31 شهریور 1403
آموزش و نظارت کلید بهبود وضعیت مراکز بهزیستی است
شهرام مبصر؛ فعال اجتماعی در گفت‌وگو با خیر ایران درباره ضرب و شتم یکی از کودکان کار در یکی از مراکز بهزیستی استان البرز که طی روزهای گذشته خبرساز شد، گفت: نظارت و آموزش در سازمان بهزیستی ضعیف است و برخی کارکنان این سازمان، انگیزه‌ای برای کارکردن ندارند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، انتشار ضرب و شتم یکی از کودکان کار در یکی از مراکز بهزیستی استان البرز طی روزهای گذشته ناراحتی عمومی را برانگیخت و با پیگیری بهزیستی و دادستانی با عوامل متخلف برخورد شد. با این حال، بنظر می‌رسد این اولین و آخرین باری نبوده و نخواهد بود که متاسفانه چنین اقداماتی رخ می‌دهد. برای مثال در گذشته چندین بار ضرب و شتم معلولان خبرساز شد.

 در این راستا با شهرام مُبَصِّر، فعال اجتماعی و مدیرعامل مؤسسه خیریۀ پیام‌آوران ساحل امید به گفت‌وگو پرداختیم. وی در گفت‌وگو با خیر ایران اظهار کرد: نخست سازمان بهزیستی کل کشور به عنوان مرجعی که به مراکز شبه‌خانواده‌ و مراکز نگهداری معلولان مجوز می‌دهد، مهم است به کارنامه افراد، میزان تخصص آنان در رفتار با کودکان و معلولان توجه کند و بعد به آنها مجوز بدهد. 

 وی افزود: مجوز چنین مراکزی به کسانی باید داده شود که از دانش و تجربه لازم در حیطه‌ای که می‌خواهند کار کنند، برخوردار باشند.

سازمان بهزیستی بر مراکز تحت پوشش نظارت دقیق ندارد

 مبصر در ادامه گفت: دوم، بحث نظارت بر مراکز بسیار کلیدی است که به نظر می‌رسد دربارۀ آن بهزیستی اهمال می‌کند. نصب دوربین در این مراکز و نظارت جدی بر این فیلم‌ها و رویه چنین مراکزی کار مهمی است که در بهزیستی به آن توجه لازم نمی‌شود. بعضی از این مراکز دوربین ندارند یا بخش‌هایی از فیلم‌ها از روی هارد پاک شده‌اند که هر دو تخلف محسوب می‌شود. 

 این فعال اجتماعی تصریح کرد: مگر چند مرکز نگهداری در ماه‌دشت کرج وجود دارد که سازمان بهزیستی استان البرز نتوانسته است نظارت لازم را به عمل بیاورد و ما شاهد چنین رخدادهایی هستیم که بسیار آسیب‌زننده به کودکانی است که آینده‌سازان این مملکت‌اند.

 وی افزود: گویی سازمان بهزیستی کل کشور فقط وظیفه‌اش دادن مجوز و یارانه به این مراکز است و اینکه به خودش ببالد چند مرکز در کل کشور دارد. اگر سازمان بهزیستی شهرها و شهرستان‌ها نظارت مکفی را بر مراکز تحت پوشش خود داشته باشند چنین رویدادهایی رخ نمی‌دهد. سازمان بهزیستی در کل کشور دارای مسئولان و کارکنانی فاقد انگیزه برای کارکردن است که وظایفی را که باید انجام دهند، رها کرده‌اند.

آموزش امری کم‌رنگ در بهزیستی

این فعال اجتماعی ادامه داد: طی یک سال اخیر موارد مشابه این چنینی بازهم داشته‌ایم. بهزیستی مجوز می‌دهد اگر گزارشی از جایی به بیرون درز کند آن مرکز را تعطیل می‌کند. درحالی که اگر از ابتدا، درست نظارت کند و قبل از شروع به کار مرکز و حین کارکردن مدام بحث آموزش به مددکاران و سایر پرسنل وجود داشته باشد وقتی با نظارت مستمر رفتار نامناسبی دید، دوباره به فرد یا مرکز خاطی، آموزش بدهد. 

 مبصر اظهار کرد: آموزش می‌تواند رهگشا باشد تا اینکه مراکز به‌جای تعطیل‌شدن، پخته‌تر شوند و در صورت نیاز فقط تغییر پرسنل بدهند. مهمتر از همه اینها سازمان بهزیستی کل کشور باید از خانواده‌ها حمایت کند تا کودکان درون خانواده بزرگ شوند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...