سیدابوالفضل مصطفایی؛ دبیر بنیاد خیرین حوزههای علمیه استان آذربایجانشرقی و دبیر بنیاد خیریه جامعةالمصطفی (ص) در این استان، در مورد فعالیتهای خیرخواهانه شهید آیتالله آل هاشم؛ ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در گفتوگو پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران اظهار کرد: آیتالله آل هاشم ارتباط نزدیکی با جامعه خیرین در تبریز برقرار کرد و در نشست و برخاست و جلسات آنها شرکت داشت.
این فعال عرصۀ خیر با بیان اینکه امام جمعۀ فقید تبریز روح تازهای به خیریهها بخشید و محیط خاصی برای فعالیتهای بیشتر در عرصۀ خیر ایجاد شد، افزود: همانطور که مستحضر هستید شعار «تبریز بدون گدا» با پایهگذاری «جمعیت خیریه مستمندان» شکل گرفته است؛ آقای آل هاشم در برخی از جلسات مهم این خیریه شرکت داشت و در روزهایی که این خیریه برای کمک به نیازمندان قربانی داشت، شخصاً حضور پیدا میکرد.
درِ اتاق من همیشه به روی خیرین باز است
دبیر بنیاد خیرین حوزههای علمیه استان آذربایجانشرقی گفت: روزی به ایشان گفتم: «میخواهم با هیئتمدیره مجمع خیرین به دیدار شما بیاییم.»، ایشان گفت: «در اتاق من همیشه به روی خیرین باز است.» ایشان برای خدمت و کار شب و روز نمیشناخت.
مصطفایی در مورد ارتباط آیتالله آل هاشم با خیرین مطرح تبریز اظهار داشت: همه خیرین و فعالان خیریههای تبریز با ایشان ارتباط داشتند و برای ایشان احترام قائل بودند. حتی برخی از فعالان خیریه که از نظام دلسرد شده بودند، بواسطه حُسن خُلق آقای آل هاشم به دیدن ایشان میآمدند و برای فعالیت ابراز آمادگی میکردند.
وی افزود: با حضور ایشان در تبریز طوری شد که خیرین برای دعوت ایشان، با هم رقابت میکردند و مشتاق بودند که آقای آل هاشم بر سر سفره آنها بنشیند و با آنها همسخن شود. یکی از خیرین به من گفت: «وقتی آقای آل هاشم به تبریز آمد انگار روح جدیدی در کالبد تبریز دمیده شد.» خیرین یا حضور ایشان روحیه میگرفتند و بهتر تلاش میکردند.
نقش پررنگ شهید آل هاشم در بسیج مردمی در ایام کرونا
مصطفایی با اشاره به نقش شهید آل هاشم در فعال کردن مساجد تبریز در دوران کرونا بیان کرد: آقای آل هاشم در دوران کرونا از تمامی هیئتهای فعال برای تهیه بستههای معیشتی، بازدید و خیرین را تشویق به کمک و فعالیت میکرد. با وجود ایشان این کمکرسانی به قدری موثر شد که خانوادهها تا مدتها از این بستهها استفاده میکردند.
دبیر بنیاد خیرین حوزههای علمیه استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه آیتالله آل هاشم احترام خاصی برای خیرین قائل بود، عنوان کرد: یکی از جوانان خیّر که در دوران کرونا کمکرسانی میکرد بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرد و آقای آل هاشم شخصاً برای ایشان نماز میت را خواند و مدام از آن جوان و کارهای خیرش یاد میکرد. حتی همین اواخر هم میگفت آن جوان خیّر واقعاً حیف شد که از دست رفت. در واقع ایشان برای خیرین و کارهایشان اهمیت و ارزش قائل بود.
تأسیس بنیاد خیرین حوزههای علمیه در آذربایجان شرقی
تشکیل مجمع خیرین در حوزه های علمیه در آذربایجان شرقی از دیگر اقدامات شهید آل هاشم است که مصطفایی به آن اشاره کرد و گفت: ایشان بعد از آمدن به تبریز پیشنهاد تشکیل یک خیریه برای حوزههای علمیه را مطرح کرد و خوشبختانه بنیاد خیرین حوزههای علمیه در آذربایجان شرقی تشکیل شد.
احترام ویژۀ امام جمعۀ فقید به کودکان
مصطفایی با بیان اینکه شهید آل هاشم برای کودکان احترام خاصی قائل بود، تصریح کرد: رفتار آقای آل هاشم به گونهای بود که بچهها بیش از بزرگترها به ایشان علاقهمند بودند. نوه بنده روزی به من گفت: «آقای آل هاشم با یکی از همکلاسیهای من عکس گرفته است. من هم میخواهم با ایشان عکس بگیرم. میشود به ایشان بگویید با من هم عکس بگیرد؟» به نوه ام گفتم: «شما کوچک هستی و ایشان مقام بزرگی دارد.»
وی ادامه داد: موضوع را برای آقای آل هاشم تعریف کردم و ایشان تاکید کرد و گفت: «حتماً نوهات را بیاور که با من عکس بگیرد.» نوهام را بردم و با آقای آل هاشم عکس گرفت. وقتی آقای آل هاشم به شهادت رسید، نوهام با گریه عکس خودش و ایشان را آورد و گفت: «یادت هست، آقای هاشم با من عکس انداخت؟» ایشان با بچهها به خوبی رفتار میکرد و حتی توانسته بود آنها را نیز به خود جذب کند.
فقدان آل هاشم قابل جبران نیست
مصطفایی در مورد حال و هوای مردم تبریز بعد از شهادت آیتالله آل هاشم اظهار داشت: مردم متأثر و ناراحت هستند. با هر کسی در تبریز صحبت می کنیم، می گوید: «آقای آل هاشم حیف شد. مثل ایشان دیگر نمیآید.» نه تنها خیرین بلکه همه مردم تبریز از فقدان وجود ایشان ناراحت هستند.
وی تصریح کرد: در حدیث شریف میخوانیم: إذا مات العالم ثُلم في الإسلام ثلمةٌ لا يسدّها شيء إلى يوم القيامة. زمانی که عالمی از دنیا برود، در اسلام رخنهای ایجاد میشود که تا قیامت پر نخواهد شد. من نیز معتقدم و در هیئت خودمان نیز گفتم: با فقدان آل هاشم، لطمهای به آذربایجان وارد شد که تا قیامت قابل جبران نیست.
دیدگاه خود را بنویسید