کد خبر:۳۸۰

کتاب «اقتصاد نهاد وقف» منتشر شد

کتاب «اقتصاد نهاد وقف» که با همت حجت‌الاسلام دکتر ناصر جهانیان در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تدوین شده است، روانۀ بازار شد.
کتاب «اقتصاد نهاد وقف» منتشر شد

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «اقتصاد نهاد وقف» اثر حجت‌الاسلام ناصر جهانیان در گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکدۀ نظام‌های اسلامیِ این پژوهشگاه و توسط سازمان انتشارات به زیور طبع آراسته و با قیمت 210 هزار تومان راهی بازار نشر شد.

 «اقتصاد نهاد وقف» در تمدن قدیم اسلامی با ایجاد سازمان‌های عرضه‌ و تقاضای وقفی و هماهنگی با نظام تدبیر وقف، خدمات شایانی را به جوامع اسلامی ارائه کرد. متأسفانه پس از افول تمدن قدیم اسلامی، اقتصاد نهاد وقف هم دچار افول شدید و انواع آفت‌ها و آسیب‌ها، به‌ویژه «آفت موقوفه‌خواری» شد.

 پس از انقلاب اسلامی در ایران، پیشرفت‌های خوبی در اقتصاد نهاد وقف پدید آمده است اما با توجه به طراز انقلاب اسلامی و ظرفیت مردم و ثروت‌های کشور، می‌توان گفت که این نهاد در ایران از وضعیت مطلوبش، فاصلۀ زیادی دارد. کتاب پیش‌رو تلاشی است برای درک عمیق آسیب‌های نهاد وقف و ارائه راهبردها و الگوهای عملیاتی در سطوح مختلف برای دولت اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و بنگاه‌های وقفی، تا مسیر آینده «پیشرفت اقتصاد نهاد وقف» اولاً برای ایران اسلامی و ثانیاً برای جهان اسلام هموار گردد.

بخشی از مقدمه کتاب

 در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: نهاد وقف یکی از مهم‌ترین نهادهای بخش سوم در جوامع اسلامی و از قدیمی‌ترین نهادهایی است که در طول تاریخ به اهداف خیرخواهانه و معنوی بشر کمک‌های شایانی کرده است. این نهاد اگرچه همواره در معرض تهدید یا تحریف قرار داشته و دارد، ولی از سویی هیچ‌گاه صحنه فعالیت را خالی نگذاشته و به‌رغم چالش‌های فراوانی که با آنها روبه‌رو می‌باشد، روزبه‌روز خود را آماده‌تر و کارآمدتر کرده است و فضاهای جدیدتری را با توجه به ثروت‌های جدید برای خود پدید آورده، گسترش داده و تعمیق بخشیده است.

در قسمت دیگر مقدمه این اثر می خوانیم: از سوی‌ دیگر مسئولان اوقاف در کشورهای اسلامی سال‌هاست به‌ دنبال تدوین نظام جامع تحول اقتصادی وقف‌اند و به‌رغم تلاش‌هایی که در جهت ارتقای نهاد وقف انجام داده‌اند، هنوز به این مهم دست نیافته‌اند. پس از بحران‌های اقتصادی اخیر و کاهش رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای عربی که به‌طور معمول شوک‌ها به بخش یارانه‌ها و خیرات وارد می‌شود، نهاد وقف نیز با مشکلات بیشتری مواجه شده است. با توجه به مشکلاتی که این نهاد از گذشته داشته و با توجه به فرصت‌های جدیدی که در زمینه تغییر ترکیب تصمیم‌سازی اقتصاد بین خانوارها، سازمان‌های داوطـلبانه، دولت‌ و بـازارها‌ ایجادشده و با لحاظ تغییر سلایق مردم در عرصه خیرخواهی، میان ظرفیت بالفعل اقتصاد وقف نسبت به وضعیت بالقوه آن فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد.

علاقمندان جهت تهیه کتاب و یا کسب اطلاعات تکمیلی می‌توانند به وبگاه رسمی سازمان انتشارات پژوهشگاه به نشانی: www.poiict.ir مراجعه کنند.

                                                                                     


ارسال دیدگاه
captcha