به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، ششمین رویداد ملّی استارتاپی اجتماعی «رویش» روز جمعه 13 مهر 1403 در محل مؤسسۀ خیریۀ «کارآفرینان آرا شمیران» با معرفی گروههای برگزیده به کار خود خاتمه داد. این رویداد با تمرکز بر کاهش آسیبهای اجتماعی، کودک، نوجوان و جوانان (اشتغال، فضای مجازی، نشاط اجتماعی...) از روز چهارشنبه آغاز شده بود.
ایدههای متنوع از گسترش تجارت بینالملل تا کاریابی برای جوانان آسیبدیده
در این رویداد، گروههای گپ نو، کار پلّه، ایران آباد، تیوبر شو، بام، پازل زندگی، کنارم باش، نامیرا و رُشد به رقابت با یکدیگر پرداختند.
مدینه قاسمی از گروه «گپ نو» (Gap Now) به نمایندگی از مهاجران افغانستانی و ایرانی، ایده خود را در ارتباط با بازاریابی میان دو کشور قرار داده و طرحی را ارئه داد که در آن افرادی از کشور افغانستان زمینه گسترش تجارت ایرانیان در آن کشور را فراهم میکنند.
هدیه اسدی مقدم، به نمایندگی از گروه «کار پلّه»، با تمرکز بر روی کاریابی برای مهارتآموزان رشته عکاسی و فوتوگرافیک طرح خود را مطرح کرد که در آن با طراحی نرمافزاری امکان رقابت با سایتهای لنزو، پونیشا و کادرو فراهم خواهد شد.
گروه «ایران آباد» بر روی ایده فعالسازی صنعت گردشگری در روستاها تمرکز داشت و طرحی را ارائه داد که در آن جاذبههای ناشناخته، صنایع دستی و آداب و رسوم مناطق کمترشناختهشده با همراهی و مشارکت راهنماهای محلی موجب جلب توجه گردشگران بهخصوص افراد غیر ایرانی میشود.
«تیوبر شو» دیگر گروه شرکتکننده در این رقابت بود که با شعار «از دوربین گوشی تا آیندهای روشن» پا به میدان رقابت گذاشته بود. امیر قیصری عراقی، نماینده این گروه، از طرح سامانه آموزشی سخن گفت که در آن دانشآموزان به اینفلوئنسر تبدیل شده و میتوانند کسب درآمد کنند.
محمدمهدی ادراکی از گروه «بام» ضمن اشاره به تفاوت معنادار معدل امتحانات نهایی دانشآموزان مناطق برخوردار و کمتربرخوردار، آن را ناشی از مشکلات فرهنگی دانست و درباره طرح خود سخن گفت که در آن با استفاده از بازیسازی و گرافیک، به تولید محتوای آموزشی پرمخاطب برای مناطق کمتربرخوردار اقدام میشود.
«پازل زندگی» دیگر گروه شرکتکننده در این رقابت بود که با شعار «آسیب اجتماعی؛ یک تصویر یا پازل؟» در این رقابت شرکت کرده بود. مریم مرتضوی، نماینده این گروه ضمن اشاره به مهمترین آسیبهای اجتماعی، از طراحی نرمافزاری سخن گفت که مدیران سازمانهای مردمنهاد و مؤسسات غیرانتفاعی از جمله مشتریان آن هستند و با استفاده از رویکرد تعاملی به توانمندسازی کودکان و افراد آسیبدیده کمک میکند.
تیم «کنارم باش» با شعار «ایده نو، زندگی بهتر (با هم به دنبال راه حلهای نوین برای زندگی بهتر)»، دیگر شرکتکننده حاضر در این رویداد بود که با اشاره به مهمترین آسیبهای اجتماعی ازجمله خودکشی، خشونت خانگی و ... از طراحی نرمافزار جدیدی سخن گفت که در آن سه گروه مراجعان، مشاوران و مدیران مؤسسات راحتتر با هم مرتبط میشوند و از مزایای آن افزایش بهرهوری، امکان چت آنلاین، نگاه جامعتر به فرایند مشاوره و مداخله، افزایش سرعت و تخصصی و حرفهایشدن است.
«نامیرا» عنوان کافهای متشکل از جوانان دهه هشتادی است که اقدام به ایجاد کسبوکار برای جوانان آسیبدیده کردهاند و با استفاده از دکوراسیون جذاب با طرح موتور و ماشین، به ایجاد فرصت شغلی خلاقانه برای جوانان آسیبدیده کمک کردهاند.
گروه «رُشد» با شعار جستجوگری برای جوانهزدن، آخرین شرکتکننده در این رویداد بود که با تمرکز بر دو حوزه تولید پوشاک و تعمیر موبایل سعی در مهارتآموزی به جوانان آسیبدیده و شبکهسازی با کارفرمایان داشت.
جلب سرمایه؛ مهمترین دستاورد ششمین رویداد ملّی رویش
پایانبخش «ششمین رویداد ملّی استارتاپی اجتماعی رویش» سخنرانی مصطفی بینا کاشانی؛ مدیر عامل موسسه خیریه کارآفرینان آرا شمیران و دکتر محمد طاهانژاد؛ مدیر آکادمی خیر ایران بود.
بینا کاشانی ضمن خیر مقدم دوباره به شرکتکنندگان و عذرخواهی بابت کاستیها به عنوان میزبان برنامه، شکلگیری شبکه اجتماعی مطلوب میان شرکتکنندگان را لذتبخش توصیف کرد و گفت: این جمع میتواند در جامعه مدنی و کشور ما اتفاقات بزرگی را رقم بزند که نیازمند حمایت جوانان است. او در ادامه به فواید عملی چنین رویدادهایی اشاره کرد و افزود: در این سهروز در کنار هم آموختیم که چگونه میشود یک ایده را به کسبوکار تبدیل کرد، از آن دفاع کرد و برایش سرمایهگذار جذب کرد. وی جلب سرمایهدار را از مهمترین دستاوردهای ششمین رویداد ملّی رویش دانست و ضمن سپاسگزاری از آکادمی خیر ایران، از آن برای رقمزدن این رویداد بزرگ در فضای جامعه مدنی ایران تشکر کرد.
تلاش آکادمی خیر ایران برای بهبود فضای آموزشی
دکتر محمد طاهانژاد؛ مدیر آکادمی خیر ایران، دیگر سخنران این برنامه بود که ضمن عرض خستهنباشید به حضار، گفت: ما در آکادمی سعی میکنیم فضا را بهتر از قبل کنیم. وی اجرای رویداد ششم در بخش سوم را جذابتر از تجربههای پیشین ارزیابی کرد و افزود: نگاه استارتاپی این است که باید از حداقلها استفاده کنیم. طاهانژاد از شرکتکنندگان خواست فارغ از رتبه به دستآمده راه خود را ادامه دهند تا موفق شوند.
برگزیدگان ششمین رویداد ملّی رویش
بنا بر رأی و نظر داوران، دو تیم «گپ نو» و «کنارم باش» شایسته تقدیر شناخته شدند. همچنین گروه «ایران آباد»، «تیوبر شو» و «نامیرا» به ترتیب جایگاه اول تا سوم را کسب کردند.
در پایان برنامه از دکتر سارا داریان (دبیرعلمی و تسهیلگر)، تیم منتورینگ شامل: دکتر مرتضی تسخیری (کارآفرین و تسهیلگر حوزه کارآفرینی)، دکتر کریم نیکوصفت (مدیرعامل مرکز تسهیلگری کامیارکارن البرز و بنیانگذار شتابدهنده روستاتک)، دکتر محمدحسن داودی (مدیر مدارس کودکان کار صبح رویش)، دکتر کیارش عباسزاده (استاد ایدهپردازی و تیمسازی)، نریمان صمدزاده (مدیر باشگاه کارآفرینی هلال احمر البرز)، زهرا سلطانیفر (همبنیانگذار استارتاپ نوروکید)، امیر عظیمی (مدرس حوزه سایت و فضای مجازی) و دکتر کتایون سپهری (مدیرعامل شرکت نوآور شتابدهنده منش) و تیم داوری شامل: محمدامین صمیمی (مدیرعامل شتابدهنده فرهنگی قرآنی شفق)، دکتر اشکان تقیزاده (مدیرعامل مؤسسه خیریه نیکگامان جمشید) و محمد کمالی (مدرس حوزه HR) و عوامل اجرایی مؤسسه کارآفرینان آرا شمیران و آکادمی خیر ایران تقدیر به عمل آمد.
گزارش از زهرا حاتمی
دیدگاه خود را بنویسید