18 دی 1403
محیط زیست؛ بستر توسعه و پیش‌شرط دستیابی به صلح اجتماعی
محمد درویش؛ کنشگر محیط زیست در همایش «صلح اجتماعی و جامعه مدنی» از محیط زیست به عنوان بستر توسعه و پیش‌شرط دستیابی به صلح اجتماعی یاد کرد و بر اساس آمار هشدار داد که در برخی استان‌های کشور، شرایط نامساعد محیط زیست موجب بالارفتن میزان خشونت و بی ثباتی اجتماعی شده است.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، همایش «صلح اجتماعی و جامعه مدنی» در روز سه‌شنبه 18 دی 1403 به همت شبکه کمک و با همکاری جمعی از نهادهای مدنی در سالن همایش‌های سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران برگزار شد. در این همایش، محمد درویش؛ کنشگر محیط زیست، کویرشناس و مدیرکل اسبق مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، در سخنرانی «تأثیر بحران زیست‌محیطی و اقلیمی بر صلح اجتماعی» یکی از مؤلفه‌های دست‌یابی به صلح اجتماعی را «محیط زیست» دانست و حال بد آن را علت ترویج خشونت و از میان‌رفتن صلح اجتماعی به شمار آورد. 

 درویش با اشاره به برخی طرح‌های داخلی و خارجی سدسازی، از منازعه، مهاجرت و پناهندگی به عنوان پیامدهای بحران‌های دست‌ساخته انسانی محیط زیست یاد کرد و براساس تحقیقات انجام‌یافته به این نکته مهم اشاره کرد که: «میزان خشونت میان استان‌های اصفهان، اصفهان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد تا 45 درصد افزایش یافته است و در اثر تخریب محیط زیست، مناطق مرکزی عمدتاً آرام ایران دچار بی‌ثباتی شده‌اند.»

 این پژوهشگر، از محیط زیست به عنوان بستر توسعه یاد کرد که قابل مقایسه با هیچیک از حوزه‌های دیگر نیست و به عنوان یکی از 10 اَبَرچالش بزرگ و مهم جهان بر دیگر مشکلات برتری دارد. 

 درویش از خوزستان به عنوان ثروتمندترین استان کشور از نظر آب، خاک و منابع معدنی یاد کرد که به علت مشکلات زیست‌محیطی در زمره مهاجرفرست‌ترین استان‌های کشور با کم‌ترین ضریب امنیتی و بالاترین میزان نارضایتی و ناامیدی درآمده است.

 وی محیط زیست را غیرقابل ارزش‌گذاری توصیف کرد و تأکید کرد نباید بر سر آن معامله‌ای صورت گیرد و افزود: اگر قرار است به صلح اجتماعی برسیم، حتماً باید شرایطی فراهم شود که کمینه تاب‌آوری که همه زیست‌مندان ایرانی به آن نیاز دارند، تأمین شده باشد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...