دغدغۀ کارآفرین معلولِ تونسی برای حمل‌ونقل معلولان
«خدیجه جلولی»؛ مدیرعامل شرکت «هوكار» (HAWKAR)، یک کارآفرینِ معلول تونسی ا­ست که توانسته با ساخت یک خودروی کوچک برقی، برای حل مشکل حمل­‌ونقل معلولان گامی بردارد. اگرچه تولید انبوه اینگونه محصولات معمولاً با مشکل تأمین مالی و قوانین و  مقررات مواجه می‌شود، اما دغدغه حل مشکلات معلولان را زنده نگه می‌دارد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، افراد دارای معلولیت همانند دیگران، برای پویایی و مشارکت در جامعه به مراقبت‌های مختلفی نیاز دارند. داشتن معلولیت به این معنا نیست که فرد، سالم نیست یا نمی­‌تواند سالم باشد. سلامتی برای همۀ افراد جامعه به این معنا است که بتوانند با ابزار و اطلاعات کاربردی، زندگی کامل و فعالی داشته باشند.

 یکی از چالش­‌های مهم برای معلولان، مشکل تردد و حمل‌­ونقل است که دسترسی آن‌­ها را برای حضور در جامعه محدود می­‌کند. وقتی از افزایش دسترسی معلولان صحبت می­‌کنیم، منظور بهبود یک محیط خاص است که برای همه به شکلی فراگیر قابل استفاده باشد. راحتی تحرک و عبور در محیط­‌های مختلف مثل پله‌ها، گذرگاه‌ها و راهروهای باریک، برای افراد غیرمعلول ممکن است بدیهی باشد، اما در افرادی که مشکلات جسمی دارند، تصویر کاملاً متفاوت است. افراد معلول علاوه‌بر حمل‌ونقل، با خطرات و مشکلاتی بسیار بیشتر از آن­‌چه که ما تصور می­‌کنیم روبه­‌رو هستند؛ به همین دلیل توجه به راه‌کارهایی جهت بهبود دسترسی آن‌ها از اهمیت برخوردار است.

 «خدیجه جلولی»؛ مدیرعامل شرکت «هوكار» (HAWKAR)، یک کارآفرینِ معلول تونسی ا­ست که توانسته است با ساخت خودروی برقی مشکل حمل­‌ونقل معلولان را حل کند. جلولی در افتتاحیه «هفدهمین اجلاس کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت» حضور پیدا کرد و تجربیات خود را در اختیار شرکت‌­کنندگان قرار داد و خواستار افزایش تلاش‌های بین‌المللی جهت مشارکت با معلولان در حل چالش‌­های پیش‌­­روی آن­‌ها شد.

 جلولی در این کنفرانس گفت: «ما در شرکت هوکار با تیم­‌های مختلفی در داخل و خارج از تونس همکاری می‌­کنیم و سعی داریم تا بتوانیم با استفاده از روش‌­های نوین و مختلف، فاصلۀ بین معلولان با مردم و جامعه را از بین ببریم. یکی از اقدامات ما ساخت خودروهای برقی است که می‌­خواهیم با ساخت آن کمک کنیم تا معلولان هم مانند دیگر انسان­‌ها و بدون یاری دیگران بتوانند درس بخوانند، کار کنند و زندگی کنند.»

 کنفرانس بین‌المللی کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت که خواستار بررسی شرایط معلولان، فرصت‌ها و چالش­‌های مربوط به آن‌­ها است، از 11 تا 13 ژوئن 2024 با شعار «بازاندیشی در مورد شمولیت افراد دارای معلولیت با توجه به شرایط کنونی بین‌­المللی و آمادگی برای اجلاس آینده»، در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد و بر سه محور اصلی تمرکز داشت:

  1. همکاری بین‌المللی برای ترویج و انتقال نوآوری‌های فناوری برای آینده‌ای فراگیر
  2.  حضور معلولان در موقعیت‌های اضطراری بشردوستانه
  3.  ارتقاء حقوق معلولان برای کار شایسته و معیشت پایدار

 جلولی در پاسخ به پرسشی دربارۀ اهمیت کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق معلولان گفت: «اهمیت این کنفرانس در این است که هر ساله فرصتی را برای حل چالش‌­های پیش‌­روی معلولان فراهم می‌­کند تا معلولان هم بتوانند مانند شهروندان دیگر فعالیت کنند و با مردم و جامعه ادغام شوند. اهمیت دیگر این کنفرانس نیز در این است که کشورهای مختلف با پیشرفت‌های کشورهای توسعه‌­یافته و سازمان‌های مدنی یا بخش خصوصی فعال در عرصۀ معلولان آشنا شده و به تعامل، بیان تجربیات، نظرات و یافتن راه­‌حل بپردازند.»

 گزارش از عاطفه جعفریان

منبع:

  1. اخبار سازمان ملل متحد


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...