ما در سازمان اوقاف نیت‌ها را به صورت درخت‌واره به 13 نیت اصلی تبدیل کرده‌ایم. ساختار این‌گونه می‌گوید که سازمان اوقاف سال پیش‌رو را توانمندتر از هر سال پشت سر خواهد گذاشت. در سال گذشته، بیش از چهار همت اجرای نیت کردیم و ان‌شالله امسال بتوانیم بیش از این رقم را در اجرای نیت واقفان خیراندیش در عرصه‌های مختلف عملی کنیم.

 تلاش سازمان اوقاف برای ترویج وقف علم

 وی با تأکید بر اینکه وقفِ علم را ترویج می‌کنیم، تصریح کرد: وقف‌های زیادی در سال‌های اخیر پیرامون این موضوع انجام شده است. یکی از سؤالاتی که مطرح کردیم و جواب مثبت گرفتیم وقف پول است. شما می‌توانید حساب بانکی خود را به نیت علم یا ایتام وقف کنید. در اینجا، اصل پول حفظ و منافعش هزینه می‌شود.

 رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما برای مولدسازی موقوفات به سراغ شرکت‌‎های دانش‌بنیانی رفتیم که رتبه علمی آن‌ها به تجاری‌سازی مراحل پنج و شش به بالا رسیده است. اخیراً نمایشگاهی را با حضور دانش‌بنیان‌ها در هتل ارم برگزار کردیم که در طبقه دوم این نمایشگاه، 15 شرکت دانش‌بنیان حضور داشتند که طرف قرارداد مولدسازی سازمان اوقاف در عرصه‌های مختلف هستند.

 خاموشی تصریح کرد: ما در زمینه دانشگاه‌های وقفی، پژوهشگاه‌های وقفی و دانش‌بنیان‌های وقفی هم طرحی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهیم داد که مثل سایر نقاط جهان، دانشگاه وقفی داشته باشیم. ما در خدمت توسعه علم در عرصه‌های مختلف هستیم.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...