به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، یک پدر و مادر اهل انگلستان که فرزند خود را از دست دادهاند، با کمک خیرین به احداث باغسوئیتهایی در بیمارستانهای شهر آکسفورد اقدام میکنند که به خانوادههای داغدار کمک میکند تا در این فضا به سوگواری و کسب آرامش بپردازند.
جود ویلیامز و همسرش مارک، زمانی که نوزاد یک روزهشان، جیکوب را در می 2021 از دست دادند، به معنای واقعی ویران شدند؛ از دست دادن فرزند چیزی نیست که راحت بتوان با آن کنار آمد. اما جو و مارک فراموش نکردند که سوئیتهای سوگواریای که در مرکز زنان بیمارستان جان رادکلیف وجود داشت، چقدر به آنها کمک کرد تا بتوانند در خلوت و بدون هیچ عجلهای با پسر کوچکشان جیکوب خداحافظی کنند.
از آن زمان، این زوج مصمم شدند برای یادبود پسرشان و کمک به دیگر خانوادههایی که با غم و اندوه ازدستدادن نوزادشان روبرو هستند، کمک جمعآوری کنند. این زوج، با همراهی دوستان و خانواده خود - که به یاد جیکوب کوچولو، خود را تیم «جی» مینامند - چندین چالش مانند را بر عهده گرفتند و تاکنون بیش از 30 هزار پوند برای این کار جمعآوری کردهاند. کمکهای مالی آنها اکنون به ایجاد باغسوئیت پروانهها کمک کرده و فضای ملالانگیز سابق در کنار سوئیتهای سوگواری را به محیطی زیبا و پر از رنگ و امید تبدیل کرده است.
احداث باغسوئیت اشفیلد در بیمارستان جان رادکلیف
باغسوئیت اشفیلد، مستقر در بیمارستان جان رادکلیف در شهر آکسفورد، به زنان و خانوادههایشان در زمانی که نوزادشان را در اواخر بارداری یا اندکی پس از زایمان از دست دادهاند، کمک میکند. صندوق اشفیلد نیز تحت نظر موسسه خیریه «بیمارستانهای آکسفورد»، با تأمین مالی مشاوره تخصصی برای خانوادهها و ارائه اقلامی مانند تصاویری از دست و پای نوزادان، از مجموعههای سوگواری حمایت میکند.
خیریهArts Lead Ruth یکی از متولین این پروژه میگوید: «از اینکه این مکان تغییر کرده است بسیار خوشحالیم و از هنرمندانی که قلب و روح خود را در این پروژه مهم گذاشتهاند بسیار سپاسگزاریم. طراح این باغ، یک چمنزار تزئینی از گلها و پروانهها را بر روی پنجرههای باغ ایجاد کرده است. رنگ و تصاویر استفادهشده تمام فصول، فضا را روشن نشان میدهند. این اثر هنری برای تمام اتاقهای بیماران در مجموعه نیز بازتاب یافته است.
طرح در محوطه باغ یک مجسمه کوچک یادبود و دیواری با تمرکز بر پرواز پروانهها طراحی کرده است. پروانهها اغلب، نماد ازدستدادن نوزاد هستند و کارکنان مایل بودند از این ایده به عنوان مبنای کار استفاده کنند.
این مجموعه در پایان مراسم سوگواری، جعبهای با یک پروانه فلزی کوچک که شبیه پروانههای روی دیوار است، به خانوادهها هدیه داده میشود تا با خود به خانه ببرند و در این زمان اندوه و از دست دادن فرزند، چیز ملموسی به یاد نوزادشان داشته باشند.
امکان الگوگیری در بیمارستانهای ایران
چندسالی است که در بعضی از بیمارستانهای کشورمان ایران، با کمک خیرین و خیراندیشان، اقدامات خوبی در جهت آسایش خانوادههای همراه بیمار انجام شده است. از آن جمله میتوان به اختصاص اتاقها یا اقامتگاههایی برای همراهان بیماران اشاره کرد.
در همین راستا، بنظر میرسد خیرین و انجمنهای خیریه بیمارستانها میتوانند به احداث فضاهایی (شبیه باغسوئیت) برای آسایش و آرامش خانوادههای داغدار اقدام کنند که بیشک اقدامی انسانی و ارزشمند میتواند محسوب شود. چراکه اغلب خانوادههای داغدار پس از از دست دادن عزیز خود در بیمارستان، به فضایی برای سوگواری و تخلیه آنی احساسات نیاز دارند و چه بهتر است که این اقدام در راهروها و فضاهای عمومی بیمارستان که باید جهت رعایت حال بیماران فضایی آرام و ساکت باشد، رخ ندهد بلکه در فضایی مخصوص که دارای فضاسازی آرامشبخش باشد، رخ ندهد. البته اقدامات تکمیلکننده دیگری نیز منطبق با فرهنگ اسلامی-ایرانیمان قابل پیشبینی است که میتواند تسکین و التیام در این فضاها را غنا ببخشد؛ اقداماتی همچون حضور یک عالم دینی جهت مشاوره و تسکین خانوادههای سوگوار و استفاده از نشانگان و نمادهای دینی و مذهبی در فضاسازی.
منبع: سایت بیمارستانهای دانشگاه آکسفورد
Oxford University Hospitals
گزارش از مینا خاکی و مجتبی اصغری
دیدگاه خود را بنویسید