به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از مکسا، سومین همایش طب تسکینی، شنبه ششم آبانماه همزمان با روز جهانی طب تسکینی، در سالن آمفی تئاتر بیمارستان فیروزگر برگزار شد.
دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری در این همایش گفت: اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان در قم الگویی مطلوب برای بهینهسازی مدیریت بیماری سرطان از مرحله پیشیگری تا درمان است.
وی با بیان اینکه چالش در حوزه سرطان بیشتر از چالشهای حوزه سلامت است و در دنیا یک الگو و مدل خوب برای مدیریت بیماران مبتلا به سرطان وجود ندارد، اظهار داشت: ارائه طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان یک الگو و مدل موفق برای بیماران مبتلا به سرطان بوده و این طرح آزمایشی برای مبتلایان به سرطان ریه و سینه در قم در حال اجراست. امروزه باید به مقوله پیشگیری بیشتر توجه شود و هزینهکرد برای آن امری ضروری است.
دکتر قانعی گفت: خلاء برنامهای جامع در کشور که همراه با پرونده الکترونیکی بتواند از پیشگیری و سطح یک، بیماری سرطان را پوشش دهد، همچنین مسیر ارائه خدمات را تا سطوح بعدی تشخیص و درمان به شیوهای علمی و تخصصی مدیریت کند، کاملاً به چشم میآمد و مکسا یک فرصت خلق کرد که چگونه به مدیریت بیماران مبتلا به سرطان ورود کنیم. ارائه این مدل همراه با پرونده الکترونیک طراحی شده که در برخی موارد، از پیشتازان این عرصه نظیر انگلیس هم جلوتر است و فرصتی مغتنم و مفید برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به سرطان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه نکته مهم، ایجاد ظرفیت برای حضور شرکتها در مکساست، گفت: آنچه در مکسا اتفاق میافتد، میتواند تبدیل به بنیاد ارائه خدمت شود که دولت باید از این مؤسسه خرید خدمت کند.
مدیریت بیماران نیازمند کار تیمی است
در ادامه این همایش، دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مرکز کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) گفت: این گردهمایی به همت دردمندان و با هدایت علمی افراد متخصص و فوق تخصص، اتفاق افتاده است. مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان، نتیجه یک کار تیمی و مشارکت همگانی است.
جهانگیری ادامه داد: مکسا از سال ۱۳۸۸ کارش را با همکاری وزارت بهداشت و ۱۰ دانشگاههای علوم پزشکی شروع کرد و تا امروز ۳۱ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به سرطان از مکسا خدمت گرفتهاند.
وی با بیان این که اکوسیستم مراقبت در مکسا هدفگذاری شده است، افزود: این اکوسیستم شامل مباحث گوناگون است. برنامه جامع مدیریت سرطان قم، توسط مؤسسه مکسا و دانشگاه علوم پزشکی قم دنبال و اجرا شده است که هدف نهایی آن، کاهش بروز انواع سرطان است.
جهانگیری ادامه داد: ۱۲ اولویت برای اجرای برنامه جامع مدیریت سرطان قم در نظر گرفته شد. برای اجرای برنامه جامع مدیریت سرطان قم، هیچ پولی به مکسا پرداخت نشده است. اگر میخواهیم کار مدیریتشده در کشور انجام شود، باید همه پای کار باشند.
سرطان دومین علت مرگ و میر در کشور
دکتر حسن ابوالقاسمی، فوق تخصص خون و سرطان کودکان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز در این همایش گفت: سرطان، دومین علت مرگ و میر در کشور است و هزینههای آن در آینده افزایش خواهد یافت. زیرا، درمانهای جدید، هزینهبر بوده و اگر این بیماری کنترل نشود، نظام سلامت را دچار بحران می کند.
وی با بیان اینکه ۲ درصد سرطانها مربوط به کودکان است، اظهار داشت: اگر حمایتهای موسسه خیریه محک نبود، در هزینههای درمانی این بیماران گرفتار میشدیم و ضرورت دارد بنیادهای خیریه در رابطه با این بیماری ها در کشور گسترش یابد.
ابوالقاسمی ادامه داد: مکسا هم مثل محک عمل میکند و این موضوع باید با افزایش سواد سلامت مردم، مورد توجه قرار گیرد.
خیرین به میدان بیایند
در ادامه، محسن خالقیان، رئیس بیمارستان فیروزگر گفت: هنوز افرادی هستند که دغدغه کمک و یاری به بیماران را دارند و بیمارستان فیروزگر هم آماده است در خدمت بیماران مبتلا به سرطان باشد.
وی افزود: مشکلات زیادی داریم که مجبوریم به سمت واگذاری بخشها برویم و دلیل آن هم، تعرفههای غیرواقعی است. ۵۸ پرستار از بیمارستان ما رفتهاند و زمزمه ترک بیمارستان از سوی هیئت علمی به گوش میرسد. ادامه این روند منجر به ورشکستگی بیمارستانهای دولتی خواهد شد.
خالقیان گفت: بخش مکسا در بیمارستان فیروزگر توسط خیرین ایجاد شده و درخواست من از خیرین این است که حتماً به بیمارستان ما نگاه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکلات زیادی به دلیل غیر واقعی بودن تعرفههای خدمات درمانی در مراکز درمانی وجود دارد، تصریح کرد: کمبود نیروی انسانی در مراکز درمانی مشهود است و باید طوری برنامهریزی شود تا در آینده نظام سلامت دچار مشکل نشود.
در پایان این همایش از مدل مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان و پرونده الکترونیک رونمایی شد. از دو کتاب زخم و مراقبتهای حمایتی و تسکینی در کودکان مبتلا به سرطان نیز رونمایی به عمل آمد.
همچنین گرامیداشت یک دهه فعالیتِ مکسا در بیمارستان فیروزگر و تقدیر از پرسنل، بخش دیگر این همایش بود.
دیدگاه خود را بنویسید