به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی ستاد دیه کشور، با همهگیری کرونا و سختیهای ناشی از شیوع این ویروس، سنتهای حسنهای هم به ضرورت زمان در بین خانوادههای ایرانی رایج شد. یکی از این سنتها، اختصاص بخشی از هزینه مربوط به مراسم خاکسپاری، سوم، هفتم، چهلم و در بیشتر موارد سالگرد اموات به امور ماندگاری چون آزادی زندانیان غیرعمدی است که نه با ارتکاب اعمال مجرمانه، بلکه به صرف ناتوانی در تامین دیون خصوصی چون گرفتن قرض، اخذ وام یا ضمانت از بستگان و دوستان رهسپار زندان شده بودند.
هر چند این اقدام خداپسندانه تنها به این اقدام معنوی و به عبارت دیگر اصلاح اجتماعی محدود نشد و از دوره قرنطینه تا کاهش محدودیتهای بهداشتی، نذورات حسینی و احسان و وجوهات شرعی هموطنان، خاصه خیرین خداجو در استانهایی مانند اردبیل و تهران به طور ویژه معطوف به استخلاص بدهکاران مالی (غیرکلاهبرداری) شد اما در خصوص مقوله صرف مبالغ دفن و ختم به مسئله پرفضیلت رهایی دربندان دردمند، استانهایی نظیر خراسانرضوی، یزد و آذربایجانشرقی اقدامات قابل توجهی را رقم زدند.
برای نمونه به تازگی با فوت یکی از تجار صاحبنام تبریزی که از فعالان عرصه فولاد در کشور بودند، بازماندگان این متوفی به جای صرف هزینههای گزاف آیین ترحیم از جمله قطارکردن تاجگلهای چندمتری که مدت عمرشان چند روز بیشتر نیست، با تبدیل مخارج آیین عزای عزیز خود به مبالغ مورد نیاز برای آزادی مددجویان تحت حمایت ستاد دیه، مختومهشدن تعداد 75 پرونده جرایم غیرعمد در آذربایجانشرقی را رقم زدند و احکام آزادی بدهکاران این مطالبات حقوقی فراهم شد. با احتساب مورد اخیر، مشارکت خانوادههای عزادار استان در حمایت از بدهکاران غیربزهکار گرفتار در زندان به 3800 مورد رسید.
دیدگاه خود را بنویسید