به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مؤسسه خیریه ReLove در شهر سیدنی استرالیا، با تأسیس یک فروشگاه مهربانی، مکانی امن برای افراد درگیر بحران ایجاد کرده است تا هر چیزی را که برای تجهیز خانۀ خود نیاز دارند، تهیه کنند. این بحران میتواند شامل بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و یا بحرانهای خانوادگی و مالی باشد. این فروشگاه مهربانی، به مردمی که برای شروع مجدد زندگیشان به اثاثیه نیاز دارند، لوازم ضروری زندگی را اهدا میکند.
بر اساس این گزارش، ReLove یک مؤسسه خیریه است که از زنان و کودکان آسیبدیده از خشونت خانگی، جوانان در معرض خطر، افرادی که بیخانمانی را تجربه میکنند، مردان و زنانی که از زندان خارج میشوند و افرادی که به دنبال پناهندگی هستند، حمایت میکند. اثاثیه و وسایل خانه را با کیفیت خوب و بدون هیچ هزینهای به خانوادههای دچار بحران ارائه میکند.
نکته قابل تأمل این است که این فروشگاه اثاثیهای که افراد، شرکتها و هتلها دیگر استفاده نمیکنند و در گروه وسایل بازیافتی قرار دارند، را پس از بازسازی و نوسازی و تعمیر در اختیار افراد قرار نیازمند قرار میدهد. در این راستا بیش از دو هزار و 250 مورد مبلمان از محل دفن زباله نجات یافته و تعمیر شده است.
Relove در سال 2020 با هدف کمک به پنج زن شروع شد، اما پس از سهسال، این سازمان به بیش از هزار و 500 نفر کمک کرده است.
این فروشگاه تاکنون بیش از 1000 خانه را تجهیز کرده است و در حال حاضر در هفته برای 15 خانواده، خانه تجهیز میکند. این مؤسسه خیریه بیش از 10 میلیون دلار، مبلمان و اثاثیه نوسازیشده از وسایل بازیافتی در اختیار خانوادهها قرار داده است. کالاها حتی درب منزل تحویل افراد میشود. Relove فقط مبلمان عرضه نمیکند، بلکه کالاهایی مانند یخچال، لوازم منزل و حتی آثار هنری را نیز ارائه میدهد تا با کارهای کوچک، یک خانه را به «خانه» تبدیل کند.
کمک به تهیه ضروریات زندگی؛ آموزه قرآنی
کمک به تهیه لوازم ضروری زندگی، یکی از آموزههای دین اسلام است که در صد و هفتمین سوره قرآن، سوره ماعون به اشاره شده است. ماعون (همخانواده با معونه) در بسیاری از تفاسیر یعنی لوازم ضروری زندگی. این سوره، ضمن انذار به کسانی که به ایتام و فقرا توجه ندارند، کسانی را که از بخشش لوازم ضروری زندگی به دیگران پرهیز میکنند، به شدت مذمت میکند و عمل آنان را همردیف با تکذیب دین قلمداد میکند. (برای مطالعه بیشتر رجوع شود به دانشنامه اسلامی).
با وجود این ظرفیت معرفتی در مبانی دینی، به نظر میرسد برخی خیریههای فعال در حوزه معیشت میتوانند با الگوگیری از نمونههای موفق در دنیا، به حوزه تأمین لوازم ضروری زندگی برای خانوادههای دچار بحران (از سیل و زلزله گرفته تا ورشکستگی) التفات ویژهای داشته باشند.
البته لازم به ذکر تأمین لوازم ضروری زندگی برای زوجهای جوان در قالب تأمین «جهیزیه»، سابقهای طولانی در کشورمان دارد و در حال حاضر، صدها مؤسسه خیریه در اقصی نقاط ایران به ارائه خدمات در حوزه تأمین جهیزیه مبادرت میورزند.
منابع:
relove.org و 9news
گزارش از مینا خاکی و مجتبی اصغری
دیدگاه خود را بنویسید