سی‌وسومین جلسه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور برگزار شد
سی‌وسومین جلسه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور با حضور دکتر فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی و دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی سازمان بهزیستی کشور، سی‌وسومین جلسه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور با حضور دکتر فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی و دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

 حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی در این نشست گفت: اگر مناسب‌سازی یا دسترس‌پذیری را به دو بخش درون‌شهری و برون‌شهری تقسیم کنیم، در هر دو بخش، وزارت راه و شهرسازی، بیشترین نقش را دارد. البته در درون شهرها شریک راهبردی اصلی، شهرداری‌ها هم هستند. اما در بیرون شهرها به طور مشخص، هیچ وزارتخانه‌ای به اندازه وزارت راه و شهرسازی تاثیرگذار نیست و می‌تواند محیط را برای افراد دارای معلولیت که ۱۰ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، دسترس‌پذیر کند.

 وی با اعلام اینکه در هفته افراد دارای معلولیت، بزرگترین پیمایش معلولیت در خاورمیانه رونمایی شد، افزود: در ۱۹ استان کشور، بیش ۲۸۰ هزار خانوار مورد مطالعه قرار گرفتند و این پیمایش در یک همایش ملی به دست رئیس جمهور رونمایی شد. بر اساس این پیمایش افراد دارای معلولیت در ایران در حدود ۱۱/۵ درصد و بیش  از ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت کشور ما را تشکیل می‌دهند. معلولیت در جامعه ایران، چند وجهی است یعنی افراد دارای معلولیت، وجوه آموزش، مسکن، اشتغال، پرستاری،  توانبخشی و.... را به صورت چند لایه دارند و نیاز است که اقدامات ویژه برای این افراد انجام دهیم.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه در  حال حاضر ۳ هزار و  ۱۰۰ مرکز آموزشی_توانبخشی ما در ۱۳ تیپ به این عزیزان  خدمات می دهند. خدمات مجازی و از راه دور به صورت جدی در حال پیگیری است. مراکز جدیدی در حال شکل‌گیری است مثلاً ما مراکز روزانه و شبانه داریم اما مراکز نگهداری موقت اوتیسم که افراد بتوانند فرزند دارای معلولیت خود را چند روز به مرکز بسپارند، نداشتیم. خوشبختانه ما ۶ تا از این مراکز را برای نگهداری موقت فرزندان دارای اوتیسم دایر کردیم و در حال گسترش هستند.

 وی ادامه داد: مراکز نگهداری بالای ۱۸ سال  برای فرزندان دارای اوتیسم با توجه به شرایط خاصی که پیدا می‌کنند، که این مورد نیز در دستور کار ما قرار دارد و البته توانمندسازی خانواده‌های آن‌ها هم پیگیری می‌شود.

 دکتر حسینی تصریح کرد: افراد دارای معلولیت در جامعه نیاز به دسترس‌پذیری دارند و از واژه مناسب‌سازی نباید استفاده کنیم زیرا به نظر می‌رسد که لطفی در حق این افراد انجام می‌دهیم و جایی که مناسب نیست را مناسب‌سازی می‌کنیم، در صورتی که حق همه افراد است که در جامعه، زندگی مناسب و دسترس‌پذیر داشته باشند و اگر اینگونه نباشد به این معناست که ما کوتاهی کرده‌ایم.

 وی در پایان گفت: علاوه بر اینکه وزارت راه و شهرسازی در این زمینه وظایف زیادی بر عهده دارد، قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که در سال 1397 ابلاغ شد، در بندهای ۲ و ۵ و ۱۷ و ۱۸ و در ماده ۱۲ و ۱۳ آیین‌نامه اجرایی، وظایفی را بر عهده دستگاه‌ها از جمله وزارت راه و شهرسازی گذاشته است. ان‌شاءالله کمک کنیم تا این موارد محقق شود و بتوانیم وظایف خود را به انجام برسانیم. در هر جلسه این ستاد بر آن تاکید کرده‌ایم، دسترس‌پذیری ساختمان ادارات و وزارتخانه‌ها مهم است و حمل و نقل ریلی، هوایی، زمینی، جاده‌ها، پایانه‌ها، اتوبوس‌ها، مجتمع‌های خدماتی بین راهی و ... در ابعاد گوناگون نیاز به دسترس‌پذیری دارد.

 فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی در این جلسه از رئیس سازمان بهزیستی کشور بابت برگزاری سه جلسه طی پنج ماه گذشته تشکر و قدردانی کرد و گفت: برگزاری سه جلسه طی پنج ماه، جای تشویق دارد و به طور قطع، برگزاری جلسات مستمر باعث پایش بیشتر و دستیابی به راهکارها می‌شود.

 وی حضور آقایان محمودنژاد و نعمتی را برکت این جلسه خواند و یادآور شد:  بیش از یک دهه است که به صورت مستقیم با ستاد مناسب‌سازی ارتباط کاری داشته ام.

  وزیر راه و شهرسازی از همکاران معاونت شهرسازی و معماری بابت رصد، جمع‌بندی و تهیه گزارش اقدامات مناسب‌سازی تشکر و خاطرنشان کرد: شرایط امروز با قبل، قابل مقایسه نیست و اگر امثال دکتر محمودنژادها مطالبه نداشتند ما برای دستیابی به این پیشرفت، قدم‌های بلند بر نمی‌داشتیم.

 صادق با تاکید بر اینکه معلولیت محدودیت نیست، به دغدغه‌مندی موجود نسبت به موضوع مناسب‌سازی اشاره کرد و گفت: اگرچه در این مسیر طولانی، مشکلات بسیار است اما اساس، دسترس‌پذیری برای آحاد جامعه است و معلول نیز یکی از افراد همین جامعه است. اگر خدمات بین راهی، فرودگاه‌ها، بنادر و ساختمان‌های اداری، اشکال و ایرادی دارند، این مشکلات مربوط به حال حاضر نیست بلکه از ابتدا وجود داشته و باعث ایجاد محدودیت برای معلولان شده است.

 وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اختصاص بودجه جدید برای مناسب‌سازی، اشتباه است و پروژه‌ها باید با همان بودجه ابتدایی مناسب‌سازی و دسترس‌پذیر ساخته شوند.

 این عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به مفاد قانونی ویژه معلولان بیان کرد: اگرچه مفاد قانون عمومی است، اما برخی از این مفاد مختص وزارت راه و شهرسازی است.

  وزیر راه و شهرسازی بر رعایت شأن معلولان در پایانه‌ها و فرودگاه‌ها و  ترمینال‌ها و ایستگاه‌ها، تاکید کرد و گفت: طبق گزارشی که در ابتدای این نشست ارائه شد، اقدامات مناسب‌سازی در فرودگاه‌ها، ایستگاه‌ها، پایانه‌ها، بنادر و مجتمع‌های خدماتی-رفاهی و نیز ناوگان حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی و جاده ای شروع شده است و شهرداری‌ها و سازمان راهداری در خصوص پایانه‌ها بازرسی‌های لازم را داشته باشند.

 صادق خواستار تشکیل کارگروه مشترک میان وزارت راه و شهرسازی و سایر  اعضای ستاد با حضور ۴ نفر از مطالبه گران ذی صلاح در این کارگروه با هدف پیگیری اقدامات و نیازمندی ها شد و خاطرنشان کرد: نظارت بر اجرای پروژه های مناسب سازی به ویژه در صنعت ساختمان باید توسط فرد معلول و جانباز انجام شود.

 وی در ادامه بر اولویت معلولان برای رفع مشکلات و موانع در امر مسکن تاکید کرد و گفت: به رغم محدودیت های مالی سازمان بهزیستی و وزارت راه و  شهرسازی، معلولان در اولویت قرار گیرند.

 وزیر راه و شهرسازی خواستار نصب قوانین و حقوق معلولان در همه فرودگاه‌ها و پایانه‌ها، ایستگاه ها و بنادر شد و گفت: این اقدام باعث ایجاد حس خوب و رعایت شان فرد معلول می شود.

 گفتنی است در این جلسه، علی‌همت محمودنژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان و آیدین نعمتی، گزارش‌های متنوعی از چالش‌های معلولان و میزان دسترس‌پذیری شهرها و اماکن عمومی ارائه کردند که مورد توجه وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.

  در پایان نیز گزارش اقدامات انجام شده در راستای اجرای ماده ۱۷ و ۱۸  قانون حمایت از حقوق معلولان توسط حامد مانی‌فر؛ مدیر کل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی ارائه شد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...