12 خرداد 1403
فعالان عرصۀ خیریه در تکریم «شهید رئیسی» چه گفتند؟
تعدادی از مدیران سازمان‌های مرتبط با نیکوکاری و خیرین  سرشناس در مراسم نکوداشت شهدای خدمت که 11 خردادماه در محل مجموعۀ فرهنگی  شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد، به ذکر خاطراتی کمترشنیده‌شده از  رئیس جمهور فقید و جدیت ایشان در پیگیری امور مردم پرداختند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مراسم نکوداشت رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان با همت جمعی از خیرین برجستۀ کشور و تشکل‌های مردمی، عصر جمعه 11 خردادماه در محل مجموعۀ فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.  

 در این مراسم که از ساعت 17 آغاز شد و تا ساعت 19 ادامه یافت، مسئولانی همچون سیداحسان خاندوزی (وزیر اقتصاد و امور دارایی)، سیدمرتضی بختیاری (رئیس کمیته امداد)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه)، سیدمحمدهادی سبحانیان (رئیس سازمان مالیاتی کشور)، مصطفی زمانیان (رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری)، سیداحمد عبودتیان (دستیار ویژه ریاست‌جمهوری در امر مردمی‌سازی دولت)، محسن ولیئی (معاون مشارکت‌های مردمی سازمان امور اجتماعی کشور)، مجتبی رحماندوست (نماینده مجلس شورای اسلامی)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد شرفخانی (رئیس مرکز خیریۀ سازمان اوقاف و امور خیریه)، محمد نصیری (رئیس بهزیستی استان تهران)، سیدمحمدجواد حسینی (مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی) و محمدجواد حیدری‌پور (مدیرکل خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) حضور داشتند. 

 در میان حضور پرتعداد فعالان عرصۀ خیریه، مدیران و نمایندگان مجامع خیرین کشور، خیرین سلامت کشور، جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور، خیرین مسکن‌ساز کشور، خیرین راه و ترابری، خیرین آبرسان آب شرب کشور، شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، شبکه ملی خیریه‌های حامی ایتام، کانون حمایت از مراکز شبه خانواده، مراکز نیکوکاری، بنیاد ارشاد و رفاه امام صادق (ع) و چهره‌هایی همچون حبیب‌الله بوربور (رئیس مجمع خیرین کشور)، محسن رفیق‌دوست (پیشکسوت عرصۀ خیر)، حسین رضایی (پیشکسوت عرصۀ خیر)، یوسف اصلانی (مدیرعامل خیریه بهشت امام رضا)، اشکان تقی‌پور (مدیرعامل خیریه نیک‌گامان جمشید)، محمدمهدی جعفری (مدیرعامل بنیاد تعالی اجتماعی زندگی)، مصطفی نظری (مدیرعامل مجمع خیرین اورژانس کشور)، اکبر رجبی (مدیرعامل جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها)، زهرا گیتی‌نژاد (خیّر مدرسه‌ساز)، سعیده صالح غفاری (مدیرعامل انجمن اوتیسم)، نبی‌الله عشقی ثانی (مدیرعامل شبکه ملی خیریه‌های حامی ایتام)، خانم اشراقی (معاون مدیرعامل انجمن خیرین مدرسه‌ساز)، اکبر کریمی (مدیرعامل مؤسسه خیریه ملائک)، اکبر ابراهیمی (خیّر آبرسان و مدرسه‌ساز) نیز حضور داشتند. 

حبیب‌الله بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور در ابتدای این مراسم اظهار کرد: هیچ‌کدام از رؤسای جمهور سابق در ولایتمداری مثل شهید رئیسی نبودند و هرکدام به نوعی برای کشور، حاشیه و هزینه درست کردند.  شهادت می‌دهم که رئیسی بیش از همۀ رؤسای جمهور سابق پیگیر امور مردم بود. ایشان قطعاً با اولیاء و انبیاء محشور است. 

وی در ادامه به ذکر سه خاطره از رئیس جمهور فقید پرداخت و گفت: شهید رئیسی زمانی که در ریاست قوه قضائیه قرار گرفت، ایدۀ تشکیل مجمع خیرین قوه قضائیه را مطرح کرد و از من خواست تا پیگیر این امر باشم. ما 12 جلسه گذاشتیم و پیگیری کردیم. خاطره دوم این است که ما یکبار یک گزارش مفصل درباره وضعیت نگران‌کنندۀ سالمندان و سالمندی در کشور خدمت ایشان ارائه کردیم، ایشان در همان جلسه دستور دادند که همین امروز باید با آقای مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) جلسه بگذارید و نتیجه را تا شب به من خبر بدهید. روز پنجم عید امسال نیز که با جمعی از خیرین خدمت ایشان رسیدیم، درباره طرح نذر تخصص که می‌تواند با بانک زمان ارتباط پیدا کند، خدمتشان توضیح دادیم. ایشان فرمود تا قبل از 14 فروردین باید با یکی از معاونان من جلسه بگذارید و تمام نیازهای کار را بسنجید تا ان را سریعاً اجرا کنیم. 

 سیداحمد عبودتیان؛ دستیار ویژه ریاست جمهوری در امر مردمی‌سازی دولت نیز در سخنانی اظهار کرد: من تنها یکبار از سوی شهید رئیسی توبیخ شدم و آن هم بخاطر حساسیت ایشان در پیگیری کار خیرین بود. ایشان در سفری که مدتی قبل از شهادتشان به مازندران داشتیم به من فرمودند: در کار خیرین تأخیر شده است و انتظار داشتم که سریع‌تر عمل می‌کردید. ایشان در تمام سفرها بی‌واسطه با مردم مواجه می‌شد و اول، برایشان مردم مهم بودند نه پروتکل‌های امنیتی. مسئله شهید رئیسی، انسان و انسانیت بود و این بینش عمیق را جز با معنویت کسب نکرده بود؛ معنویتی که در دعاهای توسل سه‌شنبه‌شب و دعای سِمات غروب جمعه‌های ایشان تجلی داشت.

 در ادامه این جلسه که با شعرخوانی علی‌محمد مؤدب؛ شاعر آئینی کشورمان همراه بود، حسین رضایی؛ پیشکسوت عرصۀ خیر اظهار کرد: رئیسی ما خیرین را تکریم کرد، ما خیرین نیز امروز وظیفه داریم او را تکریم کنیم و راهش را ادامه بدهیم. به منظور تکریم شهید رئیسی و به نیت ایشان، 8 طرح حمایتی و عمرانی را با مشارکت خیرین در کشور پیش‌بینی کرده‌ایم. 

وی افزود: پویش تکریم شهید خدمت عبارت است از: اعزام زائراولی‌ها به زیارت امام هشتم علی ابن موسی‌الرضا (ع)، طرح استعدادیابی و مهارت‌آموزی فرزندان ایتام و محسنین، نذر قربانی جهت اطعام مستمندان، پایش سلامت بانوان و دانش‌آموزان سراسر کشور، بهسازی و تکمیل مدارس سراسر کشور، بازگرداندن زندانیان غیرعمد به جامعه و توانمندسازی حرفه‌ای آنان، رفع تنش آبی و ارتقای سلامت آب روستاهای کشور و تهیه جهیزیۀ زوج‌های جوان. 

در ادامه این مراسم، سیدمرتضی بختیاری؛ رئیس کمیته امداد نیز گفت: در انقلاب اسلامی، چند سیدالشهدا داریم. سیدالشهدای انقلاب؛ شهید بهشتی، سیدالشهدای اهلم قلم؛ سیدمرتضی آوینی، سیدالشهدای جبهه مقاومت؛ حاج قاسم سلیمانی و سیدالشهدای خدمت؛ شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی. من به عنوان کسی که به طور مستقیم با ایشان کار کرده‌ام می‌گویم که او، الگوی مدیریت دینی در این کشور بود. مدیریت دینی، ارتجاع نیست؛ مدیریت دینی یعنی بخاطر خدا در خدمت مردم‌بودن. رئیسی عاشق خدا بود و بخاطر همین از کار برای مردم خسته نمی‌شد. 

 رئیس کمیته امداد به ذکر سه خاطره از شهید رئیسی پرداخت و اظهار داشت: ایشان در هنگام تولیت آستان قدس رضوی بیشترین دغدغه را نسبت به زائران حرم رضوی داشتند. یکبار به من گفتند من نگران زائران پاکستانی هستم، این زائران از پاکستان به شهر مرزی میرجاوه می‌آیند و نمی‌دانم در آنجا جایی برای استراحت دارند یا خیر، لذا من را به زاهدان اعزام کردند تا پیگیر باشم. با پیگیری‌هایی که انجام شد و با کمک اوقاف، ظرف چندسال یک پایگاه عظیم برای زائران پاکستانی در این شهر ساخته شد. ایشان همچنین در جلسات با خدام آستان می‌گفتند هرکس زائر حضرت رضا (ع) را بیازارد، ایشان را آزرده است. 

  بختیاری در ادامه گفت: ایشان وقتی رئیس قوه قضائیه شدند، من برای مدتی رئیس حوزه ریاست این بودم/ به من گفتند هرچند روز یکبار باید از مرکز ارتباطات مردمی به من گزارش بدهی تا در جریان مطالبات قرار بگیرم. ایشان با دقت گزارش‌ها را بررسی می‌کردند. یکبار به من گفتند: آیا در تماس‌ها کسی به من هم اهانت می‌کند؟ من پاسخ دادم شاید در حد یک درصد. ایشان گفت صوت این موارد را برای من بیاورید تا گوش کنم. ایشان سپس ادامه داد: ما مسئولان باید هرچندوقت یکبار این‌ها را گوش کنیم تا به خود مغرور نشویم. 

 رئیس کمیته امداد تصریح کرد: شهید رئیسی، در دوران ریاست قوه قضائیه، بی‌امان با فساد مقابله و فسادیابی را از همین قوه آغاز کرد. در دوران ریاست‌جمهوری نیز بی‌امان پیگیر مشکلات مردم و مسئله فقر بود. بارها از من پرسید: ما کِی می‌توانیم به مردم اعلام کنیم که فقر مطلق ریشه‌کن شده است؟ ایشان یک بار ساعت 12 و ربع نیمه شب با من تماس گرفت و گفت در یکی ازسفرهای استانی نامه‌ای درباره وضعیت بیماری سرپرست یک خانوار و نیازهای مالی آن دریافت کرده‌ام، این موضوع را باید پیگیری و حل کنید و تا فردا به من گزارش دهید.

 دکتر سیداحسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد و امور دارایی، سخنران پایانی این مراسم بود که در سخنانی کوتاه با گرامیداشت یاد و نام رئیس جمهور فقید و شهدای خدمت اظهار کرد: در دولت سیزدهم دو گام اساسی برای امور خیر و خیرین برداشته شد که گام اول انجام شده و گام دوم در مسیر انجام است. گام اول این بود که دولت اخیراً پیش‌بینی داده است تا مؤدیان مالیاتی بتوانند در آن دسته از پروژه‌های جاریِ دولت که مورد انتخاب مؤدیان قرار بگیرد و به تأیید دولت هم برسد، مالیاتشان را پرداخت کنند. این انتظاری بوده است که خیرین از ما داشته‌اند.

 وزیر اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: گام دوم این است که تکمیل طرح‌های خیّرساز مشروط بر اینکه نیاز آن منطقه را سازمان برنامه و بودجه تأیید کند، از مالیاتِ مالیات‌دهندگان بهره‌مند شود. برای مثال یک طرح خیّرساز در یک استان با مشارکت دولت در حال انجام است، اما تکمیل آن هنوز به هزینه نیاز دارد. در اینجا مالیات می‌تواند صرف تکمیل این پروژه‌ها شود. برای این مورد دوم نیاز به اذن و مصوبه مجلس داریم. بر اساس رایزنی‌هایی که با کمیسیون اقتصادی مجلس در روزهای پیش رو انجام خواهد شد، امیدواریم این موضوع تا آخر خردادماه به سرانجام برسد.

 روضه‌خوانی و ذکر مصیبت اباعبدالله‌الحسین (ع) توسط محمدرضا طاهری، حسن ختام این مراسم بود. 

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...