خدمت‌رسانی «نیک‌گامان جمشید» به شیرخوارگاه‌ها از چهارسال پیش تاکنون ادامه دارد
اشکان تقی‌پور؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید با اشاره به خدمات این مؤسسه در تأمین نیاز شیرخوارگاه‌های کشور بیان کرد: طی چهار سال گذشته، پس از تخمین نیازها، تأمین نیازهای روزانۀ حداقل شش تا حداکثر ۱۶ شیرخوارگاه در استان‌های مختلف صورت گرفته است و این شیرخوارگاه‌ها خدمات کامل دریافت کرده‌اند. توجه تمام و کمالِ مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید به «شیرخوارگاه»  گام نخست برای اثبات احترام و شادمانی به حرمت وجود نوزاد در قامت برآمدن  «انسانی دیگر» در جهان است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دکتر اشکان تقی‌پور؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه «نیک‌گامان جمشید» و عضو هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور دربارۀ لزوم توجه به نوزادان بی‌سرپرست بیان کرد: در نظر بنده و تمام مدیران ارشد، همکاران و نیکوکاران مؤسسه خیریه نیک گامان جمشید از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است، اوج درک زندگی اجتماعی و دگردوستی واقعی، آن هنگام آشکار می‌شود که عشق تمام و کمال از دل و جان و مال و توان برای نوزادی که سرپرستی ندارد یا سرپرست او ناتوان است، در مکان مقدسی به نام شیرخوارگاه تجلی یابد.

 وی با برشمردن اهمیت شیرخوارگاه‌های کشور گفت: در سازمان بهزیستی کشور به درستی و بر مبنای قوانین کشور و دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های سازمان بهزیستی کشور، نوزادان در شیرخوارگاه در جایگاهِ حائز اهمیت‌ترین هم‌میهنان برای حمایت قرار دارند. نوزادی که در شیرخوارگاه مأمن دارد، به سبب نوزادبودن ذاتاً کم‌توان است. همچنین سایه‌‌ حمایت برای رفع نیازهای مادی، معنوی و اولیه‌ زیستی خانواده‌ بیولوژیک خود را ندارد و احتمال قریب به یقین از آسیب‌های ناشی از کمبود مواد غذایی خود و مادر در هنگام بارداری مادر و روزهای نخست تولد نیز رنج می‌برد. افزون بر این‌ها، نوزاد ممکن است از اعتیاد مادر و حتی بیماری‌های دیگر از جمله بیماری‌های ژنتیکی و معلولیت آسیب ‌دیده باشد.

 تقی‌پور تصریح کرد: قطعاً حاکمیت، مؤسسات خیریه حوزه‌ کودکان و مردم در حمایت همه‌جانبه از این فرشتگان بی‌پناه کاملا متفق‌القول هستند. فرهنگ غنی و کهن ایرانی، باورهای قوی اخلاقی نسبت به کودک و خانواده و همچنین ایمان و توکل هم‌میهنان سبب می‌شود مشارکت در ساخت، همراهی و رفع نیازهای شیرخوارگاه‌های کشور که عموماً در مرکز هر استان وجود دارند در هر شرایط اقتصادی کم‌وبیش رخ دهد. توجه تمام و کمالِ مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید به «شیرخوارگاه» گام نخست برای اثبات احترام و شادمانی به حرمت وجود نوزاد در قامت برآمدن «انسانی دیگر» در جهان است.

ظرفیت‌های قانونی بازپیوند و فرزندخواندگی در شیرخوارگاه‌ها

 مدیرعامل مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید با اشاره به ظرفیت‌های قانونی بازپیوند و فرزندخواندگی در شیرخوارگاه‌ها بیان کرد: مسئله مهم دیگر که در چند سال اخیر سازمان بهزیستی به خوبی بدان پرداخته است، استفاده از ظرفیت‌های قانونی «بازپیوند» و «فرزندخواندگی» در شیرخوارگاه‌ها با باور جدی به آن است. در این زمینه شاهد کاستن از بروکراسی اداری و افزایش هماهنگی‌های بیشتر و بهتر بین‌ بخشی و ارتباط مؤثر و سعی جدی درک متقابل میان کارکنان و مدیران بهزیستی با یکدیگر و با نهادهای قضایی برای رخ دادن بهترین اتفاق ممکن برای نوزاد هستیم.

 وی در ادامه افزود: بدین معنی که اگر کودکی به سبب فقر یا شرایط سخت حاکم بر خانه و خانواده در شیرخوارگاه باشد، با همت مددکاران بهزیستی سعی می‌شود مشکل خانواده به گونه‌ای پایدار که موجب آسیب فرزند نشود حل شود و سپس با نظارت و اجازه‌ قضایی، کودک به خانواده‌ بیولوژیک خود یا یکی از اعضای مورد تأیید خانواده بازگردد. در مبحث فرزندخواندگی نیز از آنجا که میزان تقاضا برای فرزندپذیری یا در زبان محاوره «مادر و پدر شدن» تقریباً ۱۰ خانواده در ازای یک نوزاد است، فرزندانی که مجهول‌الهویه هستند یا خانواده‌‌های بیولوژیک با حکم دادگاه به هیچ‌وجه صلاحیت نگهداری کودک را ندارند، با حکم قاضی به خانواده‌ای جایگزین و اداره‌ ثبت احوال معرفی می‌شوند و این فرزندان در جایگاه فرزند آن خانواده تلقی خواهند شد. 

 تقی‌پور گفت: سیاست نیکوی سازمان بهزیستی ترجیح حداکثری رشد نوزاد در خانواده است که البته هرچند با سرعت اما با سخت‌گیری‌های لازم علمی و قانونی در مورد خانواده جایگزین انجام می‌شود. هرچند که از دیدگاه بسیاری از فعالان حوزه کودکان و کاهش آسیب‌های اجتماعی، علی‌رغم تلاش‌های ارزنده همچنان جای بسیار برای کار و بهتر شدن این فرایند وجود دارد.

حمایت تمام‌قد «نیک‌گامان جمشید» از «شیرخوارگاه»

 مدیرعامل مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید تصریح کرد: مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید از حدود چهار سال پیش تاکنون با نیازسنجی، هماهنگی و تفاهم سازمان بهزیستی کشور و ادارات کل بهزیستی استان‌ها، تأمین نیازهای شیرخوارگاه‌ها را بر مبنای اعلام نیاز شیرخوارگاه در هر استان، تأیید اداره کل بهزیستی استان‌ها و هماهنگی بهزیستی کشور، به صورت کاملاً مردم‌نهاد و ماهیانه انجام می‌دهد. این تأمین نیاز برای ۱۰ شیرخوارگاه به مدت دو سال و برای شش شیرخوارگاه به مدت سه سال است که ادامه دارد و به طور کلی طی چهار سال گذشته، پس از تخمین نیازها، بلافاصله تأمین نیاز روزانه به شکل ماهانه برای حداقل شش تا حداکثر ۱۶ شیرخوارگاه در استان‌های مختلف صورت گرفته است و این شیرخوارگاه‌ها خدمات کامل دریافت کرده‌اند. البته این تعداد، بر مبنای نیازها و بودجه‌ تأمین‌شده، متغیر است.

 تقی‌پور گفت: آنچه در این پروژه‌ کودک‌محور مهم است، استمرار و تهیه مواد مختلف مورد نیاز نوزادان و کودکان نوپا در استان‌ها است. شیر خشک با فرمول‌های ویژه، سرلاک، شیر، پوشک، گوشت، مرغ، میوه‌جات، سبزیجات، شیشه‌شیر و دیگر مواد مورد نیاز اعلامی از سوی رئیس شیرخوارگاه، با تأیید بهزیستی استان در سبد خرید شیرخوارگاه قرار می‌گیرد و پس از هرماه خرید، با اعلام نیاز ماه جدید و پایش عملکرد شیرخوارگاه بر مبنای مستندات ارائه‌شده، کارت مختص این پروژه‌ عام‌المنفعۀ هدفمند برای نوزادان و کودکان نوا شارژ می‌شود.

خدمات گسترده و متنوع نیک‌گامان جمشید برای اقشار مختلف جامعه

وی درباره‌ فعالیت‌های غیرسیاسی، غیرتجاری و غیرانتفاعی گسترده مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید گفت: دو ویژگی در اکثر پروژه‌های مؤسسه بارز است؛ اولی کودک‌محور بودن و دیگری گستردگی و زیربنایی بودن آن. ساخت مدارس، ساخت و تجهیز روستامهدها، ساخت و تجهیز خانه‌های بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی و بیمارستان‌های دانشگاهی، آب‌رسانی پایدار با لوله‌کشی و تأمین انشعابات در مناطق کم‌آب کشور که همگی با درخواست، هماهنگی، نظارت و تفاهم نهادهای قانونیِ متولی، به صورت تخصصی اما به شکل کاملاً مردم‌نهاد و توسط مؤسسه انجام می‌شوند، از آن جمله‌اند.

 تقی‌پور در ادامه افزود: در این میان تأسیس، راه‌اندازی و مدیریت کارگاه‌های مهارت‌آموزی و توانمندسازی دختران و زنان سرپرست خانواده با هماهنگی کامل سازمان بهزیستی، تأسیس، راه‌اندازی و مدیریت مراکز شبه‌خانواده یا همان خانه‌های شبانه‌روزی کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست یا فاقد سرپرست مؤثر و تأمین صبحانه سه‌هزار و ۹۵۰ دانش‌آموز در ۷۸ مدرسه عشایری به شکل روزانه از سه سال پیش تاکنون که حتی یک روز هم وقفه نداشته است نیز از فعالیت‌های همیشگی مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید است که به همت مدیران و کارکنان متعهد و متخصص مؤسسه و همراهی و تسهیل‌گری و نظارت مددکاران، داوطلبان و فرهنگیان و کادر درمان ادارات بهزیستی، جمعیت هلال احمر، مدارس و ادارات آموزش و‌پرورش و مراکز درمانی دانشگاهی و البته حمایت همه‌جانبه‌ خیرین و نیکوکاران به شکل مردم‌نهاد انجام می‌شود.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...