28 بهمن 1402
چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی «رویش» با معرفی گروه‌های برتر به کار خود پایان داد
آیین اختتامیه چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی «رویش» با محور مسائل سالمندی با حضور بیش از 70 فعال اجتماعی به همت آکادمی خیر ایران و مرکز علمی کاربردی کهریزک برگزار شد. گروه «تکنوبالش» با طرحی در زمینه ساخت بالش‌ها و تشک‌های مواج برای جلوگیری از زخم بستر، رتبه برتر را کسب کرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، آیین اختتامیه چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش با محور سالمندی شب گذشته، جمعه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲، با حضور بیش از 70 فعال اجتماعی به همت آکادمی خیر ایران و دانشگاه علمی کاربردی کهریزک در سالن اجتماعات دانشگاه علمی کاربردی کهریزک با معرفی و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد. 

 دکتر حسن احمدی؛ استاد دانشگاه تهران و مدیر مرکز علمی کاربردی کهریزک در این مراسم گفت: مؤسسه خیریه کهریزک قدمت 50 ساله دارد و امسال پنجاهمین سالگرد احداث آن جشن گرفته شد. این مؤسسه، آسایشگاه خیریه کهریزک تهران، آسایشگاه خیریه البرز و بیمارستان جواد الائمه را تحت پوشش دارد.

 320 نفر از مرکز علمی کاربردی کهریزک فارغ‌التحصیل شده‌اند

مدیر مرکز علمی کاربردی کهریزک افزود:  در مجموع سه هزار و ۲۵۰  نفر مددجو را تحت پوشش داریم. در کشور بیش از هشت میلیون سالمند زندگی می‌کنند که نحوه نگهداری و رفتار صحیح با آن‌ها، اهمیت نیاز آموزش را در این خصوص بیش از پیش افزایش می‌داد. سال 96 در هیئت‌مدیره به این فکر افتادیم، باتوجه به اینکه نیروی انسانی، یک مجموعه را پایدار می‌کند ما نیز باید پرسنلی را در سطح مقاطع دانشگاهی تربیت کنیم و به همین جهت در سال ۹۶ تقاضای دانشگاه علمی کاربردی آسایشگاه را ارائه دادیم.

 وی ادامه داد: پس از برگزاری آموزش گروه‌هایی از مراقبان سالمندان در طول سال 1396، اولین پودمان آموزش مراقبت سالمندی در بهمن همان سال برگزار شد. هدف این بود که افرادی که به هر نحو در منزل و یا مراکز نگهداری با سالمندان مواجه هستند، با گذارندن نزدیک به 400 ساعت آموزش مناسب و دریافت مدرک از دانشگاه جامع علمی کاربردی بتوانند خدمات توانبخشی استاندارد را به عزیزان سالمند ارائه کنند. به لطف خدای متعال امروز پس از ۶ سال در شش رشته کاربردی و سه رشته کارشناسی فعال هستیم و حدود ۳۲۰ نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند و 380 نفر هم در حال تحصیل هستند.

ضرورت ارائه راهکارهای مختلف برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان

 احمدی اظهار کرد: افزایش رشد جمعیت سالمندی و نیاز جامعه به ارائه راهکارهای مختلف در زمینه ارتقای کیفیت زندگی و حفظ حداکثر استقلال سالمندان، نیاز آنان به برخورداری از اصول صحیح مراقبت و نیاز مراکزمراقبتی و توانبخشی سالمندان به وجود نیروی انسانی مراقب ماهر و آموزش‌دیده، ضرورت ایجاد دوره کاردانی حرفه‌ای مددکاری اجتماعی و مراقبت سالمندان را نشان می‌دهد. لذا سعی ما بر این است که بتوانیم به این قشر، خدمات علمی و صحیحی در سراسر کشور ارائه بدهیم.

 وی با بیان اینکه امروز جمعیت پیر کشور بین هشت تا 10 میلوین نفر است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ جمعیت پیر کشور ما به ۲۵ میلیون نفر برسد، گفت: ما نیازمند آموزش به یک میلیون نفر برای مراقبت و مددجو در این عرصه هستیم.  امروز تجربه ۵۰ سال کار با مددجویان را داریم و به همین علت بانک اطلاعات جامعی را در این حوزه داریم که می‌تواند به عنوان یک قطب سالمندی در کشور در بخش آموزش و پژوهش و فرهنگ‌سازی در حوزه سالمندان و معلولان در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

 مدیر مرکز علمی کاربردی کهریزک با اشاره به اینکه در بخش پژوهش تاکنون چند استارتاپ شامل توانبخشی، سلامت، پوشاک سالمندی و... داشتیم و امیدواریم این آخرین پژوهش در این عرصه نباشد، افزود: امیدواریم با بنیاد خیریه آلاء و سایر مؤسساتی که در عرصۀ فعالیت دارند، همکاری بکنیم. همچنین امیدواریم نتیجه این کارها چه در بخش استارتاپ و چه در حوزه سلامت در سطح جامعه برای قشر سالمند مفید و موثر باشد.

 ارائه خدمات کهریزک از نوزاد یک روزه تا سالمند 100 ساله

بر اساس این گزارش، دکتر حسین نحوی‌نژاد؛ مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک تهران و رئیس المپیک ویژه کم‌توانان ذهنی در این مراسم با بیان اینکه امروز در کشور ما یکی از غصه‌های بزرگ این است که می‌بینم هر روز جوانان نخبه و مغزهای متفکر ما از کشور می‌روند، گفت: اما خوشحالیم که امروز بخشی از این افراد نخبه تصمیم دیگری داشته‌اند و با خود عهده بسته‌اند تا به کشورشان خدمت کنند. لذا تمام شما عزیزان در این رویداد برای ما قابل احترام هستید و خیلی خوشحال هستم که امروز این جوانان را با شوق و ذوق در کشور و در کنار هم می‌بینم.

 مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک تهران خطاب به شرکت‌کنندگان در این رویداد بیان کرد: امروز همه شما کهریزکی شدید و امیدواریم روز به روز، مهارت‌های تخصصی در زمینه سالمندان و همچنین معلولان افزایش پیدا کند. امروز از نوزاد یک‌روزه گرفته تا سالمند 100 سال به بالا از مؤسسه خیریه کهریزک خدمات تخصصی دریافت می‌کنند که این خدمات می‌تواند پشتوانه علمی خوبی برای ما باشد.

تلاش آکادمی خیر ایران برای رقم زدن اتفاقی بزرگ در حوزه آموزش

 در ادامه این مراسم دکتر محمد طاهانژاد؛ مدیر آکادمی خیر ایران با قدردانی از برگزار کنندگان این رویداد گفت: ما در آکادمی خیر ایران همت را بر این گذاشتیم تا به سهم خودمان بتوانیم ارتقای وضعیت مهارتی و تخصصی موسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد را رقم بزنیم. یکی از مسیرهایی که در این خصوص در نظر گرفتیم رویداد استارتاپی اجتماعی رویش است و امیدواریم با نگاه مثبت شما بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.

 مدیر آکادمی خیر ایران ادامه داد: همه ما دوست داریم که در دل این رویداد، سه جزء اصلی جامعه یعنی بدنه اجتماعی کشور را در کنار عزیزان نوآور و در نهایت بدنه دانشگاهی ببینیم. لذا با همت وزارت کشور سال آینده سعی‌مان بر این است که در حوزه آموزش یک اتفاق بزرگ را در عرصۀ ملی رقم بزنیم.

حمایت وزارت کشور از ایده‌هایی که به کاهش آسیب‌های اجتماعی منجر شوند

 سخنران پایانی این برنامه، دکتر محسن ولیئی؛ معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور بود که ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی از زحمات آکادمی خیر ایران، آسایشگاه خیریه کهریزک و‌ همه داوران و دست اندرکاران رویداد رویش گفت: بنیاد خیریه آلاء در کنار همه کارهای ارزشمندی که انجام می‌دهد، به حوزه آموزش هم توجه دارد. بر همین اساس امسال با همکاری هم برنامه خوب و ارزشمندی را انجام دادیم.

 معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور تصریح کرد: یک کار ویژه امسال برای سازمان‌های مردم‌نهاد در این عرصه انجام دادیم، برهمین اساس طرحی را در دستور کار داریم تا ایده‌پردازان اجتماعی اگر ایده‌‌ای دارند که موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش نشاط و مشارکت اجتماعی در کشور خصوصاً مناطق روستایی و پر آسیب می‌شود، ارائه بدهند و مورد حمایت قرار گیرند. 

تقدیر از برگزیدگان چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش

 پایان‌بخش این برنامه تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری رویداد رویش و همچنین تقدیر از تیم‌های برگزیده بود که به ترتیب گروه اول، «تکنوبالش» با طرحی در زمینه ساخت بالش‌ها و تشک‌های مواج برای جلوگیری از زخم بستر انتخاب شد. گروه دوم «نوآوران کهریزک» با طرحی در باره پازل شناختی در مورد بیماران آلزایمر بود. گروه سوم «دا تور» با پلتفرم سفر سالمندان، همراه با راهنما و‌ ویلچر بود. گروه چهارم «الو سلام» بود که برای اشتغال ویژه دختران و پسرانی بود که از مؤسسات بهزیستی خارج می‌شدند و برنامه‌ای برای آینده نداشتند که براساس این طرح مورد حمایت و اشتغال قرار می‌گیرند.

 در این رویداد سه‌روزه منتورهایی از جمله کتایون سپهری؛ مدیر عامل شرکت نوآور شتاب‌دهنده منش، امین قشونی؛ مشاور سرمایه‌گذاری شرکت‌های نوپا، مرتضی تسخیری؛ کارآفرین و تسهیل‌گر حوزه کارآفرینی، کریم نیکوصفت راد؛ مدیرعامل مرکز تسهیل‌گری کامیارکارن البرز و بنیانگذار شتاب‌دهنده روستاتک، کیارش عباس‌زاده؛ کارآفرین، پژوهشگر، مؤلف و مدرس کسب‌و‌کار، سعید زاهدی؛ منتور و مشاور کسب‌و‌کار و امیر عظیمی؛ مدرس حوزه سایت و فضای مجازی حضور داشتند.

 همچنین محمدامین صمیمی؛ مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق، دکتر رضا درمان؛ مدیرعامل مؤسسه ابتکار و نوید توسعه، دکتر اشکان تقی‌پور؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید، مجید فیاضی؛ مدیر مرکز نوآوری آلاء و دکتر سمیرا سنگی؛ روانشناس، هیئت داوران این دوره را تشکیل می‌دادند. 

اهداف رویش چه بود؟

 چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش اهدافی همچون فرهنگ‌سازی و آموزش مفاهیم مربوط به ارزش‌آفرینی اجتماعی و نوآوری اجتماعی، استفاده از پتانسیل‌های ارزش‌آفرینی اجتماعی در مسیر رفع مشکلات اجتماعی جامعه (نظیر رفع مشکلات و چالش‌های امر خیر کشور)، شناسایی افراد مستعد و خلاق به‌منظور کمک به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی کشور و ایجاد روش‌های نوآورانه به‌منظور پیشگیری آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکارهای خلاقانه و دانش‌بنیان برای کاهش آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی موجود را دنبال می‌کرد.

 تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری به‌منظور حل مسائل و مشکلات جامعه، ایجاد فضای نشاط و پویایی در میان شرکت‌کنندگان و افزایش انگیزه فعالیت‌های اجتماعی مؤثر در میان آنان، آشنایی بدنه اجتماعی با رویکرد نوین در اکوسیستم کارآفرینی کشور، آشنایی و ایجاد علاقه بین فعالان اکوسیستم کارآفرینی و ارزش‌آفرینی کشور با چالش‌های اجتماعی و فعالیت‌های مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد و آشنایی اساتید و دانشجویان کشور با چالش‌های اجتماعی و نیز فعالان زیست‌بوم کارآفرینی کشور از دیگر اهداف چهارمین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش بود.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...