با همت خیرین هر روز به 3950 دانش‌آموز مدارس عشایری صبحانه ارائه می‌شود
اشکان تقی‌‌پور خبر داد: با همت موسسه خیریه «نیک‌گامان جمشید»، بیش از سه سال است که هر روز و به صورت بی‌وقفه، به سه‌هزار و ۹۵۰ دانش‌آموزدر ۷۸ مدرسه‌ عشایری، صبحانه‌ متنوع و کامل بر مبنای پروتکل‌های دانشگاه علوم پزشکی ارائه می‌کند.‌

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مؤسسه خیریه «نیک‌گامان جمشید» بیش از یک دهه است که سلامت، آسایش، آموزش، مهارت‌آموزی و توانمندسازی کودکان، نوجوانان و زنان سرپرست خانواده را به شکل پروژه‌محور و کاملاً مردم‌نهاد به شکل گسترده و کشوری و با مجوز و هماهنگی نهادهای متولی و نظارت دقیق نهادهای نظارتی عهده‌دار است. به گفته دکتر اشکان تقی‌پور؛ مدیر عامل موسسه خیریه نیک‌گامان و چهره‌ ماندگار مدرسه‌سازی در سال ۱۳۹۹، مدرسه‌سازی و مدرسه‌یاری در این بین همواره نقش جدی داشته است.

 ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی؛ مأموریت همیشگی نیک‌گامان جمشید

 عضو هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور تاکید کرد: ساخت کامل و تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی از مأموریت‌های همیشگی مؤسسه بوده است. ساخت، کمک به ساخت و تجهیز ۱۰۰ روستامهد (مهدکودک روستایی یا پیش‌دبستانی)، تجهیز کامل ۳۵ هنرستان تخصصی و ساخت و افتتاح  ۷۸ مدرسه از سال ۱۴۰۱ تا کنون از جمله اقدامات مؤسسه بوده است که به لطف خیرین و کارآمدی مدیران و تیم اجرایی مؤسسه در حوزه‌ آموزش اجرا شده است.

 تقی‌پور در ادامه افزود: مدیران و کارکنان مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید در راستای تأمین نیازهای سخت‌افزاری با ساخت و تجهیز مراکز آموزشی، به خلأ تغذیه نامناسب را در مناطقی از کشور به لطف آگاهی‌رسانی نهادهای متولی و مشاهدات میدانی  اشراف پیدا کردند و از آنجا که امنیت غذایی به ویژه درباره کودکان همواره جزء اولویت‌های مؤسسه بوده است، به این موضوع به سان یک ایده و تبدیل آن به طرحی کاربردی نگریسته شد. البته این تغذیه نامناسب به معنای گرسنگی دانش‌آموزان نیست بلکه تغذیه نامناسب و توجه نکردن به عناصر غذایی به ویژه در وعده‌ صبحانه پیش از شروع کلاس‌های درس که به شرایط منطقه و شرایط اقتصادی خانواده‌ها هم برمی‌گردد، مقوله‌ای مهم است که علاوه بر اثر منفی ملموس بر یادگیرندگی می‌تواند عوارضی مانند کمبود برخی مواد غذایی و سوءتغذیه و بیماری‌ها را به دنبال داشته باشد.

 وی بیان کرد: پس از مشورت‌های علمی لازم با دانشگاه علوم پزشکی، متخصصان علوم تغذیه، مدیران آموزش‌وپرورش و به ویژه فرهنگیان مرتبط با تعلیم و تربیت و اداره‌ امور دانش‌آموزان عشایر در استان خراسان جنوبی، ۷۸ مدرسه عشایری در روستاهای کم‌برخوردار با سه‌هزار و ۹۵۰ دانش‌آموز برای اجرای این پروژه‌ سلامت‌محور و آموزش‌محور با در نظر گرفتن تمام زوایای مهم در منطقه اعم از هماهنگی برای دسترسی در گستره وسیع جغرافیایی و حساسیت‌های بهداشتی، اقلیمی و اجتماعی برگزیده شدند.

 ارائۀ صبحانه به 3950 دانش‌آموز عشایری از سه سال قبل تاکنون

 تقی‌پور افزود: به همت مدیران و کارکنان مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید در دفتر مرکزی تهران و خراسان جنوبی با همراهی مهربانانه اداره کل آموزش‌و‌پرورش استان خراسان جنوبی و دیگر نهادهای ذیربط، بیش از سه‌سال است که بی‌وقفه و روزانه هر صبحگاه پیش از آغاز کلاس از سه‌هزار و ۹۵۰ دانش‌آموز و معلمان آن‌ها با یک وعده کامل صبحانه شامل نان، پنیر، شیر، گوجه فرنگی، تخم مرغ، کره، عسل و یک وعده میوه نظیر موز، سیب یا مرکبات پذیرایی می‌شود که بر حسب فصل سال و شرایط، وعده‌های کامل صبحانه از بین مواد غذایی ذکر شده انتخاب می‌شوند که البته برخی اقلام مانند شیر در وعده‌ کامل هر روز موجود است. میزان تأثیر این وعده‌ غذایی کامل بر عملکرد درسی، جسمی و روحی فرزندان عزیزمان کاملاً مشهود است که در فرصت مناسب به شکل نمودارهای دقیق آماری و تحلیلی جهت گسترش طرح از سوی نهادها و ارگان‌های دیگر در اختیار وزارت آموزش‌وپرورش قرار خواهد گرفت.

 وی تصریح کرد: بدیهی است نقش تغذیه‌ مناسب بر مبنای اصول، در مقاطع سنی و تحصیلی دانش‌آموزان تأثیری به درازنای یک عمر بر سلامتی جسمی و روحی و صدالبته توانایی آن‌ها در بالقوه شدن استعدادها و فعال‌تر شدن سطح یادگیری آن‌ها دارد. این طرح از سوی دیگر با توجه به سعی فراوان به تهیه اقلام غذایی استاندارد از جوامع محلی بر اقتصاد منطقه و اشتغال‌زایی نیز اثر مثبت گذاشته است. این پروژه‌ها به‌رغم سختی‌های خود بیش از سه‌سال است بدون  یک روز وقفه در حال اجرا است و از پروژه‌های تخصصی مردم‌نهادِ کودک‌محور اثرگذار با خلق ارزش اجتماعی است که امید است به همت همه‌ نهادهای دولتی و حاکمیتی، بالفعل شدن بیشتر مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، پذیرش و اقبال بیشتر وزارت آموزش‌وپرورش در کل کشور، همه‌گیر و مستمر شود.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...