به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، هفتاد و نهمین نشست «یک چای، یک تجربه»، دوشنبه ۱۸ آذرماه با حضور حسین نصراللهی کیا؛ مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید و جمعی از فعالان اجتماعی و نمایندگان خیریهها و سمنها در محل آکادمی خیر ایران برگزار شد.
حسین نصراللهی کیا در ابتدای جلسه ضمن ابراز خشنودی جهت حضور در این نشست گفت: حدود ۴۵ سال است که در امور خیریه فعالیت دارم؛ در ابتدا با خیریه انصارالحجة مشهد وارد این راه شدم. هنوز هم در خیریه انصارالحجة، عضو هیئت امنا و بازرس و وکیل مؤسسه در املاک تهران هستم، بنده به گونهای شاگرد این موسسه هستم و چیزهای زیادی از این موسسه آموختم. بنده زمانی مدیرعامل موسسه یاوری نیز بودم و الان حدود ۲۰ سال است که هیئت امنای هیئتمدیره یاوری هستم. همچنین حدود ۲۰ سال است مدیرعامل صندوق قرضالحسنه رضوی نیز هستم. این صندوق زیر نظر سازمان اقتصاد اسلامی کار میکند.
وی افزود: بعد از ورود به انصارالحجة، در خیریههای دیگر نیز مشغول به کار شدم. حدود ۱۵ سال پیش، بیش از ۲۰ موسسه بود که در آن عضویت داشتم و درگیر کارهای آن بودم اما کم کم از آنها خارج شدم زیرا سنم افزایش پیدا کرده بود و ناچار بودم خودم را بازنشست کنم.در حال حاضر در چند موسسه خیریه فعالیت دارم.
چرا به کار خیر علاقهمند شدم؟
نصرالهی کیا در ادامه در خصوص ورود خود به کار خیر توضیح داد: انسانها بر مبنای احساسات، کودکی، طبیعت و ژن خود یک روش و منش خاص خود دارند و بنده نیز از همان کودکی به کارهای خیر بسیار علاقه داشتم. پدرم کارخانه سنگبری داشت و بنده از همان زمان ماه رمضان که میشد شربت درست میکردم و به کارگرهای کارخانه پدرم میدادم و بنده از همان کودکی به این گونه کارها مایل بودم.
وی افزود: رشته تحصیلی بنده بازرگانی است و شغل بنده نیز در همین راستا بود و از ابتدای جوانی وارد کار بازرگانی شدم و خیلی تلاش کردم. پدرم خیلی زود کارها را به بنده واگذار کرد، اینگونه بود که وارد کار تولید و بازرگانی شدم و بعدها وارد کار ساختمانسازی نیز شدم و تا ۱۰ سال پیش شغل بنده بازرگانی و ساختمان سازی بود اما از ۱۰ سال پیش تمام کارها را کنار گذاشتم و هیچ شغلی که منفعت شخصی داشته باشد ندارم.
مؤسسات خیریه با هم هماهنگ نیستند
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید در پاسخ به این سؤال که چه تحلیلی از وضعیت مؤسسات خیریه دارد، عنوان کرد: در خصوص موسسات خیریه مشکلات زیادی در جامعه وجود دارد و نکاتی که خیریهها باید رعایت کنند تا بتوانند به همبستگی برسند. ایراد موسسات خیریه این است که دوست ندارند با هم هماهنگ شوند و یک حرکتی انجام دهند در واقع همبستگی ندارند.باید در این زمینه کار شود.
چگونگی تأسیس بنیاد نیکوکاران مفید
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید اذعان کرد: حدود ۱۴ سال پیش بنده از ساعت ۶ صبح در بیمارستان مفید حضور پیدا میکردم و با کمک ریاست محترم بیمارستان برای جلب خیرین کار میکردیم و تصمیم داشتیم که بیمارستان را بازسازی کنیم. رئیس محترم بیمارستان خیلی کمک کرد. در همان زمان بود که بنده به همراه رئیس بیمارستان، دکتر کنعانی، دکتر درویشیان، مهندس حامد نصرالهی کیا که پسر بنده هستند و دکتر نادر ریاحی سامانی، بنیاد نیکوکاران مفید را تاسیس کردیم.
نصرالهی کیا در ادامه نشست در خصوص نوع فعالیتهای بنیاد نیکوکاران مفید توضیح داد: کار بنیاد نیکوکاران مفید امور بهداشتی و درمانی روستاها است و تا امروز موفق شدهایم نزدیک به ۱۸۰ پروژه اجرا کنیم. این پروژهها شامل ساخت خانه بهداشت، پایگاههای امدادی، اورژانس و مرکز انتقال خون است. در کنار این پروژهها یک برنامهای به نام مهریزان مفید نیز داریم که یکشنبهشبها از ساعت ۹ تا ۱۱ شب در تلگرام و واتساپ برگزار میشود و هر هفته یک مورد خاص که به کمک نیاز دارد معرفی میشود تا مردم با سهمهای ۲۵ هزار تومانی کمک کنند و با این کار نیز مشکل ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر تا امروز حل شده است.
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید بیان کرد: در هفته گذشته سه زندانی را معرفی کردیم و موفق شدیم با کمک مردم آنها را آزاد کنیم. همچنین هفته قبلتر برای نابینایان کاشان نیز مهریزان گذاشتیم و توانستیم برای آنها هزینهای جمعآوری کنیم و وسایل کارگاهی تهیه کنیم تا بتوانند با استفاده از وسایلی که خود میتوانند تولید کنند هزینه زندگی خودشان را تامین کنند، البته بنده در همین موسسه نابینایان کاشان نیز عضویت دارم.
مدیرکل موسسه خیریه بنیاد نیکوکاران مفید در پایان عنوان کرد: کار بنیاد مفید مربوط به درمان و بهداشت است و ۵ نفر پرسنل نیز داریم و این افراد باید درباره افرادی که برای آنها گلریزان برگزار میکنیم تحقیق میکنند همچنین مدیرداخلی هم داریم اما بطور کلی نیروی انسانی موسسه نیکوکاران بنیاد مفید در حد همین ۵ نفر است.
توضیحاتی تکمیلی دربارۀ مؤسسه خیریه انصارالحجة (عج)
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید در خصوص نحوه آشنایی با موسسه انصارالحجه مشهد گفت: بنده در سال ۵۸ سفری به مشهد داشتم در این سفر به حرم امام رضا رفتم و در آنجا خانمی از بنده درخواست کمک کرد، بعد از ایشان پرسیدم آیا کسی به شما کمک نمیکند گفت: بله موسسه انصارالحجه به من کمک میکند بنده به ایشان گفتم پس فردا به همین موسسه بیایید من هم به آنجا میآیم و به شما کمک میکنم و اینگونه شد که فردای اون روز به موسسه انصار الحجه رفتم و در همان دیدار اول به این موسسه ارادت خاصی پیدا کردم و از همان روزهای اول همکاری ما شروع شد.
وی افزود: موسسه انصارالحجه موسسه بزرگی است و در حال حاضر حدود ۸۰۰۰ نفر را حمایت میکند این افراد همه یتیم هستند ما زمانی که تحت پوشش موسسه قرار بگیرند تا زمانی که نیازمند هستند موسس از آنها حمایت میکند.
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید عنوان کرد: روند کار در موسسه انصارالحجه وسایل و شرایط مورد نیاز برای یک زندگی به این گونه است که مثلا یک خانواده میآید و تحت پوشش قرار میگیرد، بعد موسسه برای این خانواده تمام لوازمی که برای یک زندگی نیاز است را تهیه میکند از خانه گرفته تا وسایل آن و حتی پرداخت قبوض، پرداخت هزینه ازدواج، جهیزیه، هزینه دانشگاه و بطور کلی تمام هزینههای مربوط به یک زندگی را موسسه برای این افراد پرداخت میکند. بچههایی در موسسه انصارالحجه عضویت داشتند که الان ریاست موسسههای بزرگی را به عهده دارند و این لطف خدا بوده است.
نصراللهی کیا در ادامه عنوان کرد: این موسسه از لحاظ احساسی جای بسیار لطیفی است و هوای لطیفی دارد و کارهای خاصی انجام میدهد یکی از این کارهای خاص این است که در پایان سال ۱۰ روز برای ۱۰ هزار نفر آذوقه، لباس، لوازمالتحریر و عیدی تهیه میکند و هدیه می دهد اما متاسفانه بعد از کرونا به گونهای شد که نمیتوانستیم همه آنها را دعوت کنیم و در یک روز به آنها این وسایل را بدهیم لذا همه این وسایل را بستهبندی میکردیم و در خانه آنها میفرستادیم.
وی تاکید داشت: موسسه انصارالحجه یکی از موسساتی است که با جان و دل در ۵۸ سال سابقه خود به افراد خدمت کرده است و بنده چهل و خوردهای سال است که در انصارالحجه عضو هیئت امنا هستم همچنین بازرس و وکیل موسسه برای املاک نیز هستم.
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران مفید در ادامه درخصوص نحوه واگذاری املاک به موسسه انصار الحجه مشهد توضیح میدهد: املاک زیادی به موسسه ما واگذار میشود و تا حدی به موسسه ما ملک واگذار میشد که ما خودمان یک شرایط خاصی را برای افراد گذاشتیم تا بتوانیم این املاک را بهتر مدیریت کنیم خلاصه یک سری محدودیتها گذاشتیم مثلاً اینکه فرد حداقل ۶۰ سال سن را داشته باشد، یا افراد باید گواهی صحت عقل داشته باشند زیرا زمانی که افراد فوت میکنند فرزندان فرد دادخواست میدهند که مثلاً پدر ما دیوانه بوده و دادخواست استرداد اموال دارند و ما این گواهی صحت عقل را برای چنین روزی میخواهیم که خدای نکرده موسسه درگیر کارهای دادگاه و این مسائل نشود.اگر این گواهی سلامت عقل را نداشته باشیم دادگاه با شهادت افراد حتی شهادت دروغ خیلی از این اموال را دوباره از موسسه میگیرد و به فرزندان فرد باز میگرداند.
نصراللهی کیا تصریح کرد: زمانی که فردی که به موسسه انصارالحجه ملکی واگذار کرده است فوت میکند موسس تمام و کمال با خانواده وی همراهی میکند و همسر وی را تا آخر عمر حمایت میکند و تا زمانی که این فرد در قید حیات است موسسه درخدمت آن است و بعد از فوت فرد موسسه هزینه مراسم فوت فرد را پرداخت میکند و وسایل خانه را در میان نیازمندان توزیع میکند و خود خانه را نیز یا میفروشد و هزینه را صرف کار خیر میکند یا نگه میدارد و درآمد آن را صرف کارهای خیر و موسسه میکند.
وی در خصوص تغییراتی که بعد از شروع کار خیر در زندگی شخصی خود مشاهده کرد توضیح میدهد: تغییر جدیدی در زندگیم ایجاد نشده زیرا بنده از ابتدا از زندگی راضی بودم اما در تمام مدت زندگی حساس میکردم یک دست در بالای سر من وجود دارد و از من حمایت میکند. کار خیر مربوط به قلب انسان است.
در کار خیر بین انسانها فرق نگذاریم
نصراللهی کیا در ادامه بیان داشت: اگر می خواهیم کار خیر انجام دهیم نمیتوانیم بین افراد تفاوت بگذاریم به همه به چشم انسان نگاه میکنیم بنده بین افراد هیچ تفاوتی نمیگذارم نه با دین نه با ملیت و نه با هیچ چیز دیگری. ما مسلمان هستیم و در اسلام میگوید به انسان کمک کنید و در مرتبه پایینتر به حیوان هم کمک کنید و انسانی با ملیت دیگر یا دین دیگر از حیوان که پایینتر نیست.
وی گفت: برای کار خیر دنبال نماد نباشیم. نباید از کار خیر سواستفاده کنیم. مشکلات زیادی سر راه کارهای خیر وجود دارد. کار خیر با منت، سرکوفت و نمایش نمیشود، کار خیر دل میخواهد. کار خیر با عشق در ارتباط است.
دیدگاه خود را بنویسید