هدف ما از ثبت نام در جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری، معرفی خیریۀ «مهر انصارالرسول» به جامعه بود
مدیرعامل مؤسسۀ خیریۀ «مهر انصار الرسول» بیان کرد: اولین هدف ما از ثبت نام، معرفی خیریه به جامعه است تا مردم در جریان اهداف، اقدامات و خدمات ما به افراد تحت پوشش قرار  بگیرند. هدف دوم ما کسب تجربه از سایر مؤسسات است تا بتوانیم در آینده، فعالیت‌هایمان را مؤثرتر و قوی‌تر جلو ببریم.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دبیرخانۀ «نخستین جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری» طی ماه‌های اخیر به همت تعدادی از سازمان‌های مرتبط با نیکوکاری و همکاری تعدادی از شبکه‌های ملی نیکوکاری و تشکل‌های خیریه تشکیل شده است. «ترویج کار تخصصی و حرفه‌ای در فعالیت‌های نیکوکارانه»، «معرفی الگوهای برتر حوزۀ نیکوکاری» و «تجلیل از تشکل‌های خیریه برتر» مهم‌ترین اهداف این جشنواره هستند. «سازمان اوقاف و امور خیریه»، «سازمان امور اجتماعی کشور»، «سازمان بهزیستی کشور»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «معاونت اجتماعی فراجا»، «بنیاد تعالی زندگی»، «مرکز خیر ماندگار»، «شبکۀ ملی خیریه‌های حامی ایتام» و «شبکۀ ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه» از برگزارکنندگان این جشنواره هستند.

 مؤسسۀ خیریۀ «مهر انصار الرسول» در کردستان یکی از مؤسساتی است که در جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری شرکت کرده است. بر همین اساس با جواد حیدرپور؛ مدیرعامل این مؤسسۀ خیریه به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه متن آن را می‌خوانید؛

 - در ابتدا در مورد مؤسسۀ خیریۀ «مهر انصار الرسول» در کردستان توضیحاتی ارائه بدهید.

 ما حدود 15 سال قبل به صورت جهادی کار را آغاز کردیم. در سال ۱۴۰۱ مجوز مؤسسه را از استانداری به منظور فعالیت در سطح استان کردستان گرفتیم. خوشبختانه سطح فعالیتمان به گونه‌ای بود که خیرین استقبال کردند و ما درخواست مجوز ملی دادیم و در سال ۱۴۰۲ مجوز ملی را گرفتیم. فعالیت‌های ما وسیع است و ۱۹ هدف را برای فعالیت‌ها و اقدامات خود تعریف کرده‌ایم.

 با برگزاری اردوهای جهادی به رفع نیاز و مشکلات در مناطق محروم می‌پردازیم. تعمیرات فضای آموزشی، تجهیز مراکز درمانی مانند درمانگاه‌ها به اقلام پزشکی، ترتیب دادن سفرهای زیارتی برای زیارت‌اولی‌ها به کربلا و مشهد، تأمین کمک‌هزینه درمانی، توزیع بسته‌های معیشتی، کمک به آزادی زندانیان غیرعمد، آموزش، اشتغال و کارآفرینی، ایجاد زمینه تحصیل برای دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، حمایت از ایتام، کودکان کار و دختران دم بخت، تهیه جهیزیه و ساخت فضاهای آموزشی، حمام و مسجد از جمله فعالیت‌های مؤسسۀ خیریۀ مهر انصار الرسول است.

 سال گذشته سه مدرسه، دو غسال‌خانه، یک مسجد و 17 حمام و سرویس بهداشتی ساختیم. امسال هم تاکنون آبرسانی به یک روستا و ساخت یک مسجد و یک مدرسه را داشته‌ایم. همچنین توانسته‌ایم 15 حمام در شهر زهک واقع در استان سیستان‌و‌بلوچستان بسازیم. در زهک تعداد ۳۰۰ دانش‌آموزِ تحت پوشش داریم و برای آن‌ها لوازم‌التحریر و پوشاک تهیه می‌کنیم. در کهنوج و قلعه‌‎گنج واقع در استان کرمان نیز ساخت حمام و سرویس بهداشتی و توزیع لوازم پزشکی مانند تخت، واکر و ویلچر بین نیازمندان و معلولان را داشته‌ایم. 70 پرونده در قلعه‌گنج و ۸۰ پرونده در کهنوج داریم. ما نه‌تنها در کردستان، بلکه در سیستان‌و‌بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان نیز فعالیت می‌کنیم.

 - از چه طریقی با جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری آشنا شدید؟

 بنده جزء اعضای هیئت‌امنای امامزاده‌ها هستم و با اداره اوقاف و امور خیریه همکاری و تعامل دارم.  همچنین با اداره اوقاف در شهرستان‌هایی مانند قروه همکاری زیادی دارم؛ لذا از طریق اوقاف در جریان این جشنواره قرار گرفتم. همچنین استانداری ما را به عنوان مؤسسه نمونه به اوقاف معرفی کرد؛ زیرا ما تنها مؤسسه استان هستیم که مجوز ملی داریم.

 - با چه هدفی در جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری شرکت کردید؟

اولین هدف ما معرفی مؤسسۀ خیریۀ مهر انصار الرسول به جامعه است تا مردم در جریان اهداف و اقدامات ما و همچنین خدمات ما به افراد تحت پوشش قرار بگیرند. هدف دوم ما کسب تجربه از سایر مؤسسات است تا بتوانیم در آینده سطح فعالیت‌هایمان را مؤثرتر و قوی‌تر جلو ببریم.

 به بهانه این جشنواره، خیریه‌ها می‌توانند باهم تعامل خوبی داشته باشند، به‌ شرط اینکه صداقت و تعهد بین طرفین وجود داشته باشد. تعهد چیزی نیست که صرفاً بر روی کاغذ نوشته شود. تعهد اصلی در کار و عمل مشخص می‌شود. کار میدانی نیاز به همت مردانه دارد. در همکاری بین خیریه‌ها دو طرف باید به تعهداتی که می‌دهند عمل کنند. به عنوان مثال اگر در همکاری دو خیریه، یکی از طرفین خرید دستگاهی را برای آموزش تقبل می‌کند، باید آن را به موقع تهیه کند.

 - نظرتان درباره جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری چیست؟ و اگر پیشنهاد و انتقادی دارید، بفرمایید.

 جشنواره اعطای نشان نیکوکاری کار جدید و نویی است. آنچه مهم است و باید در این جشنواره مدنظر قرار بگیرد، رعایت عدالت است. نیات افراد در تشکل‌ها و مؤسسات خیریه مهم است؛ اینکه افرادی که خیریه تأسیس کردند با چه نگاه و هدف سیاسی‌ای این کار را کرده‌اند. به عنوان مثال صرفاً به خاطر وجهۀ اجتماعی بوده است یا به دلیل اینکه بی‌کار بوده‌اند و خواسته‌اند شغلی داشته باشند اقدام به تشکیل مؤسسه کرده‌اند. اینها باید تفکیک شود.

 نگاه الهی و نگاه شغلی به مؤسسه و خیریه باهم قابل قیاس نیست. پشتوانه داوری‌ها و ارزیابی‌ها باید نیات، اهداف و نوع فعالیت مؤسسات قرار بگیرد. به عنوان مثال ممکن است، مؤسسه‌ای در سال، دو میلیارد تومان جذب داشته باشد اما مؤسسه‌ دیگری با ارتباطات و وابستگی‌های سیاسی ۴۰ میلیارد یا حتی ۱۰۰ میلیارد تومان جذب داشته باشد. این‌ها در داوری باید لحاظ شود که افراد با چه هدفی خیریه را تشکیل دادند و ارزیابی باید دقیق باشد تا هم خدا راضی باشد و هم کار این جشنواره مؤثر باشد.

 گفت‌و‌گو از مریم داوری


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...