«مکسا» و دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
مرکز کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) و دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی  در آخرین روز کاری سال 1402 تفاهم‌نامه‌ای با موضوع «اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان در استان تهران» امضا کردند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از معاونت ارتباطات و جذب مشارکت‌های مکسا، «اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان در استان تهران»، موضوع تفاهم‌نامه‌ای است که در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۲ بین مکسا و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی امضا شد.

 برخی از موضوعات این تفاهم‌نامه عبارتند از: طراحی، پیاده‌سازی و ارائه مدل نظام جامع مدیریت بهینه بیماران مبتلا به سرطان در استان تهران، برنامه‌ریزی، مدیریت و ارائه خدمات مراقبت‌های حمایتی و تسکینی دانشگاه بر اساس تفاهم‌نامه وزارت بهداشت، همکاری در توسعه امور مشارکت‌های اجتماعی  و خیرین سلامت در دانشگاه و استان و همکاری‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه سلامت.

 «مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان» در 26 گام طراحی شد

 «مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان»، الگویی است که در 26 گام طراحی شده و پیش  از  این  در دانشگاه علوم‌پزشکی قم با موفقیت اجرا شده است.

 دکتر جهانگیری؛ مدیرعامل مکسا در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان علاوه بر پرداختن به تشخیص و درمان سرطان، اهتمامی ویژه به پیشگیری، تشخیص زودهنگام، مسائل روانشناختی، اجتماعی، معنوی و جسمانی در چارچوب استانداردهای مراقبت‌های حمایتی و تسکینی برای بیماران مبتلا به سرطان و خانواده آن‌ها دارد.

 وی افزود: این مراقبت‌ها باید از مرحله پیش از تشخیص سرطان علمی و عملی در جامعه مورد توجه قرار گیرد به گونه‌ای که به فرهنگ خودمراقبتی و دگرمراقبتی منجر شود.

 مدیرعامل مکسا ترویج پیشگیری و تشخیص زودهنگام، نهادینه‌سازی فرهنگ و اجرای سامانه خودمراقبتی و تولید دانش و خرد فردی و اجتماعی را سه دستاورد مهم در الگوی ارائه شده مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان عنوان کرد.

 وی با بیان اینکه این متد قابلیت بهره‌گیری در حوزه سایر بیماری‌های صعب‌العلاج را خواهد داشت، افزود: در این تفاهم‌نامه ۲۶ گام از جمله چارچوب نقشه اجرایی، تمهیدات در حوزه منابع، پرونده الکترونیک سلامت، سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع تدوین شده است.

 به گفته دکتر جهانگیری، نظام پرداخت در قیمت تمام‌شده خدمات نیز در این گام‌ها دیده شده و بر پایه شبکه بهداشت و نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی تعریف شده است.

ضرورت مشارکت خیرین در تامین منابع برای شرکت‌های دانش‌بنیان

 وی ادامه داد: بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی قطعا در پیشبرد برنامه‌های این الگو و محقق‌شدن اهداف آن تاثیری بسزا خواهد داشت. به همین منظور سعی داریم ارتباطات بین‌المللی با کدینگ‌های حوزه تشخیص و شاخص‌های علمی نیز رعایت شود.

 مدیرعامل مکسا ادامه داد: مشارکت خیرین در تامین منابع برای شرکت‌های دانش‌بنیان و در نتیجه پیشرفت علم نیز اهمیت بسیار دارد. در زمینه ارتقای سامانه‌ها، بهره‌گیری از هوش مصنوعی، خدمات مجازی و تله مدیسین نیز به همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیاز است.

 به گفته وی، ترویج پیشگیری و غربالگری و هدفمندکردن روند آن، خودمراقبتی و تولید دانش به منظور افزایش سواد سلامت مردم از جمله دستاوردهای انعقاد این تفاهم‌نامه خواهد بود.

 دکتر جهانگیری که معتقد است آغاز مبارزه موثر با سرطان از مرحله پیشگیری به مفهوم واقعی است، اظهار امیدواری کرد: با اجرای این تفاهم‌نامه، امکان پیاده‌سازی و ارائه الگوی ۲۶ گانه در  استان تهران نیز فراهم شود. علاوه بر این اکوسیستم مراقبت‌های بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان نیز به کمک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی طراحی شود.

 وی گفت: طراحی و پیاده‌سازی سامانه جامع پرونده الکترونیک بیماران مبتلا به سرطان و استفاده از ظرفیت‌ها با تولیت دانشگاه می‌تواند از مهم‌ترین بخش‌های موثر در مسیر پیشگیری تا درمان بیماری سرطان باشد که هم‌تراز و بلکه بالاتر از استانداردهای بین المللی در این الگو قابل ارائه و اجراست.

 ارائه خدمات در حوزه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی هم بخشی دیگر از تعهدات مکسا در این تفاهم‌نامه است که شامل مراقبت‌های پزشکی، مشاوره‌های عمومی و تخصصی پزشکی و مشاوره تلفنی ۲۴ ساعته، مراقبت پرستاری، مراقبت معنوی و تامین تجهیزات پزشکی است.

 دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ثبت بیماری‌ها اقدامات ویژه دارد

 بر اساس این گزارش دکتر زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در ادامه این نشست از حسن اعتماد این موسسه و تلاش‌های مبتنی بر استمرار و تحقق تفاه‌منامه تقدیر کرد.

 از آنجا که پیش از این نشست، الگوی مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان در دو جلسه هیئت‌رییسه دانشگاه علوم پزشکی ارائه و تبیین شده بود، دکتر زالی با اشاره به این پیشینه اظهار داشت: حضور شورای عالی این موسسه در جلسه هیئت‌رییسه دانشگاه، تبیین مفاد تفاهم‌نامه و در نهایت تصویب آن در جلسه هیئت‌رییسه دانشگاه، پشتوانه عظیم قانونی برای پیشبرد اهداف این همکاری محسوب می‌شود. امیدواریم در سال ۱۴۰۳ با برنامه‌ریزی فشرده و پیگیری مستمر، جنبه‌های مهم و اثرگذار این تفاهم‌نامه محقق شود.

 وی گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه در روز آخر کاری سال نشان از عزم جدی مکسا و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دارد و در تعاقب این توافق می‌توان کنسرسیومی سه جانبه میان دانشگاه، مکسا و دانشگاه علوم‌پزشکی قم در آینده‌ای نزدیک تعریف کرد.

 دکتر زالی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه ثبت بیماری‌ها و رجیستری اقدامات ویژه‌ای کرده است. همچنین وجود مرکز تحقیقات پیشرو سرطان، ارایه خدمات تسکینی و پیشتازی خدمات مراقبتی سرطان در بیمارستان‌های شهدای تجریش و کودکان مفید در سطح ملی، ظرفیت مطلوبی را در دانشگاه ایجاد می‌کند.

 وی افزود: به دلیل چنین جایگاهی در حوزه غربالگری، تشخیص و درمان سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از هرگونه برنامه‌های علمی، پژوهشی، مدنی و عام‌المنفعه استقبال می‌کند.

 60 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است

 دکتر زالی از قابل پیشگیری‌بودن ۶۰ درصد سرطان‌ها خبر داد و گفت: تمرکز مفاد این تفاهم‌نامه بر پیشگیری، اقدامی بجاست. از طرفی موضوع خودمراقبتی در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب و برنامه‌های وزارت بهداشت به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، پیدا کردن مدل خودمراقبتی با توانمندسازی مردم و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه اهمیت بسیاری دارد. به ویژه اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه رابطان و سفیران سلامت تجربیاتی ارزشمند دارد و این موضوع ظرفیت خوبی  برای  ارتقای آگاهی نسبت به سرطان ایجاد می‌کند.

 دکتر زالی عنوان کرد: تلاش ما برای اجرای مفاد تفاهم‌نامه، بهره‌گیری از برنامه‌های مستقر در حوزه مراقبت‌های اولیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که یک نظام شناخته‌شده و فعال است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: سال گذشته نسل هشتم سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی HIM در دانشگاه رونمایی شد و در سال پیش‌ رو نیز نسل جدید آن رونمایی خواهد شد. انعطاف‌پذیری این سامانه و تسری آن از مجموعه درمانی به مجموعه بهداشتی، آموزشی و پژوهشی، ظرفیت نرم افزاری و مدیریتی مطلوبی را در اختیار مفاد این تفاهم‌نامه قرار می‌دهد. برنامه‌های ارجاع الکترونیک نیز در بستر این ظرفیت قابل اجراست

 لازم به ذکر است مدت این تفاهم‌نامه پنج سال است که با توافق طرفین قابل اصلاح و تمدید است. همچنین مقرر شد برای اجرا نیز کارگروه اجرایی در کمیته مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان دانشگاه ایجاد شود. همچنین برای نظارت بر نحوه اجرا مقرر شده است، نمایندگان هر دو طرف هر سه ماه یکبار ارزیابی عملکرد، اقدامات و پیشنهادات خود را به کارگروه اجرایی ارائه کنند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...