29 بهمن 1402
مشارکت نشریه «ایندیپندنت» در پویش «تأمین تخت‌خواب برای کودکان»
شاید تا پیش از آن که مؤسسه خیریه «زاراک» و نشریه «ایندیپندنت»، پویش  «تأمین تختخواب برای کودکان» را راه‌اندازی نکرده بودند، کمتر کسی اطلاع داشت که 11 درصد از کودکان انگلستان (حدود یک میلیون نفر) فاقد تختخواب و  تشک مناسب هستند.

 به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی خیر ایران، در سال 2017 و در یکی از مدارس خیریه ولز  انگلستان به نام «زاراک»، معلمی به‌نام «بن ویلسون» متوجه عدم توجه یکی از شاگردانش در هنگام درس‌دادن شد. او در هنگام بررسی متوجه شد که دانش‌آموز به دلیل فقر خانواده، جای مشخصی برای خواب ندارد. این مورد نقطه حرکت موسسه زاراک بود که تصمیم گرفت در جهت تامین تخت‌خواب کودکان نیازمند گامی بردارد. اقدام خیریه زاراک آرام‎آرام توجه را را به این مسئله جلب کرد و در مطالعات بعدی که از سوی موسسه دیگری به نام «سازمان کودک بارناردو» انجام گرفت مشخص شد که 11 درصد کودکان در انگلستان یعنی نزدیک به یک میلیون کودک، فاقد جای خواب مناسب هستند؛ مسئله مهمی که بر آموزش و سلامت روانی آنها تأثیر می‌گذارد. 

 این مطالعه، موسسه خیریه زاراک را واداشت تا با راه‌اندازی پویش خرید تخت‌خواب، علاوه بر جمع‌آوری کمک به صورت نقدی یا غیر نقدی با هدف تهیه جای خواب مناسب برای کودکان، توجه عمومی را نیز نسبت به این مسئله جلب نماید.  در ادامه مسیر و در راستای ترویج این ایده، بسیاری از خیریه‌ها با زاراک همراه شدند و در دسامبر 2023  نشریه ایندیپندنت با برگزاری پویشی، از خوانندگان خود خواست به پویش خرید تخت‌خواب برای کودکان ملحق شوند، تا با همت خود به  خرید  تخت برای کودکانی که مجبور هستند روی زمین بخوابند یا با اعضای خانواده به صورت مشترک از یک فضا استفاده کنند، کمک کنند. این درخواست به سرعت از سوی خوانندگان مورد استقبال قرار گرفت و حدود 150 هزار پوند پول به صورت نقدی در زمان کوتاهی جمع‌آوری شد.

 موسسه خیریه زاراک، که شروع‌کننده این ایده بود در ادامه پویش توانست در طول مدت تعطیلات کریسمس بیش از 900 تخت‌خواب دیگر و لوازم جانبی آن مثل تشک، لحاف، بالش، لباس خواب، لوازم بهداشتی، خوراکی، شکلات و حتی یک کتاب، برای کودکان خردسال تهیه کند. این موسسه معتقد است کمک‌هایی از این شکل، تغییر زیادی در زندگی کودکان خواهد داشت و  این سبک از خدمات می‌تواند زندگی آن‌ها را متحول کند. 

 نوآوری این پویش، سرعت بخشیدن به تامین نیاز کودکان با انتشار عمومی یک درخواست بود که واکنش سخاوتمندانه خوانندگان را در پی داشت و توانست علاوه بر پاسخ به نیاز فوری دانش‌آموزان، توجه عمومی را نیز نسبت این مسئله مهم جلب کند. این پویش کماکان در انگلستان ادامه دارد و موسسات بسیاری بدان ملحق شده‌اند.

 ترویج  این پویش در مجله‌ای معتبر، در کنار ایده نیز به خودی خود نوآورانه بود. زیرا در هنگام پویش‌های جمع‌آوری کمک، بارها شاهد اتلاف زمان هستیم و می‌بینیم که بسیاری از کمک‌ها و خدمات، در لیست انتظار طولانی قرار می‌گیرند تا به مرحله اجرا برسند. پویش و حرکت خرید تخت برای کودکان، ظرف مدت چند ماه توانسته است به یکی از خدمات ارائه‌شده ثابت برای کودکان در بسیاری از خیریه‌ها تبدیل شود؛ موضوع مهمی که تا قبل از شروع این پویش، کمتر کسی به آن توجه کرده بود. 

 رویکردهای کاهش فقر از طریق سازمان‌های غیردولتی و خیریه‌ها که به‌صورت میدانی و سازمانی  نوان نهادی عمل می کنند،  تعامل بین جامعه را تقویت می‌کنند. از سوی دیگر، ترویج چنین مشارکتی ازسوی خیریه‌ها، تضمین می‌کند که صدای مردم محلی به طور مستقیم در جهت رفع نیازهای جامعه شنیده می‌شود.

نرگس اسفندیاری

منابع:

نشریه ایندیپندنت


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...