سامانه سیار اهدای خون در استان یزد به بهره‌برداری رسید
مدیرعامل سازمان انتقال خون در مراسم بهره‌برداری از سامانه سیار اهدای خون در استان یزد اظهار کرد: اگر خیرین کمک کنند، یزد می‌تواند به قطب انتقال خون کشور تبدیل شود.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، روزنامه جام جم آنلاین، سه‌شنبه 19 دی‌ماه از افتتاح سامانه سیار اهدای خون در استان یزد با حضور مصطفی جمالی؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون و سیدمحمد پورحسینی؛ مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد.

 براساس این گزارش، مصطفی جمالی، در این مراسم با اشاره به حمایت‌های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از روند توسعه و پیشرفت فعالیت‌های سازمان انتقال خون، بیان کرد: خوشبختانه در طول دو سال اخیر به‌صورت 100 درصدی پاسخگوی خون و فرآورده‌های خونی مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سراسر کشور بودیم، در حالی که پیش از این، میزان پاسخگویی به حدود ۸۵ درصد درخواست بیمارستان‌ها بود و همچنین با مشارکت و همراهی مردم عزیز توانستیم ذخایر خون و فراورده‌های خونی کشور را از چهارروز به هشت‌روز افزایش بدهیم. همچنین با وجود تحریم‌ها و سختی‌های اقتصادی، در طول دوران دولت مردمی تمام فعالیت‌های انتقال خون در سراسر کشور با به‌روزترین استانداردهای جهانی در حال انجام است.

 حضور خیرین یزد را به قطب انتقال خون کشور تبدیل می‌کند

 جمالی افزود: حضور خیرین و تشکیل مجمع خیرین در روند پیشرفت انتقال خون استان یزد مؤثر خواهد بود و این استان به قطب انتقال خون در مرکز و جنوب شرق کشور تبدیل می‌شود و با احداث سردخانه ۳۰ هزار لیتری در شهرستان میبد، ایجاد انبار استراتژیک در شهرستان اردکان و ساخت مرکز جایگزین با محوریت آموزشی - پژوهشی انتقال خون جنوب شرق کشور در شهرستان تفت، گام‌های بزرگی در آینده برداشته خواهد شد.

 وی گفت: سامانه سیار اهدای خون باید به‌ دسترسی عادلانه مردم در همه نقاط استان حتی روستاها برای پیوستن به جمع اهداکنندگان خون کمک کند و نام این سامانه باید سامانه عدالت باشد و امیدواریم با این کار، هرکسی از دورترین نقاط استان که اشتیاق برای اهدای خون و نجات جان بیماران دارد، بتواند نام خود را در جمع اهداکنندگان خون ثبت کند.

 سیدمحمد پورحسینی، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: سامانه سیار اهدای خون با توجه به مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان صورت گرفت و به همت انتقال خون این استان به بهره‌برداری رسید.

 سامانه‌ای که دسترسی به اهدای خون را میسر می‌کند

 وی افزود: مهمترین ویژگی این سامانه، دردسترس‌بودن مردم جهت اهدای خون است، خصوصاً مردم استان که خیّر و مذهبی هستند. این سامانه مدرن کمک می‌کند در روستاها و شهرهای کمتربرخوردار که از مرکز استان دور هستند، دسترسی به اهداکنندگان خون میسر شود.

 مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: این سامانه یک پایگاه سیار است که همه الزامات یک مرکز انتقال خون ثابت شامل تخت‌‎های ویژه، اتاق پزشک، اتاق ویژه آقایان و بانوان و غیره را دارد. این پایگاه به صورت سیار در مدت‌زمان بسیاراندک در مناطق موردنظر آماده خدمات‌رسانی می‌شود. همچنین با راه‌اندازی این سامانه، کرامت انسانی اهداکنندگان خون حفظ می‌شود و امیدواریم این سامانه در سایر نقاط کشور به بهره برداری برسد.

 وی ضمن قدردانی از تلاش مدیرکل و کارکنان انتقال خون استان یزد و دانشگاه علوم پزشکی استان در کمک‌رسانی به مصدومان و مجروحان حادثه تروریستی کرمان گفت: وزیر بهداشت به‌محض اطلاع از وقوع حادثه بر بالین مصدومان حاضر شدند و تحت نظارت ایشان اقدامات بسیار خوبی جهت مداوای حادثه‌دیدگان در بیمارستان‌های استان کرمان صورت گرفت.

 مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: یکی از نیازها در زمان وقوع اینگونه حوادث،خون و فرآورده‌های خونی است که با توجه به نیاز به گروه خونی o منفی، در همان ابتدای امر یک محموله شامل خون و پلاکت از سوی انتقال خون استان یزد به کرمان ارسال شد.

 گفتنی است مرکز یادشده با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال و با زیربنای ۵۰ متر مربع افتتاح و به بهره‌برداری رسید.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...