کد خبر:۳۷۳۳
رئیس سازمان بهزیستی در نشست خبری تشریح کرد:

امسال ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌کنیم/ اقدامات ویژۀ بهزیستی در جنگ ۱۲ روزه

دکتر سیدجواد حسینی در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، بیان کرد: امسال ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود که ۷۷ درصد آن اشتغال‌زا، ۲۱ درصد مربوط به مسکن و دو درصد مربوط به پروژه‌های حوزه اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژه‌ها ۵۲ میلیارد ریال است. همچنین ۳۵۹ پروژه، کلنگ‌زنی خواهد شد که ارزش آنها نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است و چهارشنبه هفته آینده افتتاح می‌شوند.
امسال ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌کنیم/ اقدامات ویژۀ بهزیستی در جنگ ۱۲ روزه

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نشست خبری دکتر سیدجواد حسینی؛ معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور، به مناسبت هفته بهزیستی، سه‌شنبه ۲۴ تیرماه در سازمان بهزیستی برگزار شد.

حسینی در این نشست با ارائه گزارش عملکرد و رونمایی از تاریخ شفاهی سازمان بهزیستی، گفت: هفته بهزیستی، هر سال برگزار می‌شود، اما امسال دو ویژگی خاص داشت؛ اول اینکه این هفته با ماه محرم و قیام تاسوعا و عاشورای حسینی هم‌زمان شد. به باور من، قیام امام حسین (ع) یک قیام با دو قهرمان بود؛ قهرمان اصلی سردار شهیدان بود و قهرمان دوم، قهرمان زن که پیام قیام را انتقال می‌داد. یکی از پیام‌های این قیام، عدالت اجتماعی است که جوهر تفکر دین است و سازمان بهزیستی مظهر عدالت اجتماعی محسوب می‌شود.

وی افزود: ویژگی دوم این هفته، مصادف شدن آن با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بود که با دفاع مقدس ملت ایران و نیرو‌های مسلح همراه شد و به صلح تحمیلی منجر گردید؛ صلحی که ما بر دشمن تحمیل کردیم و این افتخاری بزرگ برای ایران است. این موضوع، واقعاً شعار راهبردی دولت چهاردهم تحت عنوان «وفاق اجتماعی» را در این ۱۲ روز و پس از آن به بهترین شکل ممکن به ظهور رساند.

اقدامات ویژه بهزیستی در مدیریت بحران جنگ ۱۲ روزه

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در این جنگ ۱۲ روزه، همه ملت ایران شرکت کردند و هر کس در حوزه خودش تلاش کرد. در سازمان بهزیستی نیز دو نوع فعالیت انجام شد؛ اول فعالیت‌های مربوط به جامعه هدف سازمان، مانند معلولان و بیماران روانی مزمن که در تهران ۳۰ هزار نفر هستند. برخی از این افراد شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند و در مراکزی بودند که در معرض خطر قرار داشتند و آسیب‌پذیری آنها جدی بود. برای محافظت از این افراد، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند فرزندخواندگی، خانواده میزبان و طرح حامی، حدود شش‌هزار مددجو از مراکز تجمعی به نقاط امن منتقل شدند. در تهران ۴۲ مرکز و در کل کشور ۶۲ مرکز به نقاط امن انتقال داده شدند؛ مثلاً شیرخوارگاه آمنه را منتقل کردیم؛ چراکه در مجاورت آن، ساختمان صداوسیما زده شد.

حسینی تأکید کرد: با استفاده از طرح میزبان، خانواده موقت، پیوند خانواده زیستی، جایگزین و فرزندخواندگی و مرخصی کودکان و معلولان، هم جابه‌جایی مراکز و هم حمایت‌ها انجام شد. سؤال مهم ما این بود که اگر آب، برق، گاز و منابع انرژی قطع شود، چه کنیم؟ جلسات متعددی با خیرین مؤسسسات اصلی تهران برگزار شد و فقط در یک قلم، ظرفیت ۲۰ هزار اسکان اضطراری برای این افراد ایجاد گردید و نان این افراد به سرعت تأمین شد. حتی دستگاه‌های نان‌ساز مکانیکی طراحی شد که روزانه ۳۰ هزار نان تولید می‌کند. اقدامات ویژه باعث شد که هیچ خللی در امور ایجاد نشود. اگر در قصرشیرین شهید دادیم به دلیل موشک بود و نه به خاطر ناامنی محل مددجویان.

وی ادامه داد: همکاران سازمان در جلسه‌ای باشکوه با حضور رئیس‌جمهور این خدمات را به اطلاع ایشان رساندند و مددکاران حاضر در صحنه به طرز هنرمندانه‌ای روایت کردند.

معاون وزیر توضیح داد: علاوه بر این خدمات، سازمان بهزیستی خدماتی هم به کل جامعه ارائه می‌دهد؛ مانند خدمات پیشگیری، ژنتیکی، روانشناختی، مشاوره، غربالگری و توانمندسازی که عموم جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند. این موضوع معمولا کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. در جریان جنگ نیز این خدمات ارائه شد؛ به طور مثال بیش از ۲۰ هزار تماس مربوط به آثار جنگ و اضطراب ناشی از آن برای بهداشت روان برقرار شد. شماره ۱۴۸۰ شبانه‌روزی شد و اورژانس اجتماعی ۱۲۳ نیز شبانه‌روزی گردید و خدمات مبتنی بر معلم‌محوری و انتخاب آگاهانه بر بحران‌ها ارائه شد. ان‌شاالله از این تجربیات تجربه‌نگاری می‌کنیم و طرح محلی تاب‌آوری را برای شرایط امنیتی طراحی خواهیم کرد.

امسال ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود

حسینی بیان کرد: در هفته بهزیستی امسال، ان‌شاالله ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود که ۷۷ درصد آن اشتغالزا، ۲۱ درصد مربوط به مسکن و دو درصد مربوط به پروژه‌های حوزه اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژه‌ها ۵۲ میلیارد ریال است. همچنین ۳۵۹ پروژه، کلنگ‌زنی خواهد شد که ارزش آنها نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است و ان‌شاالله چهارشنبه هفته آینده افتتاح می‌شوند. استان‌هایی که بیشترین پروژه را دارند، به ترتیب کرمان، لرستان، اصفهان و کرمانشاه هستند و استان‌هایی مانند مرکزی، خراسان رضوی، کردستان و کرمان بیشترین ارزش ریالی پروژه‌ها را دارند.

وی گفت: ما نظام برنامه‌ریزی جامعه‌محور را در سازمان بهزیستی مستقر و تکمیل می‌کنیم. این نظام شامل طراحی برنامه، اجرا، ارزیابی و بهبود عملکرد است. بر اساس ارزیابی‌ها، برنامه‌ها بازبینی شده‌اند و متناسب با سیاست‌های رفاه اجتماعی دولت چهاردهم و برنامه استراتژیک پنج ساله ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷، برنامه‌ای مشتمل بر ۲۳ راهبرد و ۱۱۴ فعالیت تدوین شده است که در ۴۸ آیتم به تفکیک شهرستان‌ها مشخص شده است. همچنین از دل این برنامه، ۹ برنامه سرآمد استخراج شده که شامل استعدادیابی، دسترسی فراگیر به خدمات پیشگیری تا توانبخشی، توسعه شبکه اورژانس اجتماعی، افزایش بهره‌وری و فناوری هوش مصنوعی، مداخلات مددکاری در مراقبت خانواده‌ها، توسعه کمی و کیفی مشارکت‌ها، ارتقای کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و سرپرست، طرح باشگاه تلاشگران و موارد دیگر است. این ۹ برنامه از بیش از ۱۰۰ برنامه کلی به عنوان برنامه‌های سرآمد در خدمت جامعه هدف سازمان خواهند بود.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه نشست خبری خود درباره بودجه و نیروی انسانی سازمان بهزیستی توضیح داد که در دولت چهاردهم، شاخص بودجه سازمان بهزیستی نسبت به بودجه عمومی کشور به ۲.۴ درصد رسیده است که این رقم نسبت به سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته و از سطح ۱.۹ درصد به ۲.۴ درصد ارتقا یافته است. وی تأکید کرد که این رشد ۵۶ درصدی بودجه، رکوردی بی‌سابقه برای سازمان بهزیستی محسوب می‌شود و از همه اعضای دولت و نمایندگان مجلس به خاطر حمایت‌هایشان صمیمانه قدردانی کرد.

حسینی همچنین اعلام کرد که برای نوسازی نیروی انسانی و جایگزینی بازنشستگان، حدود دو هزار نیروی جدید به سازمان افزوده شده است تا خلأ‌های نیروی انسانی در بخش‌های مختلف خدماتی به ویژه در حوزه‌های توانبخشی و مددکاری جبران شود. وی افزود که در سال گذشته، با بهره‌گیری از قانون سه درصد، اشتغال معلولین، نزدیک به پنج هزار معلول در ۴۶ دستگاه دولتی به استخدام درآمدند که این رقم نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: پیش از آغاز جنگ ۱۲ روزه، تعداد مستمری‌بگیران پایه سازمان بهزیستی به صفر رسیده بود و بیش از ۸۰ هزار نفر که در صف انتظار بودند، توانسته‌اند به مستمری‌بگیران اضافه شوند. وی تأکید کرد که سیاست سازمان کاهش تعداد مستمری‌بگیران از طریق توانمندسازی افراد است و در حال حاضر هیچ‌گونه پشت‌نوبتی برای خدمات توانبخشی وجود ندارد.

سرانه یارانه‌های خانواده‌محور مستمری‌بگیران ۴۳ درصد افزایش یافته است

حسینی به افزایش سرانه یارانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: امسال سرانه یارانه‌های خانواده‌محور مستمری‌بگیران ۴۳ درصد و سرانه فرزندان شبه‌خانواده ۸۰ درصد افزایش یافته است. همچنین در بخش توانبخشی، سازمان بهزیستی اقدام به تجهیز هزار و ۶۱۰ مرکز توانبخشی به امکانات هنری کرده است که بیش از ۶۰ هزار مددجو را تحت پوشش قرار می‌دهد و ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی راه‌اندازی شده است.

وی از راه‌اندازی بزرگ‌ترین خانه هنر افراد دارای معلولیت در تهران خبر داد و افزود: خدمات اندام‌های مصنوعی و کمک‌هزینه وسایل توانبخشی به بیش از سه هزار نفر ارائه شده که ۵۰۰ نفر از آنها در هشت ماه گذشته بوده‌اند و این موضوع نشان‌دهنده رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل است.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه خدمات اقامت موقت برای خانواده‌های دارای کودکان اتیسم اشاره کرد و گفت: تاکنون هفت مرکز اقامت موقت برای کودکان پنج تا ۱۴ سال راه‌اندازی شده است و برنامه گسترش آن در سال جاری در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: تعداد خانه‌های توانبخشی به ۲۷۷ خانه رسیده که از این تعداد ۳۹ خانه در سال جاری تأسیس شده است. همچنین حسینی تأکید کرد که توسعه امدادگری مبتنی بر محله و جامعه از اولویت‌های سازمان است و کاهش عوارض بحران‌های اجتماعی در سایه این برنامه‌ها قابل تحقق است.

حسینی در توضیح بخش اورژانس اجتماعی گفت: تعداد مراکز اورژانس اجتماعی از ۳۷۵ به ۳۸۶ مرکز افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴، تعداد ۲۹ مرکز دیگر به این تعداد افزوده شود تا به ۴۱۵ مرکز برسد. همچنین ساختار اداری اورژانس اجتماعی از ۳۲ مرکز استان به ۳۷۵ واحد شهرستانی گسترش یافته است که رشدی هزار درصدی را نشان می‌دهد.

انجام نخستین غربالگری بیماری‌های شایع زنان در هفت استان کشور

وی از انجام نخستین غربالگری بیماری‌های شایع زنان در هفت استان کشور خبر داد و گفت: بیمه تأمین اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری به عدد ۶۲ هزار رسیده و برنامه‌ریزی شده است تا امسال در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر، این پوشش بیمه‌ای ادامه یابد.

رئیس سازمان بهزیستی به افزایش کمک‌هزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار به ۸۵ هزار نفر اشاره کرد و از توسعه برنامه استعدادیابی و مهارت‌آموزی نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال خبر داد که از هزار و ۲۸۸ نفر به ۲۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

وی افزود: سال گذشته نزدیک به ۱۴ هزار واحد مسکونی به معلولان تحویل داده شده و هم‌اکنون بیش از ۴۵ هزار واحد در دست ساخت است که به سرعت تکمیل خواهد شد. همچنین در هفته جاری هزار و ۹۴۲ واحد مسکونی دیگر به مددجویان تحویل خواهد شد.

حسینی از راه‌اندازی صندوق حمایت و ضمانت فرصت‌های شغلی معلولین خبر داد که تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار معلول و مددجو از خدمات سازمان بهزیستی به اشتغال رسیده‌اند. وی افزود که در سال گذشته ۷۱ هزار اشتغال جدید ایجاد شده که رشد ۱۳۱ درصدی داشته است و این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان بهزیستی توضیح داد که اشتغال‌های ایجادشده، ۱۲ درصد در صنعت، ۲۵ درصد در کشاورزی و دام‌پروری و ۶۲ درصد در حوزه خدمات بوده است. وی همچنین از راه‌اندازی ۳۵ ساختگاه پنل خورشیدی با ظرفیت ۱۰۵ مگاوات برق در استان‌ها خبر داد که ۲۱ هزار معلول و مددجو سهامدار این پروژه‌ها خواهند بود و از این طریق صاحب درآمد ماهانه می‌شوند.

حسینی گفت: بانک اطلاعات سامانه اشتغال برای ۳۷۰ هزار معلول راه‌اندازی شده و در سال ۱۴۰۴، حداقل ۴۵۰ گروه همیار زن و ۳۰۰ صندوق خرد محلی تلفیقی تشکیل خواهد شد.

وی درباره توسعه مشارکت‌ها بیان کرد: سازمان بهزیستی سازمانی مردمی و خیریه است و در سال گذشته مشارکت‌های مردمی و خیریه‌ها، نزدیک به پنج هزار میلیارد تومان بوده که ۳۲ درصد رشد داشته است. همچنین هزار و ۱۰۸ گروه داوطلب اجتماع‌محور با ۱۰۷ هزار تسهیلگر داوطلب فعال هستند.

ازدواج پنج هزار نفر از افراد دارای معلولیت و تأمین جهزیه آنها

رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد: پنج هزار نفر از افراد دارای معلولیت ازدواج کرده‌اند و جهیزیه آنها توسط سازمان تأمین شده است. همچنین صدور مجوز تشکل‌های استانی و خیریه‌های ملی در سال‌های اخیر به ترتیب ۳۸ و ۱۱۱ درصد افزایش یافته و سرعت صدور مجوز‌ها به ۹۸ درصد رسیده است.

وی افزود: مسئولیت اجتماعی را یک ظرفیت بی‌بدیل می‌دانم و دبیرخانه‌ای برای کیفیت‌بخشی به مشارکت و توانمندی خانواده‌های دارای اتیسم راه‌اندازی کرده‌ایم و نقشه مسئولیت اجتماعی استان‌ها و شهرستان‌ها در حال تدوین است.

حسینی گفت: با نگاه رئیس‌جمهور محترم به موضوع محله‌گرایی و ضرورت‌های جنگ ۱۲ روزه، طرح سلامت اجتماعی در دست آماده‌سازی است تا با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های دولتی، تشکل‌های محلی و داوطلبان، خدمات توانمندسازی و دسترسی بهتری به جامعه ارائه شود.

 


ارسال دیدگاه
captcha