از لحاظ حقوقی نباید با مؤسسات خیریه مانند کارگاههای صنعتی برخورد شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در آستانه روز بهزیستی، نشست «بهزیستی، خیریهها و سازمانهای مردمنهاد» با همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران با حضور دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور، مسئولان ارشد این سازمان و جمعی از مدیران عامل مؤسسات خیریه برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، شنیدن دغدغهها و انتظارات خیرین از سازمان بهزیستی و برطرف کردن موانع انجام و توسعه کارهای خیر بود.
دکتر احمد خاکی؛ مدیرعامل کانون حمایت از مراکز شبهخانواده کشور در این نشست بیان کرد: در ژاپن جملهای معروف است که میگویند مدیران هرگز نمیمیرند. زیرا هر مدیری که بازنشسته میشود، در هفته یک روز به سازمانش سر میزند. وقتی سنش بالا میرود، ماهی یکبار در سازمانش حاضر میشود و هنگامی که میمیرد نیز راهکارها و سیاستگذاریهایش وجود دارد. این مسیر در سازمان بهزیستی نیز ایجاد شده است و باید از آقای دکتر حسینی بابت این موضوع تشکر کنم.
وی در ادامه افزود: نکته اولی که باید در این جلسه بیان کنم این است که درباره برنامه توسعه هفتم، بارها در مجلس حاضر شدهایم و صحبت کردهایم. دربارۀ خیلی از موارد میگفتند مربوط به بودجه است، اما با حضور آقای دکتر حسینی در یکی از مراکز شبهخانواده شیراز، موضوع مربوط به ماده ۱۷۲ محقق شد. در حالی که در کمیسیونهای تخصصی میگفتند تحقق این ماده امکان ندارد. در آخرین جلسه نیز میگفتند در برنامه توسعه هفتم مسائل اجتماعی دیده نشده است و آقای قالیباف هم گفت که آن را اصلاح میکنیم.
خاکی تصریح کرد: آکادمی خیر ایران چند جلسه در همین راستا گذاشت و خیلی هم خوب بود، اما مؤسسات ما باید استفاده کنند. یکی از راهها برای تحقق اهداف سازمان بهزیستی در راستای توسعه مراکز و حضور مردم در برنامههای بهزیستی همین بود و ما باید نهایت استفاده را ببریم و جلسات مختلف برای مؤسسات بگذاریم و بهره کافی را از ماده ۱۷۲ ببریم.
خاکی گفت: همچنین در یکی از کمیسیونهای تخصصی که ما در آن حاضر شدیم، دربارۀ حاملهای انرژی و تأمین اجتماعی بحث کردیم و گفتیم که تأمین اجتماعی یک هزینه دارد که ماهانه میگیرند و علاوه بر این، یک جریمه دیرکرد هم دارد. با اینکه این دغدغه را مطرح کردیم، به جایی نرسیدیم، اما امروز میبینیم که خیلی از هنرمندان دارند از این قانون استفاده میکنند. ولی ما که در یک وزارتخانه هستیم و کسانی که خدمات ارائه میکنند نیز جزء ضعیفترینها هستند، از تخفیف قانون حمایت بهرهمند نمیشوند و بهزیستی فعلاً از این تخفیف محروم است.
هزینه حاملهای انرژی، مؤسسات خیریه را زمینگیر میکند
مدیرعامل کانون حمایت از مراکز شبهخانواده کشور در ادامه اظهار داشت: همچنین دربارۀ حاملهای انرژی باید بگویم که اگر دنبال توسعه هستیم، باید بدانیم که پدر مؤسسات از پرداخت هزینههای حاملهای انرژی درآمده است! مصرف که زیاد شود، هزینهها نیز افزایش مییابد؛ بنابراین میشود برای این موضوع نیز رایزنی کرد.
وی بیان کرد: موضوع بعدی که باید به آن بپردازم، مسکن است که در قانون آمده است هر مؤسسه خیریه میتوانند در یک سال، یک زمین از دولت بگیرند. اما مسکن و شهرسازی اصلاً این موضوع را پیگیری نمیکند. چند روز قبل جلسهای با نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی داشتیم و گفتیم این کار اجرایی است، اما نیاز به رایزنی دارد. موضوع بعدی در مورد مراکزی است که سازمان بهزیستی در قالب ماده ۲۸ به خیریهها داده شود که در این زمینه باید بگویم اجارهها بالا است و برخی جاها نیز برای بچهها وقف است، اما هر سال باید در سامانه به صورت مزایده و ... قرار بگیرند. با دستور آقای دکتر حسینی، ریاست سازمان بهزیستی میشود خیلی از مؤسسات و خیریهها را نجات داد و میشود قراردادها در قالب پنج ساله منعقد شود.
نباید با مؤسسات خیریه مانند کارگاههای صنعتی برخورد شود
خاکی در انتهای صحبتهای خود بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات مربوط به اداره کار است. هر کسی از مؤسسات شکایت میکند، برابر با یک شرکت بزرگ با او برخورد میشود. به عبارتی، همان جریمهای که برای یک شرکت تولیدی صنعتی در نظر گرفته میشود، برای مراکز بهزیستی نیز لحاظ میشود. البته ما نمیخواهیم حقی از کسی ضایع شود، اما اگر حمایتهای سازمان بهزیستی باشد، ثبات شغلی شکل میگیرد. جلساتی نیز با اداره کار داشتهایم، اما به نتیجه نرسیدهایم. متأسفانه قراردادی که برای واحدهای تولیدی است، برای مؤسسات خیریه هم هست. البته تغییراتی در این زمینه دادهاند اما این تغییرات، نظر موسسات را تأمین نکرده است. نکته آخر هم مربوط به یارانه مراکز است. پنج ماه است که درصدی که باید در این زمینه اعمال میشد، نشده است. درست است که در شرایط جنگی قرار داریم، اما اگر بشود کمکی در این راستا صورت بگیرد و یارانه با افزایشی که شکل گرفته است تخصیص داده شود، بسیار خوب خواهد بود.