نگاهی به زندگی روحانی خدمتگزار و خیّر پرتلاش؛ مرحوم حاج شیخ مهدی مظاهری
مرحوم مظاهری که از وی به عنوان پرچمدار نیایش و خدمت تعبیر می‌شود، در طول  عمر 86 ساله خود، فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی خود را با کارهای خیر و  عام‌المنفعه عجین کرد و چندین مؤسسه خیریه، صندوق قرض‌الحسنه، مرکز درمانی،  مسجد و حسینیه را بنا نهاد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، 21 دی‌ماه سالروز درگذشت یکی از چهره‌های تأثیرگذار عرصه خیر در ایران؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری است. 

 ایشان از علما و روحانیون برجسته اصفهان، در سال ۱۳۱۰ در یک خانواده روحانی و ساده‌زیست در اصفهان چشم به جهان گشود. وی در سال ۱۳۲۰ برای کسب علوم دینی وارد حوزه علمیه اصفهان شد و از اساتید بزرگی همچون آیت‌الله حاج‌آقا احمد مقدس، آیت‌الله حاج‌آقا حسن مدرس، مرحوم حاج شیخ محمدحسن نجف‌آبادی و مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عباسعلی ادیب و آیت‌الله شهید شمس‌آبادی کسب فیض کرد. ایشان همچنین در حوزه علمیه قم نیز از محضر اساتیدی همچون آیت‌الله مشکینی و آیت‌الله سلطانی بهره برد.

 مرحوم شیخ مهدی مظاهری در طول عمر بابرکت خود، همواره در جهت تبیین و نهادینه‌کردن فرهنگ و معارف دینی، اهتمام جدی داشت و بر همین اساس در سال ۱۳۸۹ به دلیل مجاهدت‌های تبلیغی و ترویج معارف اهل‌بیت(ع) به‌عنوان چهره ماندگار تبلیغ در استان اصفهان انتخاب شد.

 مرحوم مظاهری اقدامات و فعالیت‌های مختلفی را انجام داده است که از نمونه‌های ‌بارز آن می‌توان به تأسیس دانشگاه قرآن و معارف اسلامی اصفهان، تأسیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان، تأسیس دارالقرآن‌الکریم استان اصفهان، تأسیس مرکز رسیدگی به بیماران ام اس در اصفهان، تلاش برای تأسیس انجمن خیریه مددکاری امام زمان(عج)، موسسه آموزشی ابابصیر اصفهان (برای نابینایان)، بنیاد خیریه راهبری آلاء و فعالیت‌های گوناگون در زمینه نشر و ترویج معارف دینی اشاره کرد.

 جلسات مستمر دعای کمیل و دعای ابوحمزه ثمالی برای مدت بیش از پنجاه‌سال با همت مرحوم مظاهری در اصفهان برگزار می‌شد. ایشان در این جلسات، مستمعان را به کار خیر به نفع نیازمندان تشویق می‌کرد و از خلال همین جلسات، فعالیت‌های عام‌المنفعه ساماندهی می‌شد. برای مثال، در دوران جنگ تحمیلی، جلسات دعاخوانی و مناجات مرحوم مظاهری، یکی از پایگاه‌های اصلی جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای کمک به جبهه‌ها بود. این عالم جلیل‌القدر همچنین در طول حیات خود، ده‌ها بار در قالب حج عمره و تمتع به سرزمین وحی مشرف شد و ضمن انجام فعالیت‌های فرهنگی – همچون پایه‌گذاری قرائت دعای کمیل در جوار حرم نبوی – زائران خانه خدا را به انجام کارهای خیر و نیکوکارانه ترغیب می‌کرد و در هر سفر خود، با مشارکت‌هایی که از زائران و حجاج جلب می‌کرد، گره‌ای از کار نیازمندان می‌گشود. 

  مرحوم مظاهری یک خیّر مسجدساز نیز بود و در احداث چندین مسجد در استان اصفهان و بلکه در سراسر کشور، مشارکت داشت. ایشان همچنین پایه‌گذار یک حسینیه بزرگ در مشهد مقدس برای زائران حرم رضوی بود. 

 مرحوم حجت‌الاسلام مظاهری سرانجام پس از یک‌عمر مجاهدت و تلاش برای گسترش فرهنگ و معارف دینی، شامگاه روز پنجشنبه ۲۱ دی‌ماه سال 1396 به دلیل کهولت سن و تشدید بیماری به رحمت ایزدی پیوست. درگذشت ایشان موجب تأثر و تألم مردم اصفهان و همه علاقه‌مندان به آن مرحوم شد. رهبر انقلاب نیز در پیامی درگذشت این روحانی خدمتگزار و واعظ شهیر اصفهان را تسلیت گفتند. همچنین تعداد کثیری از چهره‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، از جناح‌ها و سلایق مختلف، در فقدان ایشان، پیام تسلیت صادر کردند. 

 پیکر مطهر مرحوم مظاهری با حضور اقشار مختلف مردم، مسئولان، علما و روحانیون و فعالان قرآنی اصفهان از مقابل مسجد سید اصفهان تشییع و در محل گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...