به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، بنابر آخرین اعلام وزارت بهداشت فلسطین از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی در شنبه گذشته (15 مهرماه) تاکنون بر اثر بمبارانهای رژیم صهیونیستی دوهزار و 269 فلسطینی که بسیاری از آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند، به شهادت رسیدهاند.
در پی تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، جمعیت دو میلیون نفری این منطقه به شدت آسیبپذیر شده است. بیش از یک میلیون نفر از ساکنین شمال غزه مجبور به ترک خانههای خود شده و به سمت جنوب رفتهاند. حدود دویست و بیست هزار نفر نیز در مدارسی که توسط آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا UNRWA) اداره میشود، پناه گرفتهاند. تاکنون بیش از دوهزار و 500 واحد مسکونی تخریب شده یا به شدت آسیبدیده و غیرقابل سکونت شده است. همچنین حداقل 88 مرکز آموزشی، از جمله 18 مدرسه آنروا؛ که دو مورد از آنها به عنوان پناهگاه اضطراری برای آوارگان استفاده میشد و 70 مدرسه تشکیلات خودگردان فلسطینی مورد حمله قرار گرفتهاند. این به این معنی است که در هفت روز گذشته، بیش از 600 هزار کودک در غزه دسترسی به آموزش ندارند و فرایندهای آموزشی مختل شده است.
سازمانهای بشردوستانه سازمان ملل روز پنجشنبه هشدار دادند که غزه در آستانه تمام شدن غذا، آب، برق و منابع حیاتی است. برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) اعلام کرد که همراه با آنروا، نان تازه را از نانواییهایی که هنوز قادر به فعالیت در غزه هستند و نیز غذا را به بیش از 175 هزار آواره در 88 پناهگاه در روز چهارشنبه تحویل داده است و برنامههایی دارد تا 800 هزار نفر در سراسر فلسطین طی روزهای آینده بتوانند به غذا دسترسی داشته باشند.
اولین کمکهای بشردوستانه به مردم غزه
اولین هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه توسط سازمان ملل، شامل 10 تن کالای امدادی از قبیل آب، غذا، پتو، لوازم بهداشتی و دارو فرستاده شده است. ترکیه 100 تن کالای غذایی، 15 تن دارو و تجهیزات پزشکی، 5 تن لباس و پتو و 5 تن سوخت را به غزه فرستاده است. کشور عمان 10 تن دارو و تجهیزات پزشکی به غزه ارسال و کشور قطر نیز 100 میلیون دلار کمک بشردوستانه به غزه پرداخت کرده است.
همچنین طی روزهای آینده، کمکهای بشردوستانه عراق به غزه شامل تجهیزات پزشکی، درمانی و نیازهای بشردوستانه با هماهنگی مقامات مصری به مردم فلسطین خواهد رسید.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در گفتوگو با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد کمیسیون اتحادیه اروپا مد نظر دارد تا بیش از 75 میلیون یورو به مردم غزه اختصاص دهد.
تلاش ایران برای ارسال کمکها
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، طی روزهای اخیر در تماس با همتای مصری خود، سامح شکری، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال کمکهای فوری پزشکی و انساندوستانه بویژه آب و غذا به غزه را با هماهنگی صلیب سرخ و سازمان ملل اعلام کرده است. ایران تلاشهای دیپلماتیک خود را برای فعالسازی کشورهای اسلامی برای کمکهای بشردوستانه به غزه را با سفر منطقهای وزیر خارجه خود به عراق، سوریه، لبنان و قطر تشدید کرده است.
همچنین جلسه فوقالعاده کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران با موضوع بررسی وضعیت سرزمینهای اشغالی با حضور پیر حسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر و راضیه عالیشوندی، سرپرست معاونت امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر و سایر اعضای کمیته ملی حقوق بشردوستانه برگزار شد.
کولیوند در این جلسه درباره اقدامات هلال جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برای ارسال کمکها و محمولههای بشردوستانه و اعزام تیمهای درمانی به منطقه آمادگی کامل داریم.
وی افزود: ارسال نامه به رئیس هلال احمر فلسطین جهت تعیین نیازهای مورد نظر، ارسال پیامهای جداگانه به روسای جمعیتهای ملی سوریه، لبنان و مصر جهت اعلام آمادگی ارسال محمولههای امدادی و همچنین اعزام تیمهای درمانی به آن کشورها برای خدمت به مصدومین، مجروحین و آسیبدیدگان فلسطینی، از جمله اقداماتی بوده که هلال احمر ایران از زمان وقوع درگیریها برای کمک به مردم فلسطین انجام داده است.
کولیوند همچنین در روز یکشنبه 23 مهرماه اعلام کرد که به زودی محموله اقلام بشردوستانه برای کمک به مردم مظلوم فلسطین ارسال میشود.
نحوه مشارکت مردم ایران در ارسال کمکهای بشردوستانه به فلسطین
در همین راستا «پویش بشردوستی» به همت سازمان داوطلبان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای دریافت کمکهای هموطنان به مردم غزه راهاندازی شده است.
عموم خیرین و نیکاندیشان میتوانند کمکهای خود را از طریق مجاری زیر به پویش بشردوستی ارسال کنند:
شماره حساب: ۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۹۹۹۹۹۸۲
شماره کارت: ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۸۷۵۸۳۳۶۴
شماره شبا: IR700100004101034741999998
منابع: رویترز، کمیسیون اروپا، UNNews
دیدگاههای بازدیدکنندگان
محسن نیکوکار
با آرزوی موفقیت در جهت برقراری صلح پایدار در جهان