کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان گشایش یافت
چهارمین دوره از «کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)» از صبح چهارشنبه، 26 اردیبهشت‌ماه آغاز شد و به مدت سه روز در محل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) ادامه می‌یابد. رویکرد محک در این کنگره، توسعه رویکرد چندتخصصیِ درمان کودکانِ مبتلا به سرطان و تلاش برای جذب نیروهای متخصص و گسترش ارتباطات بین‌المللی است.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران؛ افتتاحیه چهارمین دوره از «کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)»، صبح چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 در محل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) برگزار شد. 

 این رویداد علمی به همت مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک با همکاری انجمن خون و سرطان کودکان ایران، انجمن خون و سرطان کودکان آلمان (GPOH) و همراهی متخصصان و پزشکان داخلی و بین‌المللی طراحی و اجرا شده است، در روزهای 27 و 28 اردیبهشت نیز ادامه خواهد داشت. تمرکز این برنامه بر توسعه درمان‌ های چندتخصصی در حوزه سرطان کودکان است.

«کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان» و ارتقای دانش متخصصان

 در آغاز افتتاحیه، مریم محمدعلی؛ مدیر روابط عمومی مؤسسه محک برگزاری کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان را حاصل حمایت متعهدانه متخصصان، نیک‌اندیشی نیکوکاران در 33 سال فعالیت این مؤسسه برشمرد. به گفتۀ او با حمایت این افراد محک موفق شده است از 42 هزار کودک مبتلا به سرطان در سراسر ایران حمایت کند و به 16هزار کودک کمک کند تا با درمان کامل به زندگی بازگردند. 

 محمدعلی با اشاره به تلاش محک برای روزآمد، کارآمد و کم‌هزینه‌ترکردن فعالیت‌های خود افزود: «این کنگره علمی با هدف ارتقای دانش متخصصان تشکیل می‌شود که نشان از عزم جدی محک برای به‌روز‌کردن شیوه‌های درمان کودکان مبتلا به سرطان است.»

تمرکز 20 درصد درمان کودکان سرطانی در بیمارستان محک

 در ادامه، آراسب احمدیان؛ مدیرعامل مؤسسه محک در سخنان خود گزارشی از 33 سال فعالیت این مؤسسه خیریه ارائه داد.

 وی محک را با سازمان‌های مشابه در دنیا مانند Dana-Farber ، MD Anderson Cancer Center و St. Jude Children’s Research Hospital مقایسه کرد و افزود: «در طول 33 سال فعالیت محک، این مؤسسه بر روی یک مأموریت یعنی سرطان کودکان متمرکز باقی‌مانده است و از روز تأسیس در سال 1991م. در دوره‌های پنج‌ساله استراتژی‌های خود را طراحی کرده است که شامل ساخت بیمارستان، گسترش فعالیت در سراسر ایران، گسترش سیستم‌های تشخیصی و نهایتاً دیجیتال‌سازی زیرساخت‌ها، دگرگونی روش‌های درمانی و توسعه مرکز تحقیقات است.»

 مدیرعامل مؤسسه محک با ارائه آماری از نحوه هزینه‌کرد درآمدها یادآوری کرد: «محک به مثابه سیستم از هر 100 تومان کمک دریافتی،11 تومان آن را برای هزینه‌های بالاسری، 5 تومان را برای توسعه و تحقیق و 84 تومان را برای استفاده گروه‌های هدف در مراکز حمایتی و بیمارستان هزینه می‌کند.» 

 احمدیان از حمایت «محک» از کودکان سرطانی در 40 بیمارستان دولتی در سراسر کشور خبر داد و اضافه کرد: «در طول 33 سال فعالیت محک حدود 42 هزار پرونده برای کودکان مبتلا به سرطان تشکیل شده است که 16 هزار مورد از آن‌ها بهبود یافته‌اند.»

 وی مردم را تنها منبع مالی محک برشمرد و گفت: «این مؤسسه براساس مدل «کیفیت زندگی» سازمان بهداشت جهانی در طول 33 سال فعالیت خود، 3هزار و 200 میلیارد از 3 هزار و 500 هزار میلیارد ریالی را که از مردم دریافت کرده است برای گروه‌ هدف خود یعنی کودکان مبتلا به سرطان هزینه کرده است که ارزش آن براساس مدل «کیفیت زندگی» حدود 43 هزار میلیارد ریال است.» او حاصل این فعالیت را ارائه یک سرویس پایدار تشخیصی-درمانی در 40 بیمارستان دولتی و روزآمدنگه‌داشتن مؤسسه دانست.

 مدیرعامل مؤسسه محک مهم‌ترین استراتژی‌های این مؤسسه در سال‌های 2024-2022 را «توسعه مرکز تحقیقات، تحول در زیرساخت‌ها و شیوه‌های درمان، دیجیتال‌سازی و بهبود تجهیزات» برشمرد و افزود: «محک تلاش می‌کند سیستم‌های درمانی را چندتخصصی کند، با سیستم جهانی همراه شود تا پزشکان با نگاه چندتخصصی، بهترین پلن درمان را طراحی کنند تا چرخه بهبود برای دستیابی به بهترین روش‌های تشخیصی-درمانی رخ دهد.»

 احمدیان ضمن مقایسه میان درمان تک‌تخصصی و چندتخصصی به فعالیت گستردۀ محک اشاره کرد و گفت: «بیمارستان محک 20 درصد ظرفیت درمان بیماران در کشور را اداره می‌کند.»

کنگره دوسالانۀ محک و زمینه‌سازی برای جذب نیروی متخصص

 در ادامه، محسن روزرُخ؛ دبیر علمی «کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)» با اشاره به جایگاه انسانی پروفسور وثوق و منش او، علت معطل‌ماندن برگزاری کنگره‌های علمی مؤسسه محک در سال‌های گذشته را شیوع کرونا و محدودیت اینترنت دانست و اضافه کرد: «محک دارای بانک اطلاعاتی قابل استناد و بیمارستانی منحصربه‌فرد در خاورمیانه است و با دانشگاه‌های پاکستان و ایالات متحده تبادل علمی منظم هفتگی دارد.»

 وی گسترش و توسعه مرکز تحقیقات را از جمله اهداف بزرگ در حال شکوفایی محک برشمرد و به این نکته مهم اشاره کرد که: «برگزاری کنگره 3 روزه امکان جذب نیروی تخصصی و فوق تخصصی را از دانشگاه‌ها و کشورهای دیگر فراهم خواهد کرد.»

 رونمایی از کتاب کودکانه «دستگاه بزرگ مهربان» با موضوع آشنایی کودکان با رادیوتراپی و معرفی حامیان مالی کنگره از دیگر برنامه‌های این مراسم بود. 

گزارش از زهرا حاتمی



لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...