به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «ین پو ون»، مدیرعامل بنیاد خیریه بودایی «تسوچی»، که خود را بزرگترین موسسه خیریه مذهبی آسیا با صد هزار داوطلب در تایوان و سراسر جهان معرفی میکند همواره از سوی منتقدان به ترویج مذهب و اهداف سیاسی در قالب بشردوستی متهم بوده است.
علاوه بر داوطلبان، سازمان خیریه تسو چی توسط میلیونها عضو در 67 کشور نیز حمایت میشود. ین پو ون، مدیر عامل فعلی این بنیاد خیریه، هفت سال پیش مدیر اجرایی شرکت چندملیتی «یونایتد میکروالکترونیک» (UMC)، دومین سازنده بزرگ نیمههادیهای جهان با بودجه 400 میلیون دلاری در «هسینچو»، تایوان بوده است. شرکت چند ملیتی که او در گذشته با 20 هزار کارمند در آمریکا، اروپا، چین، ژاپن، کره و سنگاپور اداره میکرد، از حامیان اصلی مالی بنیاد خیریه تسو چی است.
بنیاد خیریه تسو چی
بنیاد خیریه بودایی تسو چی، یک سازمان بینالمللی غیرانتفاعی است که در سال 1966 توسط راهبه بودایی تایوانی، «چنگ یِن»، تاسیس شد. این سازمان که ریشه در آموزههای بودایی دارد، هدف تاسیس خود را تسکین رنج بشری و ایجاد دنیایی بهتر برای همه و با انجام فعالیتهای گستردهای در زمینههای مختلف بشردوستانه معرفی کرده است. اما در قبال جنایت علیه بشریت در میانمار و سایر نقاط آسیا همواره سکوت اختیار کرده است.
یکی از فعالیتهای اصلی بنیاد خیریه تسو چی، اعزام داوطلبان برای کمکرسانی به مکانهای آسیبدیده از زلزله، سیل و سایر بلایای طبیعی است. این بنیاد هدف خود را ارائه کمکهای پزشکی، امدادرسانی در مواقع بحران، و حمایت از افراد نیازمند، تاسیس مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی برای ارتقای سطح دانش و آگاهی جامعه، ترویج ارزشهای انسانی، اخلاقی و معنوی در جامعه و حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار، معرفی کرده است.
انتقادها: داوطلبانی که فرهنگ بودایی را ترویج میکنند
بنیاد خیریه تسو چی، شعار خود را اهداف بشردوستانه قرار داده است. اما منتقدان میگویند، این بنیاد مذهبی به صورت غیرمستقیم و با ارسال داوطلبانی بودایی به مناطق دورافتاده و بحرانزده جهان، به ترویج آموزههای بودایی میپردازد. آنها معتقدند از آنجایی که فعالیت این سازمان به میسونرهای داوطلب و مبلغ، وابسته است، آنانان هدف مذهبی را در سایه اهداف بشردوستانه دنبال میکنند.
آخرین گزارش سالانه بنیاد خیریه تسو چی، از سال 2022 نشان میدهد که تسو چی 5.6 میلیارد دلار جدید تایوان (175 میلیون دلار) را از طریق فراخوان کمکهای مالی، جمع آوری کرده است که 61 درصد از بودجه آن را تشکیل میدهد و مابقی بودجه این سازمان را شرکتهای چندملیتی تامین میکنند. این سازمان از بررسی دقیق یا رسوایی مصون نمانده است و انتقادات عمومی به دلیل عدم شفافیت، همواره علیه آن وجود داشته است. این سازمان به دلیل جذب مسیونرهای داوطلب بودایی و منابعی نامعلومی که برای پیشبرد اهداف خود در اختیار دارد، مورد انتقاد بوده است.
برای مثال در سال 2019 و در طوفان موزامبیک، این بنیاد داوطلبانی را از تایوان و سایر کشورها برای توزیع غذا و پوشاک به این کشور اعزام کرد. داوطلبان در استان «سوفالا»، مرکز موزامبیک، برای اسکان سه هزار خانواده تلاش کردند و کار آنها مورد توجه بسیاری از مردم محلی قرار گرفت و باعث شد تا تعدادی نیز به نیروهای امدادی و داوطلبی پیوستند که برای آموزشهای معنوی بیشتر بعدها به تایوان فرستاده شدند.
در حال حاضر، بیش از 9 هزار داوطلب موزامبیکی در پایتخت این کشور یعنی ماپوتو و شهر بندری مرکزی بیرا برای بنیاد خیریه تسو چی کار میکنند و برخی از داوطلبان محلی برای آموزش مذهبی به موسسات مذهبی بودایی پیوستهاند. فعالیت نامحسوس و غیر مستقیم این بنیاد در موزامبیک، بارها اعتراض کشورهای مسلمان و عربی را نیز برانگیخته است و رسانههای عربی این سازمان خیریه را به ترویج بودیسم در آفریقا متهم کردهاند. آنها معتقدند که ویژگی تسو چی، مذهبیبودن این بنیاد خیریه است و بنا دارد به ترویج بودیسم در آفریقا بپردازد.
منبع:
دیدگاه خود را بنویسید