05 خرداد 1403
رافائل پیتی؛ پزشک داوطلب فرانسوی که به یاری غزه آمده است
فعالیت در کشورهای جنگ­‌زده و کمک به مردمی که از شرایط دردناک جنگ دچار آسیب­‌های جسمی و روانی شده‌­اند، همتی بلند و از خودگذشتگی می‌طلبد. «الجزیره» در گزارشی به معرفی «رافائل پیتی»، پزشک داوطلب فرانسوی می‌پردازد که در ماه‌های اخیر با استقرار در غزه، کمک به مجروحان و آسیب‌­دیدگان جنگ را به زندگی مرفه و بی­‌دردسر ترجیح داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، خبرگزاری الجزیره در گزارشی به معرفی زندگی یک پزشک داوطلب فرانسوی می‌پردازد که در دهه‌های اخیر، فعالیت‌های بشردوستانه‌ای در کشورهای جنگ‌زده داشته است. خلاصه‌ای از این گزارش را در ادامه می‌خوانیم: 

 رافائل پیتی، یک پزشک 74 سالۀ اهل فرانسه که بسیاری او را «پزشک انسانیت» لقب داده‌اند، مسیر حرفه‌ای شغلی خود را عمدتاً در شرایط جنگ سپری کرده و در سه دهه اخیر در مناطق جنگی کشورهای مختلف همچون عراق، اوکراین، سوریه، لبنان و فلسطین به درمان مجروحان و آسیب‌دیدگان از جنگ پرداخته است. او اکنون نیز در غزه به سر می‌برد و به یاری جنگ‌زدگان می‌پردازد. 

نگاهی به زندگی دکتر رافائل پیتی

 رافائل در سال 1950 در الجزایر به دنیا آمد اما تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در پاریس؛ پایتخت فرانسه به پایان رساند و پس از آن، وارد دانشکده پزشکی در جنوب فرانسه شد. وی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی خود، به نیروی دریایی پیوست. رافائل در سال 1990 (در سن چهل سالگی) دوره‌های تخصصیِ پزشکی خود را در رشته بیهوشی و احیا به پایان رساند و برای گذراندن دوره‌های پزشکی نظامی به کشور چاد و شبه جزیره بالکان، سپس به عراق و کشورهای دیگر سفر کرد.

 رافائل نزدیک به سه دهه را به عنوان پزشک نظامی گذراند و به محض بازنشستگی در یک درمانگاه خصوصی در شهر «نانسی» فرانسه مشغول به کار شد و در سال 2007 یک بخش مراقبت‌های ویژه را در آن­جا تأسیس کرد. وی همچنین در سال 2014 به عنوان عضو شورای شهر «متز» فرانسه انتخاب شد و نظارت بر پرونده فوریت‌های اجتماعی، انسانی و بهداشتی به او سپرده شد.

نقطۀ عطف زندگی پزشک داوطلب

 در سپتامبر 2012، حادثه‌­ای رخ داد که مسیر زندگی و انتخاب‌­های شغلی رافائل را تغییر داد. یک روز در حالی که رافائل  به سر کار می‌­رفت، از طریق رادیو، بیانیه یک پزشک فرانسوی سوری‌الاصل را شنید. گوینده یکی از اعضای اتحادیه سازمان­های امدادی و درمانی بود که درباره وضعیت وخیم سوریه صحبت می­‌کرد و از شنوندگان (کادر پزشکان) درخواست کمک داشت.

نوایی در وجدان رافائل که تجارب و آشنایی گسترده‌ای با مناطق جنگی داشت، پیچید. بنابراین در انجمن فرانسوی «میهاد» (که در زمینه ارائه کمک­های پزشکی در مواقع اضطراری، بلایا و جنگ فعال است)، به عنوان داوطلب آغاز به کار کرد. او همچنین در اتحادیه سازمان­‌های امداد و مراقبت پزشکی که در اوایل سال 2012 در فرانسه تأسیس شد، به فعالیت پرداخت.

رافائل در 15 مارس 2018 کتابی با عنوان «برو به جایی که بشریت تو را می‌برد... دکتری در جنگ» منتشر کرد که در آن کتاب از بلایا و قربانیان جنگ، فعالیت‌­های بشردوستانه، خدمات پزشکی و مشارکت‌­های خود در التیام زخم‌­های قربانیان جنگ در سوریه، کشورهای آفریقایی و دیگر مناطق جنگی سخن گفته است. او همچنین در تابستان 2017،  به پاس تلاش‌­های پزشکی و بشردوستانه خود، مدال افتخار را از دولت فرانسه دریافت کرد.

سفر به مناطق جنگی

 رافائل از سال 2012 سفر داوطلبانه خود را به سوریه آغاز کرد. و در آن­جا برای امدادرسانی به جنگ‌­زدگان در چارچوب اتحادیه سازمان­‌های امداد و مراقبت پزشکی، داوطلب شد. او در مدت 6 سال، بیش از 20 بار به سوریه رفت و در زمینه آموزش پزشکان، پرستاران و کارکنان بخش بهداشت و درمان، و کمک به قربانیان جنگ فعالیت کرد. دکتر رافائل پیتی برای درمان آسیب­‌دیدگان جنگ به کشورهای دیگری مانند بنگلادش، چاد، اوکراین، یوگسلاوی سابق، جیبوتی و لبنان نیز سفر کرد. هدف رافائل علاوه بر درمان مجروحان جنگ، آموزش کادر درمان نیز بود. 

 در پی تجاوزات اخیر اسرائیل به غزه، رافائل در فوریه 2024 به همراه پزشکان فعال در سازمان­‌های غیردولتی به نوار غزه رفت و در بیمارستان اروپایی در خان‌­یونس در شرایطی بسیار سخت و زیر بمباران اسراییل جایی که کادر درمان نیز از آتش اسراییل در امان نیستند، به مجروحان خدمات پزشکی می‌داد. رافائل در چنین شرایط وحشتناکی برای خدمت به مردم، داوطلب  بوده و خدمت خود را به بشریت ترک نمی‌کرد او از اولین پزشکانی بود که بیانیه‌ای را علیه جنایات اسراییل در غزه در بهمن سال گذشته منتشر کرد و خطاب به دنیا گفت که کرامت انسانی مردم در  نوار غزه از سوی اسراییل پایمال شده است.

گزارش از دکتر عاطفه جعفریان 

منبع: الجزيرة

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...